Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a gépemmel. Segítsetek please!!!

136 levél
09.06.07. 12:16 #1651
peterspy
köszönöm szépen a válaszokat,
de azt lenne jó megtudni hogy ehhez az alaplaphoz, milyen memória kéne
154 levél
09.06.06. 19:54 #1650
Timoboy
Én egy memória tesztet lefuttatnék a helyedben... Nem Windows alól, hanem egy boot cd-ről indítható tesztet. Elmondásod alapján mindent cseréltél, csak épp ramot nem.
Próbáld ki azt is, hogy egyenként teszed be a RAM modulokat. Úgy használd a gépet egy-egy napig, és reméljük kiderül a probléma oka.
Ha egy hegyet kell megmásznod,akkor ne gondold azt, hogy a várakozás kisebbé fogja tenni.
136 levél
09.06.06. 18:05 #1649
peterspy
egy gigabyte alaplap, nem tom már milyen volt,de mind1 mert az új alaplappal is lefagy...
14253 levél
09.06.06. 10:45 #1648
Babykiller
Szia!
Alaplap és memória darabszám. Az előző lapod milyen típusú volt?
136 levél
09.06.06. 10:37 #1647
peterspy
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, nagyon kéne.
1,5 évvel (2007 karácsony) ezeőtt kaptam egy tök jó gépet játszásra:
Geforce gainward 8600gts, intel core duo 2,66 ghz, gigabyte alaplap, 4x1 gb ddr2 RAM.(A gép alkatrészeként Nagyker.-ből lett véve, s helybe összerakatva)
A kezdetleges poblémák:
Állandóan lefgyott egy óra/félóra játszás után (a legdurvább játékokkal játszottam, mint witcher, crysis max grafon) és képzavarodások jelentek majd lefagyott
Kezelés:
-először azt hittem túlmelegszik az én atomerőművem, raktunk bele hét ventillátort (komoly hangja volt) = A lefagyások ritkultak de még mindig bosszantóan sok volt.
-Aztán gondoltuk hogy képroblámát a vid kártya csinálhat = lecseréltük egy gainward 8800 gts-re, (most is olyan van benne) de még mindig fagyogat
-Aztán cseréltük a vinyót (pontosabban vettünk a 400-as mellé egy 500-ast és két rendszer futott a gépen) = semmit nem hasznlt
-Majd cseréltük az alaplapot egy profi ASUS-ra = úgyszintén nem sok javulás
-Később valahogy kiderült hogy a a endszer nem bírta a 4 gb RAM-OT = AZ egyiket kiszed
tük = jelentős javulás szinte eltűnntek a fagyások, DE az age of-nál megint voltak ilyenek.
-Ja és időközben vagy 39750013x-szer lett újra telepítve

Későbbi probléma:
Tekintve hogy 8 millió dolog volt a gépemnek egy 5 perc kellet az elinduláshoz és úgynézett ki hogy jól felállt de aztán egy pillanatra bejelent a kék halál képernyő aztán újraindult és utána mondhatni jó lett (sinte minden gépindításkor ezt csinálta)

MOST:
most ott állok ,hogy sikerült bekapnom egy jó kis vírust (úgy 24db-ot) de még előtte mikor ki volt zárva hogy vírusos tudtam hogy vami illeszkedési probléma lehet, mert Age of 3 közben (multiban) egy félóra után hasonló képzavaros lefagyások következtek.
Most egy (volt) szervizes embernél van a gép aki épp újratelepíti, és az ember modta hog valószínüleg az én megterhelő jtékaimnál a dolgoknak nagyon kell illsezkedniük

tehát a NAGY kérdés az lenne , hogy az én konfiguráiómnál mi nem passzol egymáshoz:
-Geforce Gainward 8800gts 512mb
-Asus P5N-E SLI (4 memória hellyel)
-4x Kingmax 1gb 1066mhz, aztán már csak 3x
-Intel Core 2 Duo 2,66 Ghz
-Chieftec 450w-os táp

