Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a gépemmel. Segítsetek please!!!

3447 levél
06.01.11. 21:11 #651
+Sniper+
Tegnap egy játék közben, elszállt a gép, újraindítottam, de nem indult. Próbáltam ghostolni, de nem ment.
Dark Archon: elméletileg azt csináltam, amit mondtál. Már az előző telepítésnél csináltam egy imaget. Most beraktam az indítólemezt, az meg minden kérdés helyett újra imaget csinált a szarról, ahelyett hogy betöltötte volna a régit.

Aztán megpróbáltam újra csökkentett módban indítani(tegnap nem ment), valamit kiírt a monitor alján, hogy betölt ezt meg azt, ma ezt kilőttem így elindult és a rendszervisszaállítással sikerült életet lehelnem a rendszerbe.

Kérdések:
-Meddig fog így működni?
-Csak az egyik winchester volt rádugva a visszaállításnál ( nem akartam, hogy bármi történjen a másikkal). Viszont a másik winchesterre voltak telepítve a játékok. Bajt okozok, ha elindítom őket?
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
5113 levél
06.01.09. 10:45 #650
rage
A vinyót tesztelgesd, az is okozhat ilyet, ha döglődik.
10589 levél
06.01.09. 10:36 #649
Dark Archon
S mondd csak, alaplap csere után telepítetted-e újra az XP-t?
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
17 levél
06.01.09. 10:17 #648
hq
Csökkentett módban bebootol rendesen! Ujra tenni nem akaorom a winfost! Szoval valami egyszeru gyors es hatekony megoldast keresek!
14253 levél
06.01.08. 23:44 #647
Babykiller
Csökkentett módban meddig jut?
1155 levél
06.01.08. 21:45 #646
KuN
Format:c, majd reinstall.....
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
17 levél
06.01.08. 20:06 #645
hq
Udv!
Az a problemam, hogy a windows az udvozlo kepernynoig be bootol aztan megall a bootolas! Hogy lehetne ezt a problemat megoldani? Elore is kosz!
127 levél
06.01.08. 17:25 #644
lonewolf
Sziasztok!

Szerintetek mitől lehet az, hogy ma a gépem minden átmenet nélkül fogta magát és leállt? Utána újraindítottam, de a WinXP indulásakor lefagyott. Ez többször megismétlődött, aztán most működik, mintha mi sem történt volna. Kb. 2,5 hónapja volt egy alaplapcserém, és biztos, hogy nem a tápegység vacakol (ennél a gépnél már a 3. tápegységnél tartok ).
282 levél
06.01.04. 17:01 #643
gamerboy
Hát nekem agyamra megy a gép. Tegnap két percig nem tudtam játszani semmivel a folyamatos fagyás miatt, ma meg órák óta nem jelentkezett a hiba. Mivan ha az üzletben ahol vettem nemtom rekonstruálni a fagyást mer éppen olyan kedve lesz a karinak? Elmegy az inno a csába.....
If you wanna ride, you buy a white horse!
78 levél
06.01.04. 13:09 #642
gergo861111
renben, köszönöm segítségetek !
10589 levél
06.01.04. 13:04 #641
Dark Archon
Na megnéztem én ezt a SPD dolgot, mert gyanús volt, az igazából by SPD. Azzal a memóriától vett infóval fogja hajtani azt, így a by SPD beállítás jó. Hogy az összteljesítményen mennyit dob, azt megnézheted az Everest Home Edition 2.0 memóriasebesség-mérő részével, s összehasonlíthatod más konfigokkal.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
5011 levél
06.01.04. 12:57 #640
Gump
Őszintén szólva nem tudom mennyit dob az összteljesítményen, ha a memória 200-on megy 166 helyett. Nekem is hasonló alaplapom van (A7N8X-E Deluxe) 2500+ Bartonnal, de én nem 11x166-on hajtom, hanem 11x200-on. Először viszont nem volt 400-as memóriám, úgyhogy a proci 200-on ment a memória 166-on. Aztán szereztem 400-as memóriát, így utána már az is 200-on ment de nem vettem észre túl nagy differenciát sebességben (egy picit persze gyorsult). Ha a memóriát 200-ra állítva úgy látod, hogy gyorsabb, akkor használd úgy. Teszteld le így is úgy is, aztán dönts, ahogy jól esik.
78 levél
06.01.04. 12:07 #639
gergo861111
igen tényleg 11x166

