Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a gépemmel. Segítsetek please!!!

3447 levél
06.08.04. 19:20 #901
+Sniper+
Nekem minden héten van valami gond a gépemmel

A kép ki van vezetve a tv-re is. Általában, ha elmegy a kép, átnézem a vezetéket és/vagy újraindítom a gépet. Sajnos most ezután se történt változás. Nvidia drivert újraraktam, semmi. Nem is jön elő az nview menű, de ha a hibaelhárításnál kényszerítem, akkor az előjön. Megmértük a kábelt és elméletileg el van szakadva, szóval veszünk újjat.
Ha akkor se javulna meg, akkor mi lehet a hiba?
Azért félek attól, hogy nem fog megjavulni, mert ha ezt a kábelt a vga kábelén máshová dugom (zöld) (hdtv dugó megy a gépbe, a másik felén s-video és 4 jack dugós vég van, normál esetben a sárgában van), akkor van kép csak fekete-fehér.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
37 levél
06.07.31. 15:00 #900
x850xt
mondom egy tápcsere és egy proci hűtő megoldja a bajt remélem sikerel jársz!
CPU:AMD 64 4000+ Alaplap: Msi k8n neo 4 platinum VGA:Connect 3d X850XT MEM:Geil 4X512mb
16 levél
06.07.31. 14:03 #899
Glosep
Rákerestem a táp modeljére 300W-os.Újratelepítem a windowst hátha segít..
16 levél
06.07.31. 14:01 #898
Glosep
Na most leszadtem a gép mind2 oldalát, feltettem az asztal tetejére jól szellőző helyre, de ugyanúgy lefagyott és újraindítás után 65 fokos volt a proci...a tápon nem láttam hogy hány w-os ilyenek vannak ráírva: Model: mav-300p, egy helyen ír ilyet hogy 115/230v...
16 levél
06.07.31. 12:58 #897
Glosep
a zaj annyira nem számít, csak ne fagyna már be 10 percenként wow közben!
De most már tényleg nem tom hogy tápot, hűtőt vagy mindkettőt vegyek-e
9563 levél
06.07.31. 12:40 #896
kEnAcE
A ház oldalának leszedése az esetek 99%-ban megoldás a hőproblémára, csak a zajártlalom, amiilyenkor előjön.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
16 levél
06.07.31. 12:38 #895
Glosep
hát őszintén szólva a ház az asztal alatt van, nem túl nagy helyen, mögötte tuti nincs 20 cm, oldalról is lehet kevesebb..
Ha leszedem a gép oldalát és az asztal mellé teszem a földre körülötte elég hellyel az segít?Nézegettem neten tápokat találtam többfélét is, nem akarok rengeteget költeni rá általában 13000-ért láttam de volt 6 és 8-ért is.Procihűtőt 1 és 2000-ért láttam.Ha tudtok valami jó üzletet akkor írjátok le pls.
14250 levél
06.07.31. 12:33 #894
Babykiller
Az a baj, hogyha nem szellőzik jól a ház, akkor egy jobb procihűtő is csak a megrekedt forró levegőt keringeti. Pedig a ház oldalának eltávolításak elég sok fokot jelent általában. A ház hol helyezkedik el? Asztal alatt vagy asztal tetején, és van-e leglább 20cm távolság minden oldalon?
16 levél
06.07.31. 12:08 #893
Glosep
Ja, a hogy tegyem át hűvös helyre, ezzel kapcsoplatban azt próbáltam meg hogy leszedtem a gép oldalát hogy szellőzzön de nem nagyon volt változás.
16 levél
06.07.31. 12:07 #892
Glosep
tápcserére gondoltam én is, egy 400-as sztem elég lenne, procihűtő az mennyibe fájna nekem?drága cucc?
37 levél
06.07.31. 11:52 #891
x850xt
Hát elég meleg a procid is próbálj egy tápcserét meg egy proci hűtőt venni
CPU:AMD 64 4000+ Alaplap: Msi k8n neo 4 platinum VGA:Connect 3d X850XT MEM:Geil 4X512mb
14250 levél
06.07.31. 11:48 #890
Babykiller
Nagyon meleg, ha azt nézzük, hogy nem használsz semmit közben. Az alaplapnak nem szabadna 35°C-nál melegebbenek lennie. A cpu is elég magas. A ház oldalát leszedve sincs változás, valamint próbáld áttenni a gépet valami jól szellőző helyre.
16 levél
06.07.31. 11:46 #889
Glosep