Ha valaki td nekem majd válaszol akkor előre is köszönöm szépen.
218 levél
09.06.06. 10:12 #1646
a_Mano
tudtommal lehet... de szvsz egyszerűbb és érdemesebb egy, normális tápot használni(ami mondjuk nem hkc ) asszem vannak gyárilag épített dupla tápok is, ha jól emlékszem kódgányt láttam ilyet...
Az analizáló elme élveboncolja az érzelmeket.
42 levél
09.06.06. 10:12 #1645
iTee
Hát ezért kérdezem mert haverral próbálnánk egy cf-et össze hozni és csak így menne
2829 levél
09.06.06. 09:54 #1644
Dilizs
LOL, nah ilyenről még nem is hallottam! Amugy jó a kérdés, lehet egyáltalán ilyet?
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*4GB 1333Mhz Kingmax DDRIII
42 levél
09.06.06. 09:15 #1643
iTee
Hello!
Két hd4850+q9400+4gb ram/800+két vinyó+asus p5kc-t elbír vajon egy hkc 550w-os táp???
erre visszatérve hogy lehet olyat hogy 2 táppal csinálom egyikről futna az alaplap másikról meg a többi? (HDD, hűtők stb...)
218 levél
09.06.05. 21:42 #1642
a_Mano
soha nekem 630as hkcm volt... 3 hónap alatt megsütötte a dvd íróm... nem vártam meg mi lesz a következő alkatrész ami mehet a kukába... (amd 5600+ és hd4850 volt akkor a dobozban, sz'al messze bírnia kellett volna)
Az analizáló elme élveboncolja az érzelmeket.
42 levél
09.06.05. 21:37 #1641
iTee
Üdv!!!
Két hd4850+q9400+4gb ram/800+két vinyó+asus p5kc-t elbír vajon egy hkc 550w-os táp???
51 levél
09.06.05. 21:20 #1640
Ian Malcolm
Fél éve ugyanilyen kékhalálok voltak és akkor is volt olyan, hogy azt hittem, már sosem fog eljutni a windows a belépésig. Akkor vettem egy másik vinyót kimentettem az adataimat ahogy tudtam, aztán nyomtam az elromlott hdd-re egy sima teljes formatot windows installerrel és aztán valahogy megjavult.. NA AKKOR (Fél éve kb) volt fenn a Sentinel és akkor az azt mondta, hogy nincs vele semmi baj, 100%-os épségű a HDD. Mostanában kezdte megint a hülyéskedést, de tényleg eléggé tele volt már, gondoltam kell már neki egy format aztán megint jó lesz, de nem.. Két format után is ugyanúgy bedobta a különböző 0x000000... kezdetű hibakódokkal díszített kékhalálos képet, aztán végül azon kaptam magam, hogy már csak azt írja ki Bootolásnál: HDD error. (A hibakódra rá akartam keresni, de mire oda jutottam volna, megint kaptam egyet..)
4472 levél
09.06.05. 19:48 #1639
-007-
Amúgy HDSentinel volt a gépen? Az pontosan kiírta volna az információkat.
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
506 levél
09.06.05. 19:43 #1638
leonidas70
Intel Core2 Duo E8600, 3.16 Ghz, 3 Gb RAM, Geforce 8800GT VGA.
450W-os táp, 500-as Samsung vinyo.
Tömören ennyi.

És nem mindegyik játéknál csinálja. Fél éves a gép. A hőmérséklet 50-53 fok körül van. Még nem néztem a ventilátort. A hőmérsékletet akkor nézzem meg, mikor lefagy a játék? Közvetlen utána?

Előre is köszi!
51 levél
09.06.05. 19:08 #1637
Ian Malcolm
A történet vége: a vinyó ma feldobta a talpát. Igazán nem mondható az előzőekben leírtak alapján, hogy egyetlen szó, vagy jelzés nélkül, de lényeg, hogy ezt már nem lehet feltámasztani.. Nem is tudja már per pillanat értelmezni a gép.. Boot-nál legjobb esetben is csak azt írja, hogy HDD error.. Hát ez van... Kurva jókor jött ez, pont mikor sürgős dolgom lenne.. Ez a gép, amiről meg most írok, egy régi csotrogány.. Hát ez van, köszi a tippet a mentésre, sajnos igazad volt, mi lesz a sorsa a dolognak..
51 levél
09.06.03. 10:14 #1636
Ian Malcolm
Ja és most megnéztem egy HDD Health nevű programmal és azt mondja excellent, meg 100%-os. Maximum annyi negatívum hozható fel vele kapcsolatban, hogy 38 fokon van a másik vinyó meg 35-ön.. Nem étem.. Lehet, hogy nem volt neki elég a gyorsformat windows installnál? Volt, hogy megcsináltam a teljes formatot, de csak azzal legalább fél napom elment..
51 levél
09.06.03. 10:02 #1635
Ian Malcolm
Ehh, a franc.. Ilyesmitől tartottam.. Amúgy minden lényeges adat egy másik vinyón van, szóval ezzel nincs gond, (azért is mondtam, hogy ez a rendszernek volt direkt fenntartva..), de azért nem örülök, ha ez tényleg így van.. Pedig ellenőriztem legutóbbi formatnál és a program azt mondta 100%-os a winchester. Köszi a tanácsot amúgy! Esetleg még valami tipp tüneti kezelésre?
8892 levél
09.06.03. 09:15 #1634
goodboy007
Szerintem sürgősen kezdd el lementeni az adataidat egy másik winchesterre, mert a "tekerés" meg a beakadás azt jelzi, hogy meg fog halni a vinyód.
51 levél
09.06.03. 09:00 #1633
Ian Malcolm
Sziasztok!