memo : akkor az 166mhz az jó ? ez az alapérték, erre áll be ha nem SPD hanem automata módban van. vagy állítsam SPD ben 200mhz ?
5011 levél
06.01.04. 11:56 #638
Gump
Kis javítás a 2500+ XP-nél az ~1833MHz 11x166Mhz-zel jön ki.
11x133-mal ~1466 az eredmény.
Szerintem jól van most beállítva. Azért ment 166-on (effektív 333) a memória, mert szinkronizálva volt FSB-vel.
78 levél
06.01.04. 11:41 #637
gergo861111
Alaplap : ASUS A7NX8

na tehát ez a 133MHZ ez a procihoz volt és 11x szorzon ment. így jön a 2,5Athlon XP nek az 1833Mhz.

amiről én beszéltem az 133mhz meg 166 meg 200, az a memo nál állítható SPD módban. ez alapban 166mhz en, mikor bekapcsolom a gépet akkor a memo mellé is 166 ír ki. ha átdobom 200 ra akkor annyit ír ki.
ilyen 5/4/3/3 áttétel állítót nem látok sehol ! szorzót állítani csak a cpu nál lehet. tehát akkor a normális az lenne ha 400mhz írni ki a memo mellé ?
10589 levél
06.01.04. 08:12 #636
Dark Archon
Hát nem lényegtelen. Mert van a FSB (Front Side Bus), s különböző osztókkal van leosztva a frekvencia a memóriának, PCI bus-nak. A 133Mhz is jó, ha 3x-os szorzón van. Az SPD mód tuningoló mód tudtommal. Kell lennie valami 5/4/3/3 hoz hasonló áttételnek, ami szintén állítható, legalábbis Asus alaplapok BIOS-aiban így van, nem írtad milyen alaplapod van. A 200Mhz-nak meg a dual mode-ból 400Mhz-nek semmi köze egymáshoz
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
78 levél
06.01.03. 23:54 #635
gergo861111
na tehát nem is 133Mhz hanem 166mhz ment. de asszem ez most lényegtelen mert 400 ram van benne.
tehát Biosban bementem a Advanced chip features be.
cpu ext. speed volt állítható meg alatta a Multiple settings volt auto n . ez sztem a procihoz nyúl így hagytam ahogy volt, mert azzal nincs probléma.
Memo freq az volt még állítható ez alapban automatan volt, akkor 166mhz ment a memo. most áttettem autorol valami by SPD módra, így 200Mhz ír ki. külön a mHZ nem állítható. de gondolom így már jó lesz, nem ?
tehat ha indul a gép és a memo számláló mellett 200Mhz van, meg Dual CH mód akkor 400mhz en megy és ugy ok, igaz ?
1155 levél
06.01.03. 22:45 #634
KuN
Az előbb pontatlanul írtam le, hol írja a 133-at, a cpu clock-ra nem, vmilen szorzó, és utánna 133 és ebből kijön egy végeredmény, ami a cpu órajele, igaz?? Ha így van, akkor a ramjaid 400 helyett csak 266Mhz futnak. Bemész a biosba, ott power bios features, szépen átállítod a a cpu clock-ot 200-ra, a cpu ratio-t azt tedd a bitonság kedvéért automatára (nehogy meghaljon a proci), és kész.
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
1155 levél
06.01.03. 22:34 #633
KuN
Olyankor az annyin fut, a biosban tudod átállítani, ha 400Mhz-esek a memók, akkor rakd a FSB-t 200-ra, ennyi.
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
78 levél
06.01.03. 22:16 #632
gergo861111
Hali !

