Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a gépemmel. Segítsetek please!!!

1560 levél
12.02.06. 14:39 #1701
Retee
Kedves látogatók! A téma mostantól lezárásra kerül, de ha problémád van, akkor kérünk látogasd meg a Gond van a géppel? Segítünk! nevű kiemelt topikunkat az alábbi linken, ahol felteheted kérdéseidet.
38 levél
09.09.30. 16:55 #1700
skylerke
heló mindenki,
van egy olyan problémám, hogy a gépemen minden alkalmazás túlságosan is magas %-on használja a procit. Pl. elinditottam Cod2-t és pár mp után lefagyott tőle az egész gép.. Nemrég lett lecserélve a VGA hütő, szóval nemtudom. Gép egyébként: Asus p5e, intel core2duo e8400, csx diablo2giga ram, geforce 8800gts512
ötlet?
10589 levél
09.09.30. 10:42 #1699
Dark Archon
VGA memória lesz.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
206 levél
09.09.29. 21:58 #1698
HIS
Szevasztok! Szerintetek az mitöl lehet hogy kitömöritéskor ujraindul a gép..viszont egész nap játszottam és semmi baj... nfs shiftel és gta4-el 1x nem volt baj....most az elöbb viszont restart..... amugy win7 64bit van fennt
1560 levél
09.09.05. 11:30 #1697
Retee
Tegnap unalmamban benyomtam a Left 4 Deadet. Betöltötte a pályát, szépen elindultam, erre hirtelen puff. A kép mintha kiégett volna, kb szivárványszínűre váltot át, és befagyott. Gép picit töltött, aztán a monitor kikapcsolt. Gondoltam csak valami egyszeri dolog, de restart után ugyanez... (és elég lassan töltőtött be a win). Kipróbáltam a Football Managert, míg nem volt grafikus rész, addig semmi baja nem volt, de a második meccs közepén ugyanígy jöttek a fakó kék színek (mintha átváltana 16/256 színre) és a monitor kikapcs. Ha simán megy a gép, vagy filmet nézek nincs para. Valami ötlet valakinek?
1 levél
09.09.03. 15:20 #1696
et5868
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy vettem egy Bluetooth USB adaptert a pc-mhez. Az XP3 simán felismeri, telepíti, de abban a pillanatban az internetem megáll. Új helyi kapcsolat jön létre és innentől kezdve a Bluetooth kiválóan működik, de nincs netem. Már mindent próbáltam állítani a kapcsolatokban de nem jutok dűlőre. Kérem valaki mondja meg mi a megoldás!!! Köszi!
3801 levél
09.09.02. 12:51 #1695
Rohamoszti
Nem látszik rajta fizikai sérülés egyáltalán.
"Tonight's forecast: A FREEZE IS COMING!" by Mr. Freeze
14642 levél
09.09.01. 19:59 #1694
Razor03
Ha látszik a fizikai sérülés meg se próbáld a gart érvényesíteni. Ha csak pixel hiba van, akkor azonnal vidd oda ahol vetted, mert a garit ugye az boltnak kell intézni. A javítás pedig nagyon költséges.

Gondolom ez egy Acer noti, mert azoknak van Csehorászágban szerviz központja. Jó laptopokat gyárt, amik nagyon jól bírják a strapát, a szerviz pedig korrekt, és nagyon gyorsak (nem tökölnek annyit mint a szaros MSI szerviz pedig az itt van hazánkban)
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
3801 levél
09.09.01. 19:35 #1693
Rohamoszti
Hali.

Van nekünk egy laptopunk amiben valószínűleg fizikai ráhatás miatt (valaki rátaposott) megjelent egy pixelhiba a monitoron, egy fehér csík. Egy ilyen kijavítása mennyibe kerülhet? Az a baj, hogy bár garanciás, de a szervíz Csehországban van.
"Tonight's forecast: A FREEZE IS COMING!" by Mr. Freeze
11 levél
09.08.11. 15:24 #1692
toszi01
Mi az öcskössel csináltunk RAMot és nekünk se műkődött...
311 levél
09.08.11. 13:46 #1691
MirkoBlade
Remélem azért jár még a garancia... ennyi pénzért nekem ne legyen zárlatos... csak nemtom 1 vagy 2 év van-e rá...Bár szomszédnak 2 hónapig csinálták és annyi pénzből már majdnem veszek egy újat ha nincs garancia...
Intel Core2 Duo E8400 3.00GH, 3072MB RAM, NVIDIA GeForce 8800 GT-OC
4472 levél
09.08.11. 12:41 #1690
-007-
"csak félig meddig kattant be"

Ez alapján nem teljesen raktad bele. Így lehet, hogy zárlatot kapott a RAM mivel nem teljesen érintkezik. Ugye a zárlat sok mindenre képes.
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
311 levél
09.08.11. 12:15 #1689
MirkoBlade
Elég húzós probléma akadt a gépemmel...

