Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a gépemmel. Segítsetek please!!!

10589 levél
06.12.19. 08:37 #1051
Dark Archon
Hát ez nem igaz, csak Maxtorra pl.; Hitachi-nál is 2 jumper van, mert több a beállítási lehetőség, meg még jópár más gyártónál is.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
8894 levél
06.12.18. 17:56 #1050
goodboy007
Az gáz, mert minden vinyón 1 db jumpernek szabad lenni. Amelyiken van a winfos ott arra tedd ahova ki van írva, hogy master (a vinyó tetején le van írva, hogy melyik pár milyen master, slave stb.). A másikon pedig tedd slave-re.
5113 levél
06.12.18. 16:24 #1049
rage
Attól, mert kihúzod a vinyókat, még a jumperek nem állnak el.
Inkább nézd meg, hogy minden kábelt sikerült-e normálisan visszadugni, s BIOS-ban detektáltasd a vinyókat újra.
9 levél
06.12.18. 15:28 #1048
lansky
a windowsos hdd-n 2 db pöcök van az 1. és 3. párnál.
a másik hdd-nél meg csak egy van de azt nem lehet áthelyezni,az fekete színű,kisebb
10589 levél
06.12.18. 09:58 #1047
Dark Archon
LOL
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1560 levél
06.12.17. 23:24 #1046
Retee
A winyód hátsó részén van, a csatlakozók között láthatsz négyszer két tűt, valamelyik kettőn pedig lennie kell egy kis műanyagdarabnak. Ezzel lehet beállítani, hogy egy winyó elsődleges, vagy másodlagos legyen stb. Szerintem a nem windowsos hdd-d elsődlegesre van állítva, így arról akar bootolni, mikor benn van. Ha meg már a másikról behozta, akkor tényleg berakhatod, mert nem oszt nem szoroz.
Vedd ki a winyókat, fordítsd a hátsó részüket magad felé úgy, hogy bal oldalon legyen az IDE (a hosszú) csatlakozó. Az első tűpár az elsődlegest jelöli, a második meg a másodlagost.(legalábbis nálam) Ez alapján legyen beállítva.
9 levél
06.12.17. 19:42 #1045
lansky
Ilyet sem hallottam még.
Az meg mi?
És mi a megoldás rá?
284 levél
06.12.17. 18:54 #1044
Kolbaszharisnya
Nem lehet hogy jumperolási hiba van?
Asus a8n-vm,Amd Athlon 64 3700+(1M cache),2X1 Gb Kingmax ram,MSI 7900GTO@GTX 512ddr3,250Gb WD Sata(16m),60GB Maxtor:)
9 levél
06.12.17. 18:48 #1043
lansky
Kihúztam mind a két wincseszteremet a gépből csak 5 percre mert valamit néztem a gépben és gond van:az a wincseszter amin a windows van és be van dugva működik a gép.Ha a másik is bevan nem akarja betölteni a windows-ot.Ha bekapcsolom a gépet úgy, hogy csak a windows-os wincseszter van bedugva majd készenlétre teszem, bedugom a másikat is, visszakapcsolom a gépet, megy rendesen.Talán néha szagatt a windows.HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11785 levél
06.12.09. 17:32 #1042
Star Wars
Kérem, valaki keressen egy VIA AC'97 drivert! Előre is köszönöm.
8894 levél
06.12.08. 16:19 #1041
goodboy007
Az USB Driver is fenn van?
2 levél
06.12.08. 11:55 #1040
TomSzelek
Igen ! Az USB -hez semmilyen driver-t nem ajánl fel a telepítő, csak azt írja, h rakjak fel sp1-et v sp2-t.
11785 levél
06.12.07. 19:43 #1039
Star Wars
Leöltöttem egy VIA drivert, de nincs hang. Kérlek, mutass egy linket, ahonnan letölthetek a hangkártyához (VIA AC'97) egy drivert!Előre is köszi.
8894 levél
06.12.07. 16:29 #1038
goodboy007
Alaplapi driver fenn van?
2 levél
06.12.07. 11:30 #1037
TomSzelek
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az MSI alaplapomon nem igazán akar az USB 2.0 szuperálni. A szg - ről pendrive-ra való másolás kb 300 kb/s, a másik irány jó esetben 14 000 kb/s. A leírás szerint sp2-es windows kell hozzá. Az megvan, eredetileg is sp2-es, meg fölraktam még külön is a szerviz csomagot. Mi lehet a hiba ?
10589 levél
06.12.07. 11:12 #1036
Dark Archon
A VIA jó eséllyel a chipset típusa, nem az alaplapé.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
11785 levél
06.12.07. 10:33 #1035
Star Wars
Via Tecnologies Inc., de a honlapon nem találtam drivert...
10589 levél
06.12.07. 08:00 #1034
Dark Archon
Akkor próbálkozz az alaplap gyártójának a honlapján. Ha Asus, akkor biztos, hogy megtalálod a drivert, de ha nem az, akkor is jó eséllyel.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
11785 levél
06.12.06. 23:51 #1033
Star Wars
Segítsetek pls, mert elég fontos...
11785 levél
06.12.06. 23:50 #1032
Star Wars
Az nvidia.com-ról már töltöttem le drivert, a VGA ok, de a hangkártya (VIA AC'97 Enhanced Audio Controller) nem működik, nem találtam hozzá drivert. Sajnos nincs alaplapi cd-m...
1329 levél
06.12.01. 14:53 #1031
Baker
Őszintén fogalmam sincs, de szerintem azért van ez,mert windows van a gépeden szerintem reinstall,de ez csak ötlet..
182 levél
06.11.30. 20:34 #1030
Pit-Bull
Üdv!
Lenne 1 problémám.
Amikor meg akarom nyitni a sajátgépet a vezérlőpultot a dokumentumot vagy akár a keresést is, eltűnnek az ikonok, a start menü is csak a háttér látszódik aztán kb2 másodperc után előjönnek az ikonok meg a start de nem lép be egyikbe se. Netezni meg játszani tudok. De ezekbe belépni nem.
Meg tudnátok mondani, mi lehet a probléma és h hogy lehetne orvosolni?
Előre is kösz!
284 levél
06.11.30. 15:23 #1029
Kolbaszharisnya
Star Wars!