ha bekapcsolom a gépemet és az 512mb mellé azt írja ki, h 133mh akkor az annyin is fut ?? mert nekem 400mhz memo van benne ! alap az asus a7nx8. mi van ilyenkor ? át lehet ezt valahol valhogy állítani ?
köszi !
282 levél
06.01.03. 21:05 #631
gamerboy
És mit csináljak csökkentett módba?Mondom nem az a gond hogy nem indul a windows én is azt a drivert használom de mostmár egyre világosabb hogy garis csere lesz, de innot azt nem veszek mégeccer. Bár jobban örültem volna ha az elején kiderül hogy gond van vele.
If you wanna ride, you buy a white horse!
3 levél
06.01.03. 20:32 #630
ntamas
Hy ! Köszi mindenkinek a segítséget de az volt a baj, hogy a P2-es gép nem ismerte az xp-sp 2-t. Csak maximum a win 98 vagy a millenium.
Azért köszi!
28 levél
06.01.03. 20:16 #629
cerka
én a 81.98at használom nekem ez nagyon bevált
én ezt ajánlom 6-os széria mellé semmi problem nincs vele
nekem amikor baj volt a driverrrel nem tudta betölteni a windowst és mindig úrjaindult, probálkozz csökkentet modal
1155 levél
06.01.03. 20:16 #628
KuN
Akkor sajnos nincs ötletem.....
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
282 levél
06.01.03. 20:14 #627
gamerboy
sry kéccer
If you wanna ride, you buy a white horse!
282 levél
06.01.03. 20:13 #626
gamerboy
Mindkettőt próbáltam
If you wanna ride, you buy a white horse!
282 levél
06.01.03. 20:13 #625
gamerboy
Mindkettőt próbáltam
If you wanna ride, you buy a white horse!
1155 levél
06.01.03. 20:10 #624
KuN
Én a 81.95-öt használom, és nagyon bevállt, állítólag ez a leggyorsabb, de nálam stabil is, egyébként aszzonygyák, hogy a 78.01 a legstabilabb, sztem ezzel a kettővel próbálkozz.
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
282 levél
06.01.03. 20:06 #623
gamerboy
De mondom nekem teljesen random fagy ki, olyan hogy windows nem indult volna nem volt.
If you wanna ride, you buy a white horse!
282 levél
06.01.03. 19:53 #622
gamerboy
Igen, mégpedig a megjelenítés/beállítások/speciális/adapter/tulajdonságok/ilesztőprogram menüpontból. Te milyen drivert használsz?
If you wanna ride, you buy a white horse!
28 levél
06.01.03. 19:21 #621
cerka
letörölted a régi drivert???
mondom nekem is pont ugyanolyan a kártyám mint neked és ugyanezt csinálta nekem ,el sem indult a windows csak csökkentett modban és ott letöröltem a régi drivert és megoldodott a problem
282 levél
06.01.03. 19:12 #620
gamerboy
Drivercsere mégsem vált be. A 77.XX-ig visszamenőleg szinte mindet próbáltam. Ha valakinek van ötlete szóljon szombaton viszem vissza a gépet.
If you wanna ride, you buy a white horse!
5661 levél
06.01.02. 22:29 #619
ati2002
Nem, szerintem megcsinálta a vinyóra az új XP telepítést, és a vinyót utána berakta a P2-es rendszerbe, úgy, hogy arról induljon az.