Légyszi segítsetek, ha tudtok, teljesen tanácstalan vagyok! A gépen nem új (P4 3Ghz, 512 RAM), de egy tisztességes xp-nek azért illene elszaladnia rajta.. Pár napja baromira elkezdett belassulni, olyannyira, hogy a system állandóan 66%-on ment és a hang is elkezdett szaggatni plusz még a kurzor is akadozott. Ja és kékhalál is kétszer.. Amúgy is formatálni akartam, így hát megküldtem a neki dolgot (persze csak annak a vinyónak, amin a rendszer maga volt - nem tudom, ez számít-e valamit), viszont a probléma az, hogy a gép mintha semmit sem gyorsult volna a formatálástól. Ugyanúgy szaggat a kurzor és akad a hang, plusz még mindig tíz perc míg abbahagyja indítás után a tekerést, pedig ez friss format után elvben nem így kéne, hogy kinézzen.. Lényeg az, hogy a cucc folyamatosan, vagy "ritmusosan", de állandóan teker valamit és most már nem tudom, mire gyanakodjak.. Ez hardware gond lehet, vagy valami szoftveres gebasz? Pls help emberek, ez a gép így most egy kínszenvedés, teljesen instabil és kiszámíthatatlan!

Köszi előre is!
11785 levél
09.05.31. 19:59 #1632
Star Wars
Nehogy újratelepítsd! Nézd meg, hogy a ventilátor forog-e a videokártyán. Ha igen, szedd le netről az Everestet, és nézd meg, hogy milyen a videokártya hőmérséklete.

Tudniillik játék közben jobban igénybe van véve, így jobban melegszik. Ha túl meleg, lefagyasztja a gépet, annak érdekében, hogy ne károsodjon a VGA.

Nem ártana tudni azt sem, milyen konfigod van.
506 levél
09.05.30. 22:34 #1631
leonidas70
Köszi szépen, a driverek újak, frissitve vannak. Maradna az újratelepítés. Az biztos megoldaná. Remélem....
1349 levél
09.05.30. 17:46 #1630
jawsika
A cserélhető lemez ikonok a sajátgépben "eltűntek". Az USB-t érzékeli, de ha Memorysticket, vagy más kártyát dugok be a gépbe, mert elöl van hely kártyáknak, akkor nem csinál semmit. De a sárga gomb világít, szal érzékeli, hogy betettem. Mivan ilyenkor?
Did you think we had forgotten? Did you think we had forgiven?
154 levél
09.05.30. 15:40 #1629
Timoboy
Ha szoftveres a probléma, akkor valószínű, hogy mégis csak valami driver nem tetszik neki. Probáld meg minden eszközhöz a legújabb drivert leszedni a gyártó oldaláról.
Ha így sem oldódik meg a probléma, akkor talán egy Windows újratelepítés megoldja a gondot.
Na ha az sem, akkor jöhet a hardverek hibájának keresése... Memória, vinyó, táp...
Ha egy hegyet kell megmásznod,akkor ne gondold azt, hogy a várakozás kisebbé fogja tenni.
506 levél
09.05.30. 11:43 #1628
leonidas70
Amióta az új gépem van, kedvenc szórakozást vett fel magának, ugyanis lefagy. Játék közben, nagyon gyakran szépen előzetes közlés nélkül úgy gondolja, hogy megviccel. Olyan játékoknál, amiket a régebbi gépem gyönyörűen elvitt. A Half-Life 2 kb. minden 10. percben lefagyott. Mi lehet ennek az oka?
A legújabb driver van fenn, directX is friss, minden klappol....elméletilag. Akkor mégis mi okozhatja?

Előre is köszi!
8892 levél
09.05.29. 10:58 #1627
goodboy007
Isten f...át!

