Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Programozás

431 levél
Válasz 05.05.12. 23:00 #44
Denton
Nem tud válaszolni senki, vagy a topic van ennyire elhalva, hogy nem néz be senki?
Információ hatalom...
431 levél
Válasz 05.05.10. 14:49 #43
Denton
Nem akartam, hogy lammernak tartsanak azé, mert egy kérdés miatt új topicot nyitok, szal ide írom...

Tudna valaki egy windows programoázasa C++ nyelven című könyvet ajánlani író(k) nevével együtt? Egy olyan lenne jó, ami visual c++ firdítójában is műxik. Le tudok generálni Visual c++-ban is egy alap windowsos progit, amit modifkálhatok, de úgyérzem azt csak akkor tehetem meg, ha már magamtól is megtudom írni a progit...

Meg valahonnan meg is kell értenem a win programozást.

Szal aki tud az lécci segítsen...

Thx...
Információ hatalom...
1514 levél
Válasz 04.12.18. 13:03 #42
balpet
Feltettem ide a letöltésekhez.
---
2 levél
Válasz 04.12.18. 12:49 #41
galamb
Engem érdekel az a könyv! Jó lenne ha vhonnan leszedhetném.
Előre is THX. Galamo' shea Balázs
1514 levél
Válasz 04.12.17. 22:23 #40
balpet
Nekem meg a Computerbooks C-s könyve van az asztalomon.
---
1990 levél
Válasz 04.12.17. 22:20 #39
Seekoly
nekem meg az íróasztalom fiókjában könyv formájában
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1514 levél
Válasz 04.12.17. 22:09 #38
balpet
Az a könyv meg is van nekem a gépen doc formában. Ha érdekel valakit megoszthatom.
---
1990 levél
Válasz 04.12.17. 21:53 #37
Seekoly
Jaja, a könyv:
Kernighan & Ritchie - A C programozási nyelv

Szerintem ez elég korrekt, de szét nézhetsz pölö, a http://programozas.lap.hu-n is!

Ja: és sok sikert a vizsgához/ZH-hoz!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
3123 levél
Válasz 04.12.17. 20:55 #36
CybearBoy
Esetleg nézz szét a prog.hu-n is. Ott is vannak jó témák, leírások, tutorialok... De szerintem a legjobb, ha végignézel egy könyvön, nekem is az jött be a legjobban.
239 levél
Válasz 04.12.17. 20:51 #35
Mundzso
KÖSZ MINDENKINEK, de nagyon!
Megyek majd arra a forumra is asszem.
De attól még lehet megbukok, bele kell huznom (vagy kinyomatni egy csomó példaprogramot
Egyébként honnan lehetne példákat leszedni?
Kösz az algoritmust is!
1514 levél
Válasz 04.12.17. 19:50 #34
balpet
Most nézem, még azt is ki lehet szedni a forrásom elejéről, hogy egyenlő-e 2-vel a szám, anélkül is jól működik.
---
1514 levél
Válasz 04.12.17. 19:46 #33
balpet
Minek túlbonyolítani?
---
1990 levél
Válasz 04.12.17. 19:43 #32
Seekoly
akkor ez tényleg nem a legideálisabb, akkor le kell csekkolni az elején hogy osztható-e kettővel, vagy........ áhhh mind1 ott van a tuti forráskód, amit belinkeltél, azt kész
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1514 levél
Válasz 04.12.17. 19:38 #31
balpet
Szerintem ez nem annyira jó. Pl 64-et nézed. Ha 3-tól mész a négyzetgyökéig (, akkor osztod 3-mal, 5-tel, 7-tel, és mivel sehol nem nulla a maradék, prím számnak fogja venni.
---
1990 levél
Válasz 04.12.17. 19:37 #30
Seekoly
Úgy értettem, miután lecsekkoltad a kettest, akkor megnézed, hogy 3-tól a szám 4zetgyökéig mi osztja, ha semmi, akkor prím, ha vmi akkor nem.
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1514 levél
Válasz 04.12.17. 19:34 #29
balpet
Előfordul.

Kettőtől kell, a prímszámnak ugye két osztója van csak (egy és önmaga). Szal ha már a kettővel is osztható, akkor nem prím szám, ezért ezt is meg kell nézni. Pl a négyre különben azt mondaná, hogy prím szám.
---
1990 levél
Válasz 04.12.17. 19:31 #28
Seekoly
pontosabban elég, csak a páratlan számokat vizsgálni 3-tól a szám 4zetgyökéig
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.12.17. 19:29 #27
Seekoly
hopppppááhoppááá!!!! áááááááááááá
összetévesztettem a faktoriálissal... sorry a hülyeségekért!
Viszont nem 3-tól kéne végigmenni, a szám négyzetgyökéig?
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1514 levél
Válasz 04.12.17. 19:22 #26
balpet
Hol van itt rekurzió?