Ez hiba volt, így nem lehet tudtommal. (nekem egy sima alapcsere után sem állt már fel az XP-m, nemhogy komplett rendszer csere után)
---
5011 levél
06.01.02. 22:20 #618
Gump
Hogy én is megértsem. Egyik gépben formáztad a vinyót, amit nem tudott olvasni egy másik gép. Azon a másik gépen milyen op. rendszer van? Mert ha W98/W95/WMe akkor jól gondoltad, az NTFS fájlrendszer a baj.
28 levél
06.01.02. 22:03 #617
cerka
az nem lehet baj. ird le a tipusát a winyonak ,egyébként sztem valamit elálithattál, meg ird le hogy mit jelent az hogy nem olvassa be.
28 levél
06.01.02. 22:02 #616
cerka
az nem lehet baj. ird le a tipusát a winyonaky egyébként sztem valamit elálithattál, meg ird le hogy mit jelent az hogy nem olvassa be.
3 levél
06.01.02. 19:39 #615
ntamas
csak az az egy vinyó van a gépbe
nem az lehet a baja hogy ntfs fájlrendszert használtam formázáskor?
28 levél
06.01.02. 19:19 #614
cerka
hogy raktad be?
egy másik winyó mellé vagy egyedül?
3 levél
06.01.02. 19:02 #613
ntamas
Tudna nekem valaki segitewni??
Formáztam a vinyót, feltelepitettem az xp-t és amikor beraktam egy pentium 2-esbe akkor az nem olvasta.
282 levél
06.01.01. 23:05 #612
gamerboy
De most ezt akkor sem értem. Csak az inno kártyák fagynak az új driverrel?
If you wanna ride, you buy a white horse!
282 levél
06.01.01. 23:04 #611
gamerboy
Driver csere eddig bevált, de várjuk ki a végét amúgy thx all.
If you wanna ride, you buy a white horse!
28 levél
06.01.01. 22:05 #610
cerka
sztem nem az inno a hibás hanem a driver mer nekem is ez csinálta a 6800Gtvel aztán felraktam egy régebbi drivert, nekem is inno3ds a karim.DE sztem a 81.89 megbizhato még nem volt vele hiba.
3999 levél
06.01.01. 20:16 #609
drdani
azért ez elég szégyen az nvidiának meg az inno-nak hogy a drájverek müködésképtelemmé teszik a karikat... ráadásul nem éppen olcsókat, amibe azt hinné az embetr, hogy megbizható.
Ahol a rendetlenség törvény, rendcsináló a lázadó!!
14642 levél
06.01.01. 20:10 #608
Razor03
Tegyél fel egy régebbi drivert. Nekem is hazavágta a kártyát a 77.77 driver.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
1155 levél
06.01.01. 20:05 #607
KuN
Szerintem túl melegszik, nincs hőmérőd??
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
282 levél
06.01.01. 19:59 #606
gamerboy
NA buék mindenkinek!
A konfigomat kb. egy hónapja vettem. 3200+ A64 Venice 1 gb corsair nomeg az inno 6800gt, ami azért lett inno, mer farok volt az eladó, meg amúgy sem tudtak hozni, na mondom akkor tegyünk egy próbát. Nem is volt semmi gond egészen tegnap előttig. Azt csinálja a kicsike, hogy teljesen random kifagy, furcsán bekockázza a képet, majd kékhalál. Nemrég nem indult újra, hanem jött a hibaüzi, amit alig tudtam elolvasni, mert színes csíkok voltak a képernyőn, de a windows futott. A lényeg: d3d...failed driver internal error. Namost a legújabb drivert használom, most telepítettem újra de a probléma továbbra is fennáll, bár inkább játékokban csinálja. Nagyon úgy néz ki hogy az inno ezúttal is hozta szokásos formáját. Szerintetek mitévő legyek? Mer ahonnan vettem a gépet az nem éppen a szomszédban van, vagy elég ha csak a karit viszem vissza? Az tuti hogy a következő nem inno lesz.
If you wanna ride, you buy a white horse!
132 levél
05.12.17. 14:24 #605
jakewyler
Sziasztok!
körülbwlül 1hónapja vettem egy 2,8procit, elötte egy 1,7 cerkám volt,
azóta a gép olyat csinál amióta beletettem ,hogy befagy az egér 1percre utána meg mintha semmi nem történt volna ilyeneket csinál!
Mi lehet a probléma?
Nem lehetséges hogy gyenge a tápom?
72 levél
05.12.17. 14:18 #604
dragomán
Hali srácok!

Gáz van, mert a gép rendszeresen lefagy (kurzor ottragad, annyi, Alt+Ctrl+Delete-re sem reagál), resetelés után pedíg nem indul újra elsötétedik a monyitor, csak ha kikapcsolom hátul, majd vissza és akkor indíthatom újra! Ennek hála, CD írás közben is eljátszotta, mostmár a CD-író sem ismeri fel a CD-ket, fel sem pörög! Eléggé elkeseredtem! Tudnátok tanácsot adni? Előre is köszi!!!
Még annyit, a tápom szarakodott, akor elkezdett fagyogatni, a táp ki lett cserélve, a fagyások maradtak. Alaplap lehet?
5011 levél
05.12.15. 22:23 #603
Gump
az alaplaphoz lesz leírás ott le van írva mire figyelj, de alapjában véve igen, annyi, hogy rádugod a dolgokat.
1155 levél
05.12.15. 20:02 #602
KuN
Nem tudom, ilyenről még eddig nem hallottam, nics ötletem mivel lehetne kiküszöbölni, de szerintem kicsi az esélye, hogy újra előfordul.
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.