Nem a táp volt a ludas, hanem a mobilrack. Szinte nem is látszott a venti a sok portól. Csak azért gyanakodtam a tápra, mert az előző gépem dettó ugyanilyen hangot adott ki, mikor a táp volt poros.
Azért köszönöm!
14253 levél
09.05.29. 10:41 #1626
Babykiller
Szedd szét a tápot, aztán pucold ki rendesen, persze a kondik legyenek kisütve teljesen, mert meglepetés érhet.
8892 levél
09.05.29. 10:32 #1625
goodboy007
Basszus, már megint elkezdte!
8892 levél
09.05.28. 09:02 #1624
goodboy007
Megváltozott a hang, olyan lett hírtelen, mintha beakadt volna a venti. Megijedtem, úgyhogy gyorsan kinyomtam a gépet. Aztán visszanyomtam, hogy odatéve a kezem megnézzem, hogy megállt-e a venti. És láss csodát, megszűnt a zúgás.
Akkor ezekszerint bele volt akadva egy nagyobb szöszmösz vagy pordarab és a venti egy idő után szétvágta? Beszarhat a gép, ha így zúgva használom, abban reménykedve, hogy abbahagyja (ha előfordul máskor is)?
8892 levél
09.05.28. 08:50 #1623
goodboy007
Egy éves tápom elkezdett zúgni, mint a picsa.
Kifújkáltam nagyjából sűrített levegővel, de semmit nem segített.
Pedig nem rég volt portalanítva a gép, ráadásul este még semmi hangja nem volt, de most, ahogy bekapcsoltam mindjárt zúgni kezdett.
Szedjem ki a tápot és úgy próbáljam meg?
418 levél
09.05.15. 12:32 #1622
fineri
Az a egybaj hogy a virus írtok nem indulnak el. Vagy türelmetlen vagyok jmegvárni a 26 órát mig lejön
8892 levél
09.05.14. 18:40 #1621
goodboy007
Futtass vírusírtót. A netes dolog nálam is előfordult már több konfigurációnál is, de windows reinstall megoldotta, úgyhogy vírus lehet a dolog hátterében.
418 levél
09.05.14. 16:08 #1620
fineri
Hello.

1 hete ha nem csökkentet modba indtom a gépet akkor nincs netem és a gépem negyed olyan gyorsan megy. Valami ötlet mit tegyek hogy a gépemem tudjak 3D-s játékokkal ujra játszani?
10589 levél
09.05.14. 15:02 #1619
Dark Archon
Hacsak nincs pár tíz ezred, hogy az ezzel foglalkozó cégek megmentsék az adataidat, akkor nem igazán van megoldás.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
59 levél
09.05.14. 10:40 #1618
shinfaster
Sziasztok!

Az egyik vinnyómmal van egy kis problémám, ugyanis kezdi megadni magát. Nem rendszer, csak adattárolásra használom, de szeretném valahogy megmenteni az adatokat. Windows még főlismeri, el is kezdem másolni az adatokat, csak egy bizonyos idő után kifagy. Tud valaki valamilyen megoldást?

Előre is kösz!
423 levél
09.05.08. 19:06 #1617
amitakartok
Kapcsold ki a sleep módot. CRT monitornál megéri, de idegesítő, LCD-nél meg teljesen fölösleges (sleep módban nem használ kevesebb áramot, szóval minek?).
2 levél
09.05.02. 20:17 #1616
Baalint
sziasztok,

van egy kis gond a gépemmel. A monitorom munka/játék közben magától sleep módba vált. Spacet lenyomva azonnal vissza is tér normálisba, azzal nincs gond. Elég idegesítő, ma kezdte ezt csinálni, tegnap még semmi baja nem volt, és nem telepítettem semmit rá.
Van valakinek valami ötlete mitől lehet ez?

Előre is köszi.
Baalint
6744 levél
09.05.02. 17:18 #1615
anxius
Egy kérdés: Mi lehet az oka annak, hogy King's Bounty közben néha simán fogja magát a gép és leállítja a videó jelet?
Tehát fekete minden, reset nem lehetséges. Egyetlen megoldás a kikapcs, aztán vissza.
Gondolom a videókártyával van a baj.
84 levél
09.05.02. 13:14 #1614
Nicolas19
Tudna valaki segíteni? Gondom van a Microsoft oprendszerekkel, pontosabban az alájuk írt ATI driverekkel. Nevezetesen: amint felrakom a videokártyám (ATI Mobility Radeon HD2400) drivereit (ASUS X53SR, Core2Duo2GHz, 2GB ram), a Windows bootolás után max 10 perccel kikapcsol. Próbáltam XP és Vista alatt is, az eredmény ugyanaz. Ha leveszem a drivereket, vagy csökkentett módban futtatom a rendszert, nem kapcsol ki, órák után sem. Próbáltam régebbi meghajtókat is föltenni (ha már az újak nem működnek), még a híresen stabil Omega drivereket is, semmi. Nem lehet hűtési gond sem, egy hónapja tisztították ki a notebookomat és cserélték ki a ventilátort.
Ubuntu alatt viszont tökéletesen működik a rendszer, Oblivionozhatok órák hosszat, egy darab kikapcsolásom sem volt még. Frissítettem BIOSt, teszteltem HDDt, memóriát, semmi hiba. Eddig két szervíz utasított el, új gépet meg nemigazán akaródzik venni, ugyanis ez nem hardware probléma. Írtam az ASUS, ATI supportnak, de egyelőre nem érkezett válasz. Nincs esetleg valakinek valami ötlete?
"I'm serious as an erection problem, mate..."
8892 levél
09.05.02. 09:45 #1613
goodboy007
Tegyél fel Everestet és ellenőrízd a hőmérsékleteket.

