Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a gépemmel. Segítsetek please!!!

14253 levél
05.01.22. 16:28 #151
Babykiller
Esetleg másold fel az egész "i386" könyvtárat a vinyóra, bootolj floppyról és így próbáld telepíteni. De a ramos dolog valószínű.
1399 levél
05.01.22. 16:11 #150
neozed
Cseréld meg a memóriákat, ha pl kettő van benne.
Egy haveromnak u.e. volt a gépével...
Örökké nem eshet!
2284 levél
05.01.22. 14:10 #149
Daedalus
Nekem is volt ilyen hibám... elkeseredésemben átdobáltam a ramokat és az megoldotta...
"?"
1963 levél
05.01.22. 14:07 #148
Rettenthető
Lehet nem jól fogalmaztam, adat kábel alatt IDE kábelt értettem.
Sajnos nem ez a hiba
A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
9765 levél
05.01.22. 13:52 #147
vally
Nekem ugyanezt a hibát az IDE kábel cseréje oldotta meg.

Apróság, de érdemes rá figyelni.
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
1963 levél
05.01.22. 13:42 #146
Rettenthető
Kis probléma állt be a gépem életében (még szerencse, hogy a régi kövület itt volt kéznél és most tudom írni ezt az üzenetet)

Szóval időnként újra kell raknom az Xp-t, mint gondolom másoknak is.
Nos ezt most is így szerettem volna, de nem sikerült.
A gépem paraméterei:
Alaplap: MSI 845 Ultra AR
Proc: 1.6 GHz PIV (512)
512 RAM
Videókártya: Inno 3D Geforce 3 Ti...(?) (64 M
Monitor: Samsung SyncMaster 755 DFX
Pioneer 108 DVD-író
Teac nemtommár milyen CD olvasó
és egy 60 Gigás IBM vinyó, 3 fele van particionálva

1., A probléma a következő:
Ahogy szoktam a "C" meghajtót formatáltam majd gondoltam feltelepítem rá az Xp-t. A telepítés eljut addig a pontig, hogy elkezdi felmásolni a telepítéshez szükséges fájlokat. Azonban itt - változó, hogy hány %-nál - hibát jelez, hogy nem tudja felmásolni az adott dll-t, sys-t, vagy bármit.
Na gondoltam szar az XP CD, előkaptam egy másikat, de annál u.e. (a két telepítés között mindig töröltem/formatáltam a C-t, hogy teljesen szűz vinyóra menjen a telepítés). Na de még hátha az is szar, előkaptam egy harmadikat, de annál is u.e.-t produkálta.
Jó, akkor nézzük, másik CD olvasóval, persze nem sikerült, néztem egy harmadikkal, és azzal sem.
Kezdtem aggódni, hogy esetleg a vinyó. Na hopsza előkaptam egy másikat, de ugyanez játszódott le, mint a korábbi esetekben. Ergó a vinyó hibát is kizártam. Ezután kicseréltem az adat kábeleket, hátha azok okozzák a problémát, de szomorúan kellett tapasztalnom, hogy nem úszom meg ilyen könnyen. Hol lehet a hiba. Kicsit félek, hogy esetleg az alaplapban keresendő.

2. Ezen kívűl néha még előjön egy olyan probléma is, hogy mintha a gép nem küldene jelet a monitor felé és az nem jelenít meg semmit.
Itt nem monitor hibára gondolok, mert ha a gépben kotozok a csatlakozásoknál, akkor megjavul ez a hiba és a köv indításnák ált. bekapcsol. Ez egyértelműen videokártya, vagy lehet ez is az alaplap hibája?

A gépem mindeféle alkatrészének a garanciája kb. fél éve lejárt.


Valaki tudna seíteni, hogy mi lehet az első, ill. második esetben a hiba?
A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
4730 levél
05.01.11. 02:00 #145
Pyton
Monitor?
driver?
vagy talán mert fx?
Sonic boom babieee!
304 levél
05.01.10. 23:21 #144
Ominozia
mié nem tudok 1024-ben 85hertzet beállítani???????????

fx5200 128mb
Az élet fáj!
10106 levél
05.01.10. 21:03 #143
mucius

az antivirusa a vírust nem fogja, csak a rendszert
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
342 levél
05.01.10. 19:42 #142
coder1
Kösz !
A háborúban nincsen semmi jó ,talán csak a vége !
17778 levél
05.01.10. 19:32 #141
MagicMoment
hűűűűűűűűűű..nem is vagy Te olyan buta!!!!
nvidiáról leis szedem majdan.
de mondjuk én ezeket a drivereket feltettem már juniusban,csak ugye norton ghost power van
1990 levél
05.01.10. 19:17 #140
Seekoly
Nem szar! Memóriazabálásra pl. kitűnő!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
10106 levél
05.01.10. 18:57 #139
mucius
a norton egy szar, egyedül a ghost ami használható
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
342 levél
05.01.10. 18:30 #138
coder1
Jól van ,de neki sem kéne így viselkednie !
A háborúban nincsen semmi jó ,talán csak a vége !
1990 levél
05.01.10. 18:30 #137
Seekoly
de ha még ehhez is hülye vagy, akkor:

Google részletes keresés
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
05.01.10. 18:28 #136
Seekoly
Figyelj már! Nem tünt fel, hogy akárhányszor felteszed ezt a kérdést rögtön kitörlik a hsz-edet?
Használd már egy kicsit az agyad!