Vettem 1 giga ramot hogy betegyen. Oké ez ment is volna ha a videokártya nem lett volna olyan batár nagy és a memóriafoglalat nem lett volna olyan közel... szóval nem bírtam berakni csak félig meddig kattant be mert nem akartam a videókártyát piszkálni, mert sosem szereltem még gépet... erre ettől meghülyült a gép. Bekapcsolom és 10X újraindul... jön a szerelő 1 óráig rakosgatta a ramokat ilyeneket írt h no hard disk drive (már ez se normális) aztán pirossal h 666 Mhz-es ramot észel majd 400 Mhzes ramot lát, 1-2 bejött a windows de sokadik indulásra... nektek mi a véleményetek erről ?? Állítólag megsérült az alaplap memóriavezérlője, de szerény véleményem szerint ettől nem kellett volna...
Intel Core2 Duo E8400 3.00GH, 3072MB RAM, NVIDIA GeForce 8800 GT-OC
18844 levél
09.07.07. 20:47 #1688
Peace
Nincs.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
45 levél
09.07.07. 20:37 #1687
Csabi21
a spyware terminátor is fent vana gépeden?
18844 levél
09.07.07. 20:06 #1686
Peace
Nekem 8.1 tökéletesen működik w7 alatt.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
45 levél
09.07.07. 18:16 #1685
Csabi21
sziasztok nekem az a problémám lenne hogy már vagy 2 hónapja használok windows 7et mindig fagyott egy kicsit de gondolom ez az 1 giga ram miatt van.Szinte mindig 10 perc volt amig bejelentkezett az msnbe ezt a 9es verziót tettem fel azt mondták az jó hozzá mostanában meg elképesztően sok idő mig bejelentkezik és egy idő után meg azt írja hogy nem válaszol délután vagy 6szor újra raktam az msnt hogy talán egyszer letöröltem róla a plust hogy ne az legyen a baj hát nem erre kikapcsoltam elöször a spyware terminatort utána meg a avastot hogy valamelyik blokkolja e erre meg rájöttem hogy a spyware terminator blokkolja valamiért valaki tudna erre magyarázatot adni? 2 hónapig bejelentkezett nagynehezen úgy hogy minden ment erre meg ma délután bedöl az egész.Amiután azt írja hogy nem válaszol az msn jön a hibaelháritás ott meg azt írja hogy az átjáró nem müködik.Ha valaki tudna ebbe segiteni plzelröe is kösz
4472 levél
09.07.07. 12:37 #1684
-007-
Nálam is sistergett a konnektor+a kapcsolós hosszabító. Annál a sistergés alatt vibrált a lámpája. +melegedett a konnektor. Mivel erről megy a szobában minden(pc, monitor, modem, pc hangszóró, tv, set-top-box, néha vhs és mobil töltés) levettük és láttuk, hogy megvan égve!!!!!!!
Kicseréltük. Azóta csendben van és nem melegszik.

Szval ajánlatos kicserélni a konnektort, mert egyszer eldobja magát, oszt akkor semmi sem fog jönni a falból. +elkezdhet füstölni.
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
4472 levél
09.07.07. 12:28 #1683
-007-
Az enyémben már pókháló is van
Szívja befelé a port mint a zatom
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
18844 levél
09.07.07. 12:22 #1682
Peace
Nem árt ha úgy rakjuk össze a gépet, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő. Meg kipucolni sem árt 1-2 havonta.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
908 levél
09.07.07. 11:30 #1681
ShuleyvA
Így van! Én tegnap pucoltam ki az egész gépet, beleértve a processzort + hűtőt, és azóta ismét jobb lett a hűtése Everest szerint. Meg hát az tény, ha nagyon poros, veszít a teljesítményből.
Nálam tegnap le is kapcsolt a gép 3x is, nem értettem mi van, aztán az egyik táp kábel beleakadt a processzor ventilátorjába. Még jó, hogy nem történt nagyobb baj
18844 levél
09.07.07. 08:32 #1680
Peace
Azt valóban soknak tartom. Ha értesz hozzá, akkor szerintem szedd le a hűtőt prociról, tisztítsad le cpu és cooler felületét egyaránt, pasztázd újra, de csak lehelet vékonyan, aztán mehet rá vissza. Ha nagyon porosnak tűnik a ventilátor, akkor azért takarítsad ki. Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor máshol kell kutakodni. Bár önmagában a 60 fok fölötti hőmérsékletnek nem kellene fagyást és újraindulást okoznia. 85 felett az már tényleg necces lenne. Újraindulást inkább áramellátási gondok vagy memóriahiba okozza legtöbbször.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
53 levél
09.07.06. 18:28 #1679
gamer007
Üdv mindenkinek !