Gyári hűtéses a kártyád? Mert az alaphűtés az nagyon szar. Érdemes néha portalanítani a gépet, úgyhogy vegyél sűrített levegőt valamelyik számtechboltban és fújasd ki a port a ventilátorból.
55 levél
09.05.02. 08:18 #1612
atiradeon11
Ja mostanaban leall magatol neha a gepem meg a vidkari is elegge melegszik
amikor megfogom suti a kezemet.
Xpertvision 8800 gt 1gb van
Csabi
92 levél
09.04.29. 22:48 #1611
Narxis
lol azért mert átraktad a géped máshova? nem semmi...
18827 levél
09.04.29. 22:22 #1610
Peace
ALC889A integrált hangkarim van. xp alatt gyönyörűen müxik 5.1. Winampban media player classic-al, mindennel. Feltettem win 7-et, és csak a 2 front szól. Elvileg win 7-es(honlapjukon azt írták) realtek drivert installáltam először. Felismeri hogy 5.1, hangteszt is gyönyörűen megy, csak épp film, zene, játék közben csak 2 front szól. Utánna felraktam alaplap cd-jéről a drivert(ugyanazt ami xp-n is fenn van), de semmi változás. Most is látja hogy 5.1, és surround teszt is lefut, de nincs 5.1 zene és film alatt. Több külföldi fórumon is olvastam hogy alc889-el gondok vannak vista és win 7 alatt. Van erre bármiféle orvosság vagy elfelejthetem az új op rendszert. Nagyon nem örülnék neki, mert mocskos jó, és végleg leváltanám az xp-t ha tehetném. Egyedül a hangkártya áll az utamba jelenleg
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
55 levél
09.04.29. 21:47 #1609
atiradeon11
mar megoldottam driver ujratelepites kellet neki
Csabi
55 levél
09.04.29. 14:00 #1608
atiradeon11
Sziasztok
Windows vista 64 bit van most a gepemen es egy ideje nincsen hang rajta.
Ez a dolog azota jelentkezett miutan atraktam a gepemet a szoba masik reszebe es minden kabelt kihuztam.de mindent ugyanugy visszakototem a helyen van most nem tudom mi lehet a gond.
Szoftveresen is High definition audio driver van fent.
Csabi
1 levél
09.04.16. 16:58 #1607
Stiffo
Sziasztok.
Van egy Fujitsu-Siemens D1688 alaplapi problémám.Méghozzá az hogy akármit csinálok nem tudok rá hangot varázsolni.Az igazság az hogy nem tudom azt sem milyen driver kell hozzá pontosan.
1087 levél
09.04.11. 21:44 #1606
richy25
mind1 restart megoldotta
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!
1087 levél
09.04.11. 21:38 #1605
richy25
HELP!
valamiért visszafelé írok (ha begépelek valamit a karakter elé kerül a kurzor)
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!
234 levél
09.04.10. 18:33 #1604
Lallerxy
A következő problémám van. A gépemben van 4 GB Ram. Ez ugy oszlik meg, hogy 1x 2 GB és 2x 1 GB. Eddig tökéletesen felismerte mind a windows mind a bios, hogy 4GB. Ma vettem észre, hogy mostmár csak 3 mat lát mindkét rendszer. Kipróbáltam mindegyiket egyesével és működnek. Sajnos tippem sincs mi lehet a baj, főleg, hogy anno amikor beleraktam látta a 4 Gb-ot. Tipp???
37 levél
08.08.20. 19:58 #1603
bogararc
ja, már értem ! A kártyaolvasó működött a fényképezőgépembe is !
Félreértettem
7161 levél
08.08.20. 19:48 #1602
Sturmgewehr
Kösz, megmondom neki.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.