Rakd be az alaplapi driver cd-t és telepitsed fel az audio drivert rola,vagy menj be az ezközkezelöbe és ott az összes "sárga kérdöjeles" ezköznek frissitsed az illesztöprogiját az alaplapi cd-röl!
Asus a8n-vm,Amd Athlon 64 3700+(1M cache),2X1 Gb Kingmax ram,MSI 7900GTO@GTX 512ddr3,250Gb WD Sata(16m),60GB Maxtor:)
14642 levél
06.11.30. 15:12 #1028
Razor03
Talán fel kellene telepíteni a hangkártyát és a VGA-t is ..
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
10589 levél
06.11.30. 14:50 #1027
Dark Archon
Mi van?
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
11785 levél
06.11.30. 12:34 #1026
Star Wars
ujratelepitettem az xp-t, de nem nyitja meg az openGL-t, a hangkartyat meg nem erzekeli. miert?
17778 levél
06.11.30. 12:10 #1025
MagicMoment
kéne nod32. megtudjuk oldani?
14253 levél
06.11.27. 19:27 #1024
Babykiller
HA windows XP SP2-t teszel a gépre, akkor mindegy mekkora vinyót raksz bele, amúgy 32/128gb szokott lenni bios szinten az elméleti határ a legtöbb esetben.
244 levél
06.11.26. 12:07 #1023
Sammy
a Nod32-őt ajánlom én is.
Miami forever
1 levél
06.11.25. 19:00 #1022
Lacaapa
Helló

Én zöldfülű senki kérdeznék a bölcsektől:


Asus tusi-m alalap mekkora vinyót tud kezelni bios szinten?
14642 levél
06.11.23. 17:56 #1021
Razor03
Tegyél a gépbe egy másik VGA-t ha azzal nem csinálja akkor egyértelmű..
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
17778 levél
06.11.23. 16:44 #1020
MagicMoment
mindent ugyanúgy állítottam be,mint ahogy eddig volt. jobban mondva semmihez sem nyúltam.
10589 levél
06.11.22. 13:51 #1019
Dark Archon
Jah, NOD32 rulez, én azt vettem Egyéb ötletem nincs, maximum annyi, hogy a McAfee supportot zaklasd, hogy most mi van... nincs benne DVD blokkolás, weblap hiperszuper szűrés?
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1329 levél
06.11.22. 13:18 #1018
Baker
hát akkor ne tedd fel a mcafee-t,amúgy se ígéretes program szerintem.
1329 levél
06.11.22. 13:17 #1017
Baker
3447 levél
06.11.21. 20:03 #1016
+Sniper+
Nem igazán tudom melyik topikba illik a problémám.
Játék közben( Far Cry, Carbon, Dark Messiah, stb. ), bármilyen beállításon villódzik a kép (különböző nagyságú csíkok másznak be egy-egy másodpercre folyamatosan).
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
17778 levél
06.11.17. 13:06 #1015
MagicMoment
eddig okés volt a gép.
újra tettem a vinfost. addig sem volt gond. aztán feltettem újra a mcafee überpró (eredeti) vírusírtóját.
ennek köszönhetően eltűnik a dvd-romom ill egy adott honlapon összekeveri a dolgokat,és élvezhetetlen az oldal. okés,h flash animos az oldal,de akkor is teljesen összeszarja. mi a fenét lehetne tenni?
eddig is ilyen volt,kivétel h a dvdromom-at látta a gép...
276 levél
06.11.05. 05:49 #1014
tibibatsi
köszi a tippeket, nem könnyű eset sajnos...
első lépésben dobok majd egy win reinstallt....
Abit KN8 SLI, AMD X2 3800+ (4200+), Inno3D 8800 GT 512 MB, 250 GB Maxtor, 2*1 GB Samsung DDR-400, SB Audigy 2
10589 levél
06.11.03. 13:07 #1013
Dark Archon
Jobban utánaolvasva ku**a sok minden okozhatja Van, akinek a NAV2002-ről 2003-ra váltás oldotta meg, van akinek 2 USB port letiltása, van aki átrakta másik PCI slotba a hangkártyáját...
Valamiféle IRQ ütközés lehet, nézd meg a Hardware Eszközöknél, nincs-e felkiáltójel! Másfelöl sajna úgy lehet csak kideríteni, hogy egyenként kiveszed a PCI kártyáid a gépből... esetleg letiltogatsz ezt-azt...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
10589 levél
06.11.03. 10:55 #1012
Dark Archon
Rossz driver, RAM, alaplap okozhatja... memtest!
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
276 levél
06.11.02. 19:25 #1011
tibibatsi
Szóval nagyjából az alábbi üzenetet kaptam már nemegyszer kék háttérrel:

"A rendszer problémát talált (ha először látom az üzenetet akkor dobjak újraindítást, egyébként pedig vesgyem le a biosban a ram árnyékolást...stb. ellenőrizzem az újonnan telepített hardvert és szoftvereket is).

Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Technical info:
Stop:0*000000D1, 0*00000038, 0*0000002, 0*0000001, 0*EB7C9AB6 base at EB7C7000, DateStamp 4253b85b"

És ezt minden előzmény nélkül! Újraindítás után viszont akár órákon át megy a gép, ma pl. 8-10 órás használat alatt mindössze egyszer kaptam meg a fenti üzenetet! Mi lehet a hiba?