Az 1.7 ghz processzorom (Sempron) alapjáraton kb. 57 celsius fok hőmérsékletet produkál, télen nyáron egyaránt. Játék közben felszökik 60 fölé és sűrűn lefagy ill. újraindul a gépem. Levettem a ház oldallapjait, hogy bekukkantsak, de úgy tűnt hogy minden "pörög rendesen". Az alaplapom:asus a7n8x-x.Bios verzió rendben.

Biosban kell állítani valamit, ki kell cserélni a hűtőt, vagy valami más lehet a gond ?

Választ előre is köszi.
1339 levél
09.06.25. 19:15 #1678
hahakocka
Na most meg a Daemon tools fagyasztja le a gépemet ás mindig csak resettel képes újra elindulni. Nem tetszik neki hogy a G-t kapta meg meghajtónak mert van a 320Gb-os vinyómban 2 meghajtó is most.
376 levél
09.06.24. 09:24 #1677
Pangloss
Nálam is van ilyen sistergő hang, annyi különbséggel, hogy én hosszabbítót használok. Azt viszont nem tapasztaltam, hogy a táp is "sisteregne", pedig nekem is hasonló korú 400W-os Chieftec tápegységem van. A hang akkor jelentkezik, amikor a hosszabbítón lévő megszakítót bekapcsolom, ezért gondolom, hogy nem a tápegységgel, hanem vagy a hosszabbítóval vagy a tápkábellel lehet valami probléma.
1339 levél
09.06.24. 09:12 #1676
hahakocka
Egyébként tudjátok mi lehet a baj a VGA-val? A fan speed (a fan a ventillátor fordulatszámának gyorsasága-nagysága amerikaiul ) 0-n állt még 55 foknál is a GPU-nál.

38 fokról indult most reggel a GPU amikor bekapcsoltam a gépet és már felment majdnem 59 ig 15 perc allatt, szerintem nem megy a venti csak ha felér kb 60-70 fokra szerintem. Másnál is volt ilyen láttam a fórumokat nézegetve. Most mit tegyek?

A winchester és a spu meg az alaplap kezes bárányok 35 fok az átlaguk sőt most reggel 29-30 fok is volt néha.

62-63 ra is felment már na ott már 20-30%os a venti. A driver catalystjában is lehet állítani a vetni fordulatszámát nem? Lehet felkéne rakni 60-65%re?

1339 levél
09.06.23. 22:04 #1675
hahakocka
Újraraktam a drivert nagy változás nem történt.

Továbbra is 75-78 fok idleben ami fura 50%os venti spered mellett. (ugye a fan speed az az? )
423 levél
09.06.23. 21:56 #1674
amitakartok
Ha kapcsolós elosztón át kapja az áramot, próbáld meg áramtalanítani mielőtt visszakapcsol. Illetve várj, van egy ötletem: a BIOS-ban el van állítva valami. Ott vannak ilyen cuccok, hogy áramszünet után auto bekapcs, stb.

Saját kérdés: új alaplap esetén mindenképpen muszály az XP reinstall? Mert kékhalált dob ki. Amúgy elég rendeset szívtam, mert az új alaplapom nem tud duplamagos procit használni, míg a régi alaplapomon nincs PCIe. Így döntenem kell, mit használok: új proci vagy új videokártya?
14253 levél
09.06.23. 21:40 #1673
Babykiller
Megnézném azért a konnektort is, földelt-e.
18844 levél
09.06.23. 21:16 #1672
Peace
Nem az én gépem, de javaslom majd neki.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
8894 levél
09.06.23. 21:00 #1671
goodboy007
Másik tápkábellel próbáltad már?
18844 levél
09.06.23. 20:57 #1670
Peace
Következő problémára tud valaki valamit?

Gép bekapcsolásánál sistergő hang jön a fali konnektorból és a tápból pár másodpercre. 400-as chieftek tápról van szó, ami kb. 2 éves, és a probléma az utóbbi napokban jelentkezett először. Valami ötlet vagy megoldási javaslat(új táp vásárlásán kívül természetesen)?
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1339 levél
09.06.23. 20:00 #1669
hahakocka
Nálam is adott végre egy új gép, arról is írok.