Google
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
342 levél
05.01.10. 18:27 #135
coder1
Szasztok !
Nem tudjátok véletlenül honnan tölthelném le a Magyar Norton System Works 2005-öt?(kEnAcE hozzászólását nem várom !)
A háborúban nincsen semmi jó ,talán csak a vége !
10106 levél
05.01.10. 18:17 #134
mucius
hardverzseni? rendszertelepítésnél vgadriver után én ezt rakom fel rögtön (alap)
az könnyen lehet mert nem az abit honlapjáról kell letölteni a drivert
ha nforce-os lapod van akkor www.nvidia.com
ha via akkor www.viaarena.com

(feltételezem nem sises lapod van)
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
17778 levél
05.01.10. 15:02 #133
MagicMoment
de attól, mert még informatikus lennék,nem jelenti azt,h hardver zseni vagyok,főleg itt benn nem is hardverrel foglalkounk.

amugy meg tök8,mert kb amit a kártyához kaptam cd-t azon frissebb volt a driver,mint ami az abit honlapján fenn van
10106 levél
05.01.10. 14:08 #132
mucius
"chipsetdriver reinstallt hogyan csinálom meg?"

te vagy informatikus és ilyenekt kérdezel tőlem?
(nem olvastam feljebb lehet már írták, alaplaptól függően a legfrissebb nforce, via drivert kell felrakni, bár sztem ezt megtetted csak nem ezzel a cipszetdriver címszóval)
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
17778 levél
05.01.10. 14:05 #131
MagicMoment
utólagosan visszatérve a hibámra, ezzel a hibaüzenettel száltak el a progik,amiket elindítottam.
3 levél
05.01.08. 23:33 #130
k.akoska
Én is használtam már internet explorer, de az Opárához képes nagyon lassu volt lehet, hogy nincs benne annyi szolgltatás mint az explorerben, de internetezni nagyon jól lehet vele.
Kovács Ákos
304 levél
05.01.08. 23:03 #129
Ominozia
nem tom mé de a 80gb winyómból elvolt használva 30.
aztán hip-hop már csak 9gb szabad helyem van
azonkivül az explorerben a kedvencek közül is eltünt minden
mit tegyek?
Az élet fáj!
14253 levél
05.01.08. 18:35 #128
Babykiller
Az a ramtól függ, hogy mi van ráírva, elméletileg az spd beállításokkal tökéletesen kell futnia, de ha van olyan, hogy safe, próbáld meg úgy, ha rossz, akkor tényleg lőttek a modulnak.
17778 levél
05.01.08. 18:32 #127
MagicMoment
ez így már inkább magyarul van
és mit állítok mennyire? meg hogy? meg mi?
14253 levél
05.01.08. 18:11 #126
Babykiller
Ez magyarul volt De a bios-ban az advanced chipset settings-nél, lehet az időzítéseket állítani. És minél nagyobbak az értékek, annál kevésbé kényes a memória.
17778 levél
05.01.08. 17:50 #125
MagicMoment
ez az,amit magyarul kéne leírnod
2284 levél
05.01.08. 17:43 #124
Daedalus
Szóval ha megtalálom REKLAMÁCIÓRA akkor sincs nagy esély mi?
"?"
14253 levél
05.01.08. 17:21 #123
Babykiller
Hogyne, de nekem pl a 438Mb-nál talált hibát a memtest, szorosabb időzítéseknél(a chipset hibája), ha oda nem ír akkor észre sem venni. Ezt egyébként csak a 3dmark03 produkálta, ezekután futtattam le a memtestet és mindig ugyanott, de sehol máshol nem volt ilyen probléma. Még pcmark04 vagy 3dmark05-ben sem.
2284 levél
05.01.08. 17:11 #122
Daedalus
Mondjuk (talán) ha HL2-t fullon végignyomtam egy crash nélkül (ami a memória nagyját talán betölti) akko remélem nem olyan vészes...
"?"
4730 levél
05.01.08. 16:58 #121
Pyton
Nekem egyszer régen egy tuningproblémámat oldotta meg a vindóz reinstall. Addig csak 374-en ment a procim, utána megint vitte a 450-et.
Sonic boom babieee!
14253 levél
05.01.08. 16:41 #120
Babykiller
Vagy csak a friss rendszernek köszönhetően, nem nyúl azokhoz a memóriaterületekhez
2284 levél
05.01.08. 16:32 #119
Daedalus
Ilyen hibám volt nekem is (memory.. adress.. cant be written) . De aztán win xp reinstall után abbahagyta. Asus A7N8X deluxe 2 gold alaplapom van az mondjuk indításnál azon a női hangon egykétszer beszólt hogy: "Memory test failed" de mindig ment tovább