HELP PLS!!
Abit KN8 SLI, AMD X2 3800+ (4200+), Inno3D 8800 GT 512 MB, 250 GB Maxtor, 2*1 GB Samsung DDR-400, SB Audigy 2
276 levél
06.11.01. 18:23 #1010
tibibatsi
Akkor viszont lehet, hogy ezt láttam párszor...
Nekem valami szöveget is írt ki ilyenkor, hogy hardveres vagy szoftveres hiba miatt merült fel a probléma és hogy a biosban a ram beállításoknál vegyek le mindent (shadow meg miegymást).
viszont újraindítás után mindig rendesen működött a gép, akár órákon át is, játék és letöltés közben...
ez hogy lehet? most akkor valami vagy rossz, vagy nem! Nem igaz?

Gondoltam már win reinstallra is, segítene szerintetek?
Abit KN8 SLI, AMD X2 3800+ (4200+), Inno3D 8800 GT 512 MB, 250 GB Maxtor, 2*1 GB Samsung DDR-400, SB Audigy 2
5661 levél
06.11.01. 17:53 #1009
ati2002
Addíg örülj, amíg nem látod.

Amúgy a PC kifagyása/újraindulása, amikor kékké válik a képernyő egy pillanatra, általában valami hardverhiba miatt. (windows-ban kikpcsolható elvileg)
---
276 levél
06.11.01. 15:08 #1008
tibibatsi
Hali!
Valaki leírná nekem, mi is az a "kékhalál"? THX
Abit KN8 SLI, AMD X2 3800+ (4200+), Inno3D 8800 GT 512 MB, 250 GB Maxtor, 2*1 GB Samsung DDR-400, SB Audigy 2
2724 levél
06.10.31. 20:50 #1007
CitizenX
Oké, köszi.
www.csinicucc.extra.hu
57 levél
06.10.31. 15:26 #1006
Coolman
Sziasztok!

Van egy Fujitsu-Siemens Amilo Pro v2000 gépem, és a következő problémát generálja:
Beindításnál felpörgeti a ventillátort, majd 2-3mp múlva le is állítja. Kipróbáltam másik ventillátort is, azzal is ue a hiba jelentkezik. Valami vezérlési hiba lehet.

Tud rá valaki esetleg valami magyarázatot?

Segítségeteket előre is köszönöm,

14642 levél
06.10.31. 09:25 #1005
Razor03
Ilyet nekem is csinált már (kb 2x). Szerintem no para .
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
2724 levél
06.10.31. 07:18 #1004
CitizenX
Van egy problémám, ami lehet, hogy nem is probléma.
Szemcsésedik a képernyő. Az előzmény: Készenléti állapotból hoztam vissza gépet, és az asztal tele volt szinhibákkal, meg foltokkal, és amikor új ablakokat hoztam be, azok szintén így jöttek elő. Miintha túl lenne melegedve a vga... Reboot után minden oké, 3D Mark többszöri lefuttatásával sem jött elő újra a probléma.
Elkézelhető, hogy készenléti állapotból bénán töltődik vissza a vga driver ( ha vissza kell töltődnie ilyenkor egyáltalán), vagy kezd kipusztulni a cucc? Azért érdekes, mert stressz-teszt alatt egyszer sem volt gond, mindig a készenlétiből visszatérve szórakozik ilyesmikkel a gép...
www.csinicucc.extra.hu
2 levél
06.10.30. 10:24 #1003
Focus_WRC
Sziasztok újra!
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nos most ott járok, hogy a riva tuner ugyan felismerte,az írta ki az 500/700-at tényleg 2d de ha 3d vagy standard vagy mibe akarom vűltani akor elkezd gondolkodni vagy 2-3 percig és utána "kék halál", valami oylasmit ír ki,hogy a számítógp biztosnága érdekében kapcsolt le vagy ilyesmi, és a hiba oka nvidia valami.
Szal nem értem. Ha valakinek lenne ilyen kártyája, meg tudná nekem mondnai,hogy hány pontot ér el vele 3dmark 2003-ban?
Köszi!
Byez!
2829 levél
06.10.29. 12:53 #1002
Dilizs
Legújabb Riva Tuner talán látja...de nem biztos!
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*4GB 1333Mhz Kingmax DDRIII

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.