Volt1-2-3 gondom. az első megoldódni látszik mert már nem csinálja.
1.
Lenne egy kérdésem a Monitorom vajon miért lépett vagy készenléti állapotba vagy inkább talán lekapcsolt volna? (going to sleep) Kb fél-1 óra után kb. Gondolkodtam esetleg herz miatt mert a monitoromhoz az alapértelmezett a 70 hz, be is állítottam hogy 3d-s alkalmazásoknál is 70 legyen az alapértelmezett. A 60 kevés állitólag. De lehet hogy csak windows alap beállítási hiba volt?

2. Egy nagy érdekességre lettem figyelmes csak 51 GB-os a vinyó? (azaz kb 60-80) Vagy a Total Commander hülyült be ese3tleg a C-re 'csak' 50 gigát állítottál particiónak? Másik meghajtót nem látok. 320GB-os a vinyó elvileg szal érdekes. A Winchester most látom NTFS a C meghajtóé ez 50 gigás és van egy 255 gigás E meghajtó ami nem NTFS nem ez a gond hogy az nem NTFS-es hanem FAT32-es?
Egyébként jó lett volna egy meghajtó is 250 giga a C-n régen NTFS-es 160 gigás C meghajtóm volt) de jó 2 meghajtósan is csak most nem veszi még észre az E meghajtót. Gondolom mert nem aktív. Azt hogyan oldhatom meg hogy aktív legyen? A gépre úgy rakták fel a Windows xp-t sp3-al gondolom akkor a boltos alakította úgy ahogy de hogyan tudom aktiválni a másik 250 gb-os meghajtót.


3.
A GPU-ra meg 76-78 fokot ír ki a legújabb Everest a többi komponens alaplap-cpu stb nagyon jó értékekkel bír. (35-38 fok pl) (a diódák árnyalók memo, dislayIO)

Mitől ilyen sok a GPU? Felraktam az Ati híd drivert is talán azért? Azt hiszi 2 van bent? Mert akkor azt azonnal uninstallálom.

Előre is köszi mindenkinek a válaszokat .
73 levél
09.06.23. 13:44 #1668
Ketrec
HElosztok. Adott egy vadiuj gép. Minden rendben vele 1 dolgot kivéve. Nem lehet rendesen kikapcsolni. Win xp ből kikapcsolásra nyomva rendesen leáll, kikapcsol a venti stb.., és utána rá egy 5 mp-re meg magától ujra bekapcsol.
Ez mitől lehet? Csak ugy lehet kikapcsolni, ha nyomva tartjuk a bekapcsolo gombot, mert igy nem kapcsol vissza, de ez nem egézséges.
Ati
14 levél
09.06.23. 08:41 #1667
pet84
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy pentium d 945-ös procim és egy msi 945pl neo alaplapom. A gond az, hogyha a "hardware prefetcher" és az "adjanced cache line prefetch" engedélyezve van a biosban, akkor memóriaproblémák lépnek fel (hibásan csomagolja ki a tömörített fájlokat stb.). Ha kikapcsolom ezt a 2 funkciót nincs gond. Viszont így lassabb a gép nem sokkal ugyan, de lassabb. Valakinek esetleg nincs ötlete, hogy mit lehetne csinálni, hogy működjön normálisan a 2 funkció? Akiknek esetleg volt/van pentium D-jük tapasztaltak hasonlót?
154 levél
09.06.17. 11:12 #1666
Timoboy
Szia!

Valószínüsítem, hogy SP2-es XP-d van. Ha igen, akkor talán segítségedre lehet ez a frissítés.
Ha ez sem segített, akkor sajnos marad a Windows újra install...
Ha egy hegyet kell megmásznod,akkor ne gondold azt, hogy a várakozás kisebbé fogja tenni.
8894 levél
09.06.17. 10:47 #1665
goodboy007
Megvan egyáltalán ez a DLL a helyén, amit hiányol?
Ha nincs, akkor szerezd be valahonnan a netről, de a legjobb megoldás tényleg az újratelepítés lenne.
10589 levél
09.06.17. 09:56 #1664
Dark Archon
Valami csúnya vírusod lehet vagy totál KO a Windows. Újratelepítést javaslok valami jó vírusírtóval.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
17 levél
09.06.17. 09:54 #1663
Kolbaszzsir
Sziasztok van egy kis problémám, Bizonyos programokat birok telepíteni és uninstallálni bizonyosokat meg ez elég bosszantó, mert van egy két fontos progi amit fel kéne raknom a gépre. Ezt a hiba üzenetet írja ki mind telepítésnél mind tőrlésnél:

A rendszer DLL (user32.dll) a memoriában áthelyezésre kerűlt. Az alkalmazás nem fog megfelelően futni. Áthelyezés történt mert, a dll ( C:/WINDOWS/system32/SHELL32.dll) a Windows rendszer DLL-ek számára fenntartott címtartományt foglalta el. Új DLL-ért lépjen kapcsolatba a DLL-t biztosító forgalmazóval.