(Mundzso, ne nézd meg, ha rá akarsz jönni. )
---
1990 levél
Válasz 04.12.17. 19:14 #25
Seekoly
lehet hogy tényleg csak a gyökéig kell, de rekurzióval tudod megcsinálni.
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1514 levél
Válasz 04.12.17. 19:13 #24
balpet
Elég a szám gyökéig osztogatni, meg szerintem rekurzió sem kell bele.
---
1514 levél
Válasz 04.12.17. 19:07 #23
balpet
Először azt gondold át, programnyelvtől függetlenül, hogy döntöd el egy számról, hogy prím-e. Ha ez megvan, és átnézed kicsit a C lehetőségeit, meg hogy hogyan lehet benne kódolni a vezérlési szerkezeteket, már szinte kész is vagy. Ez nem annyira vészes azért. Ha elakadsz, vagy vmi nem világos, tudok segíteni.
---
1990 levél
Válasz 04.12.17. 18:52 #22
Seekoly
Itt a te helyed!!!

Amúgy a prímszámosnál:
a szám feléig kell venni az osztókat és azzal osztani a számot. A egyetlen nehézség, a rekúrzió!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
239 levél
Válasz 04.12.17. 18:43 #21
Mundzso
Hellosztok!
Lenne egy gondom, az a helyzet hogy januárba vizsgázok turbo C programnyelvből, de nem nagyon megy. Szóval pl. a pótzh - ám az volt hogy:

Irjon egy olyan programot, ami kiirja egy bekért számról, hogy prim - e, vagy nem.
Lécci valaki ezt leirná nekem ide (gondolom egy profibnak nemnagy kihívás), bocs de abszolút kezdő vagyok.
2 levél
Válasz 04.12.16. 23:01 #20
galamb
Hello everybuddy!
Én most keztem a programozást és jelenleg Qbasic-ba nyomom. Elég kezdő vagyok (na azé mondjuk egy számológép stb nem jelent gondot), és láttam már pár királyságot Qbasic-ben. Valaki aki setleg tud segíteni egy félkezdőn az írjon a: galambalazs@freemail.hu címre.
Nagyon remélem h tud vki segíteni!!!
csákóla
Galambo' shea Balázs
588 levél
Válasz 04.11.22. 18:00 #19
hijlee
BuciMaci666, honnan van meg a Delphi???
Én már rég óta keresem, honnan szerezted, vagy töltötted le???
Az élet is egy nagy játék, csak nincs rajta SAVE opció.
222 levél
Válasz 04.11.22. 14:20 #18
BuciMaci666
szaisztok én tudok Delfinben és C++ban programozgatni már írtam egy pushup játékot jó áááááááááááááám.
3333 levél
Válasz 04.11.22. 14:15 #17
hunter06
na hi netbetyárok! pls help. tudnátok keresni nekem egy sakk-program forráskódja C-ben. vmi nagyon primkó kéne, csak hogy az elvet lássam, és felhasználhassam. mert ez a prog nagyházi, és kéne egy kis ihlet
Az újév remek alkalom az újrakezdésre: reggel felkelsz, és - újra - kezded azt, amit mindig... Š2005
588 levél
Válasz 04.10.05. 16:56 #16
hijlee
Hellosztok!
Segítséget szeretnék kérni programozási ügyben, programozó GURUK segítsetek!
Lenne egy halom kérdésem, aki ebben guru és segíteni egy kezdő programozónak nagyon meghálánám!!!!!!!!!!!!!!!!
itt érhettek el: hijlee@freemail.hu
thx
Az élet is egy nagy játék, csak nincs rajta SAVE opció.
391 levél
Válasz 04.09.13. 16:39 #15
greedo
ez nem tudom mennyire jön ide, de nem tudjátok hogy exe féjlnak a verziószáát hogyan tudnám átírni?
ha csak úgy benne van az exe fájlban akkor esetleg valaki tudna mondani egy olan progit ami exe-t szerkeszthetővé tesz?
azért lenne fontos mert csak másolt freelancerem van, és ahhoz van crack.
ha felteszem rá a star wars modot, az módosítja az exe-t, a verzioja 1.64 lesz, viszont azzal nem megy a játék.
újra crackelem, de akkor megint 1.0 lesz a veriója, és nem enged fel az 1.64-es szerverekre.
maga a mod igy is működik, helyi hálón pl teljesen jól lehet nyomni, de neten szeretnm, freelancert meg sehol nem találtam már eredetit szal marad a másolt:/
3120 levél
Válasz 04.09.13. 08:34 #14
@Slider@
Tudna valaki segíteni az Accessben hogy kell megcsinálni a negatív kitevős hatványozást?
18 levél
Válasz 04.02.07. 20:52 #13
DiViNe
Mivel ehhez nem ertek, igy tul sok kerdesem lenne, es a szintaktika kellene...ezert irtam hogy leiras kellene.
629 levél
Válasz 04.02.06. 19:00 #12
predator
Ha konkrét kérdést teszel fel, C/C++-ban tudok segíteni.
18 levél
Válasz 04.02.05. 00:01 #11
DiViNe
Sziasztok!