Sztem hibás az egyik ramom (talán) de az alaplapomnak köszönhetően nem fosik be...
"?"
14253 levél
05.01.08. 15:41 #118
Babykiller
És ha állítasz az időzítéseken és teszteled memtest-tel?
17778 levél
05.01.08. 15:01 #117
MagicMoment
nf7 alaplap van.
de ugynézki megvan a hiba.
a két 512-es memzi közül a márkás samsung beszart. történetesen elkezdtek a programok megálni ilyen hibával. átraktam a másik slotba a memzit,és akkor már elsem indult a gép,hanem így vingyógy betöltés után bejött valami kék ablak valami hibára hivatkozva,és ujraindult. kivettem azt a memzit,és most megy a gép,valamint nem szaggatnak a játékok. garanciám már lejárt 2 hónapja
most ha veszek egy uj memoriát,akkor már 333-asat feleseges venni,mert tervezek nyár végére proci meg alaplap vásárlást, és ugye ha most már csak 512 van,akkor nyilván veszek akkor valami jobb memzit,ergo,szarul jártam
nincs több szmájli

Dead, 3dmark05ben nekem 4106 és 4109 között mozog a pontszámom. v9999LE-m van.
2284 levél
05.01.08. 14:32 #116
Daedalus
Futtasd le 3d markon, és nézd meg mennyit mutat (emléxel még a régi eredményeire a kártyádnak?)

Milyen alaplapod + grafk van?
"?"
14253 levél
05.01.08. 14:27 #115
Babykiller
17778 levél
05.01.08. 14:14 #114
MagicMoment
ugyanugy szar. ráadásul az abit honlapján 2003.03-as driver van fenn.
14253 levél
05.01.08. 13:32 #113
Babykiller
Letöltöd a legújabbat a gyártó honlapjáról és azt teszed fel, mert ki tudja mikori van a telepítő CD-n.
17778 levél
05.01.08. 13:19 #112
MagicMoment
utóbbi megvolt. azóta is szar. azt a chipsetdriver reinstallt hogyan csinálom meg? kb berakom az alaplaphoz kapott cdt és ujra teszem a dolgokat?
mer kb azt annó még norton ghosttal csináltam,és azóta jó párszor csináltam wingyógy reinstallt,és nem volt gáz.
10106 levél
05.01.08. 11:39 #111
mucius
egy alaplapi chipset driver reinstall?

vagy egy kellemes windwos reinstall?
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
17778 levél
05.01.08. 10:51 #110
MagicMoment
következő a problémám:
akármilyen játékkal játszok, 10-15mp-ként bebeszaggat a játék. visszatettem az régi 5600ultrámat,és azzal annyi lett a különbség,h olyan fél percenként történik mind ez. mitől lehet??
sőt...egy idő után van olyan is,h ígyminden 2-3 seces időcsúszással történik. pölö fegyvert váltok, és csak később váltja át,vagy behívok a játékban consolt,elkezdek írni,és 1-2 seccel később jelenik meg. így csúszás van benne mitől van????
342 levél
05.01.04. 14:54 #109
coder1
Sziasztok !
Nem tudjátok honnan tölthetném le a magyar Norton Interent Security 2005-öt ?
E-mail címem :coder1@freemail.hu vagy s.robin@chello.hu
A háborúban nincsen semmi jó ,talán csak a vége !
4730 levél
05.01.02. 12:23 #108
Pyton
Ezt most minden topicba be fogod írni?
Sonic boom babieee!
298 levél
05.01.02. 11:55 #107
davide
Hivd ki doktor zaxont! 2500huf
www.zaxonperfekt.com
5113 levél
04.12.26. 18:41 #106
rage
Az általad leírt információ nagyon kevés..
A BIOS-ba sem tudsz bejutni ?

Nézd meg, hogy ott nem állítódott-e el valami

Esetleg meg lehetne próbálni a gyári beállításokat betölteni
(load default settings)
5113 levél
04.12.26. 18:39 #105
rage
BIOS-ba sikerül bejutnod, ugye?
Bekapcsoláskor kell nyomni DEL-t, vagy F10-et, vagy amit
alul kiír a gép

Utána (BIOS-tól is függ de) keress olyan menüt,
hogy Integrated Peripherials

Azon belül kell lennie az Onboard Audio Chip
Ha ezt Disabled-re állítod, akkor letiltódik

Csak úgy menj ki a BIOS-ból, hogy mentsd el ezt
a változtatást (save and exit)
182 levél
04.12.26. 18:30 #104
Pit-Bull
Ja, és lehet hogy, hülyén hangzik, de nem tudom, hogy a BIOS-on belül hol kell az alaplapi hangkártyát letiltan. Még nem csináltam soha.
Előre is kösz!
182 levél
04.12.26. 18:11 #103
Pit-Bull
Kösz a segítséget, de mi az az IRQ?
656 levél
04.12.26. 14:47 #102
FallenAngel
aham értem. azért köszi. nem tudom hogy miért nem megy min 333 mhz-en, mert az alaplapnak simán ismernie kéne a 400 mhz-es ramot is.
I walked to The valley to the shadow of death

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.