SEgítsetek ha tudtok légyszi.
11 levél
09.06.09. 20:53 #1662
intoxic
Nekem akkor volt hang problémám a Fraps-el, amikor a Movies fülön a "Use Windows input" volt bejelölve.
Lehet hogy a video méretét kellene megfelezni és max 30 fps, esetleg lejjebb venni a hangerő szinteket.
A Creative meg neméppen a csúcsra fejlesztett illesztőprogramjairól híres, lehet segítene 1 frissítés.
42 levél
09.06.09. 16:13 #1661
iTee
Sziasztok!
Az lenne a gondom hogy pár hónapja vettem egy hangkártyát és az lenen vele a gond hogy amikor játékból kivágok egy programmal (Fraps) és veszek hozzá hangot is akkor vagy nagyon recseg vagy pedig torz a hang még korábban amikor el indítottam egy ilyen beszélgető programot valami csoda folytán jó volt a hang felvételkor most már az se segít.
A hangkártya: Creative Audigy SE (SB0570) Sound Card
Lehet az alaplap a gond? Az ASUS P5KC
Köszönöm előre is a válaszokat.
218 levél
09.06.07. 21:21 #1660
a_Mano
szvsz ha proci gond lenne nem jutottál volna el vele idáig... persze egy proci teszt sem ártana, de ha a táp a gáz akkor is be fog fagyni szvsz... sz'al ja a legjobb az lenne, ha tudnál szerezni csere tápot és kipróbálni azzal... kizárásos alapon az a legvalószínűbb, h gázos.
Az analizáló elme élveboncolja az érzelmeket.
136 levél
09.06.07. 21:12 #1659
peterspy
bocsánat, a procit is kicserélték egy ugyan olyanra
136 levél
09.06.07. 21:05 #1658
peterspy
Még nem próbáltam csak 1gb-os RAM-mal, lehet hogy nem bírja az összeállítás ennyit.
Milyen tunningra gondolsz? Mit lehetne a BIOS-ban beállítani?
136 levél
09.06.07. 21:03 #1657
peterspy
Hát a processzor még nem volt kicserélve...
De sajnos én nem tudom hogy a processzor tud e vami ilyesmit produkálni
136 levél
09.06.07. 21:01 #1656
peterspy
Az alaplap:
ASUS P5N-SLI
ezen az oldalon találsz róla infókat, hogy pontosan tudjad
http://www.techspot.com/review/43-asus-p5n-e-sli/
154 levél
09.06.07. 19:03 #1655
Timoboy
Az, hogy ASUS alaplap, az kevés. Tudni kellene a pontos típust, de valószínű, hogy nem ez a baj, ha ki lettek cserélve a RAM modulok is. Ráadásul nem is akármilyen RAM-ot tettetek bele.
Innentől kezdve én is csak a tápra tudok gondolni. Még ne cseréld ki, hanem ha tudsz, akkor kérj kölcsön egy olyat (vagy hasonlót), mint amilyen most van! Drága mulatság lenne ezt is kicserélni.
Ha egy hegyet kell megmásznod,akkor ne gondold azt, hogy a várakozás kisebbé fogja tenni.
218 levél
09.06.07. 15:22 #1654
a_Mano
szvsz tuti táp... (főleg h minden más ki lett cserélve ) bár egy 450es chiefnek bírnia kellene ezt a konfigot, de lehet gyári hibás... ez csak a saját okoskodásom, de el tudom képzelni, h a ventik berakása ezért csökkentette a fagyás gyakoriságot(alacsonyabb hőmérséklet->alacsonyabb fesz->jobban bírja vmivel)
Az analizáló elme élveboncolja az érzelmeket.
14253 levél
09.06.07. 14:41 #1653
Babykiller
Próbáldtad úgy is, hogy csak egyetlen egy mmeóriamodult teszel bele? Nincs a biosban valami automatikus tuning beállítva véletlenül?

Mert ezek után egy valami maradt, a tápegység.
136 levél
09.06.07. 12:22 #1652
peterspy
( most: ) apám végső elkeseredésében a RAM-okat is kicserélte a szervergépének 2-szer 2gb-os geil memóriákkal és úgy is lefagy... jó lenne ha tudnám hogy pontosan mit kéne mire cserélni

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.