A kovetkezo kerdesem lenne:
Windowsos parancsnyelvhez(scriptnyelv) es a regisztracios adatbazis
szerkesztesehez, parancsnyelvi modositasahoz kellene leiras, vagy windows parancsnyelven, vagy Cben, lehetoleg magyar nyelven. Tudna vki ilyet kuldeni, vagy cimet mondani? En hiaba kerestem, nem igazan talaltam ilyesmit.

DiViNe
629 levél
Válasz 04.01.31. 19:34 #10
predator
Van ingyenes Borland C++ 5.5 fordító, de az már Win32 targetre fordít csak, ha nem programoztál még Windows-t, nem sokra mész vele (a standard in/outputot használó programjaid menni fognak, de semmi más). Ugyanez vonatkozik a szintén ingyenes GCC-re, ennek van DOS-os portja (DJGPP), de a Turbo C specifikus könyvtárak itt sem lesznek meg (a Borland helpje egy kis táblázatban asszem jelzi, hogy az adott függvény hol használható. Amelyik ANSI, az megy mindenütt).

A BGI fájlok pedig ugyanazok C-ben és Pascalban is. Hogy hogyan kell új vezérlőt telepíteni, arra nem tudok válaszolni, nagyon rég foglalkoztam BGI grafikával.
1440 levél
Válasz 04.01.31. 13:03 #9
Tomsess
Kellene nekem egy egyszerű programozói program.Szal amivel könnyen lehet programozni és a nyelvet sem nehéz megtanulni,és ami a neten is fent van.Nem tudtok ilyet?
371 levél
Válasz 02.06.27. 09:20 #8
Thatoo
Hm....
Szívesen segítenék neked, csak sajnos nem értek ehhez a programnyelvhez
Ha viszont gondolod, hogy van olyan progid, amit közzétennél, akkor töltsd fel valahova.
Ok?
2 levél
Válasz 02.06.26. 17:36 #7
hatagy
Sziasztok
Megköszönném, ha valaki leírná, hogy hogyan kell TC 2.0-ban új grafikus vezérlőt telepíteni. Biztosan egyszerű, de az én könyvemben nincs leírva és a próbálgatások nem vezettek sikerre. a TC 2.0-nak pedig nincs HELP-je. (Van ingyenes magasabb verziószámú C fordító?). Vannnak a neten C-s mintaprogramok? Egy BGI fájlt használhat PASCAL és C is?
Bocs a tudatlanságért és előre is köszi a válaszokat!
E-mail: mboxc@freemail.hu
371 levél
Válasz 02.06.26. 15:07 #6
Thatoo
Igen, sajna csak az 1.0-ás.
Ha neked megvan a 4.5-ös az nagyon jó lenne.
Van pár QBasic fordítóm, csak nem valami tökéletesek. Az egyik ezt a parancsot nem ismeri, a másik azt.
(vazz rosszra válaszoltam
6295 levél
Válasz 02.06.26. 00:07 #5
J. Dávid
Miért nem fordítod le EXE-re?? Vayg neked csak a szimpla 1.00-ás verzió van meg?
371 levél
Válasz 02.06.25. 19:33 #4
Thatoo
Na, ha már ennyien érdeklődtetek, feltöltöttem őket.

Szal van három progi:
1) Coder-decoder
Ezzel a programmal kódolni tudsz txt fájlokat, majd dekódolni is tudod őket.
2)Telefonkönyv progi
Ezzel a programmal telefonkönyvet tudsz készíteni magadnak.
3) Adatbáziskezelő progi
Ezzel a programmal különféle adatbázisokat tudsz készíteni, és kezelni.

Fontos: az utóbbi két program könyvtárába be kell másolni a QBasic.exe-t, amley megtalálható a windows telepítőcédéjén, de letölthető innen is.
Miután a Qbasic.exe-t bemásoltad a könytárába, indítsd el, és a programból töltsd be *.bas fájlt, és indítsd el az F5 gombbal.
Különben a programokhoz tartozik súgó is, melyből mindent megtudhatsz a progi működéséről.
A véleményeket azért írjátok le ide OK?
6295 levél
Válasz 02.06.25. 06:05 #3
J. Dávid
Jah, én is kiváncsi vagyok rá.
3164 levél
Válasz 02.06.24. 23:33 #2
NeoExDeath
Kiváncsi vagyok, rakd fel őket valahova.
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
371 levél
Válasz 02.06.24. 20:14 #1
Thatoo
Szabadidőmben szoktam programozni(qbasic-ben), és van már egy-két szerintem elég jól sikerült progim is. Gondoltam, ha valakit érdekelnek, feltölthetem őket a netre.
Ja és engem érdekelnének az általatok készített progik, ha vannak akkor szóljatok.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.