Ezek nem terhelve mért hőmérsékletek ?<<<nem tudom mire érted hogy terhelve, semmi nem volt megnyitva más csak az everest, és az érzékelő ezt írta ki, mellesleg az előbb a cpu-ra írt 61-et is
a tápot még nem néztem meg de sztem 300-as.Megnézem aztán írok megint.
köszi
37 levél
06.07.31. 10:54 #888
x850xt
Ezek nem terhelve mért hőmérsékletek ?
mert akkor elég sok a proci !!!!
a tápod hány wattos?????????????????????????
CPU:AMD 64 4000+ Alaplap: Msi k8n neo 4 platinum VGA:Connect 3d X850XT MEM:Geil 4X512mb
16 levél
06.07.31. 10:36 #887
Glosep
megnéztem, az alaplara 39, cpu-ra 57, Auxra 46, vinyóra 40 fokot ír.
Az nem lehet hogy pl valamelyik túl magas mert a hűtő szar?
néztem tegnap a ventillátor benne működik, a procihűtő is megy bár lehet nem elég jól..
16 levél
06.07.31. 10:32 #886
Glosep
OK mindjárt megnézem az everest home editiont-t, amúgy ezt a napokban kezdte el csinálni de már pár hónapja is volt ilyen de akkor úgy tűnt megjavult....amúgy én is ezt furcsáltam hogy friss windows-al is lefagy...
37 levél
06.07.31. 05:29 #885
x850xt
Szivesen máskor is!
CPU:AMD 64 4000+ Alaplap: Msi k8n neo 4 platinum VGA:Connect 3d X850XT MEM:Geil 4X512mb
3447 levél
06.07.30. 19:30 #884
+Sniper+
köszi
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
3447 levél
06.07.30. 19:29 #883
+Sniper+
Oké főnök.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
37 levél
06.07.30. 18:35 #882
x850xt
csá szerintem a táp vagy melegedési gond van tegyél fel egy everest home editiont vagy ultimate mindegy ott nézd meg az érzékelőbe a hőmérsékletett! a táp méretét úgy tudod meglesni hogy leveszed a gép oldalát és rá van írvaq a tápra! na csá és jó hogy segíthettem
CPU:AMD 64 4000+ Alaplap: Msi k8n neo 4 platinum VGA:Connect 3d X850XT MEM:Geil 4X512mb
37 levél
06.07.30. 18:30 #881
x850xt
CSÁ +SNIPER+ próbáltad már a monitorod kábelét mozgatni nekem akkor csinált elszineződést tehát amit elhoztál monitort annak nem volt megsérülve a kábele !Azért nem csinálta ! az a kábel a fekete bárány szerintem amelyik a vidiókárdodba megy próbáld meg !
CPU:AMD 64 4000+ Alaplap: Msi k8n neo 4 platinum VGA:Connect 3d X850XT MEM:Geil 4X512mb
14250 levél
06.07.30. 13:39 #880
Babykiller
Még mindig monitor rossz, de legalább csak a kábel tört meg vagy rosszul érintkzett.
3447 levél
06.07.30. 11:45 #879
+Sniper+
A monitorom jó. Felvittem a másik géphez és ott működik, lehoztam a másik monitort és az itt működik. Aztán mindent a helyére raktam és most ez a monitor is működik. Tegnap történt az, hogy elkezdett zümmögni a gép erre meglögdöstem a házat és egy pillanatra akkor is sárga lett a monitor. Szóval lehet, hogy a kártya szarakszik?? De ezzel nem tudom bevinni szervízbe, mert ott tuti nem jön elő.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
14250 levél
06.07.30. 11:23 #878
Babykiller
Alaplapot nem írtad le. Amúgy találkoztam olyannal, hogy a gép egy idő után lefagyott, és nem jöttünk rá mi okozta, hiszen friss windows telepítés után csinálta egyből.

Mióta csinálja ezt? Tápegységet mindig meg lehet említeni hibaforrásként, próba szerencse. Még az alaplapi elemet is ki lehetne cserélni.
16 levél
06.07.30. 11:02 #877
Glosep
Sziasztok!

Egy számomra elég furcsa problémával fordulok hozzátok, nagyon remélem ti tudtok segíteni, mert 1-2 okos hozzáértő a szervízben se tudott mit csinálni...A probléma konkrétan az hogy a gépem teljesen kiszámíthatatlan időközönként 1 mp alatt lefagy úgy hogy megmerevedik a képernyő, legyen ez pl WOW közben (nekem ha a WOW megy az már elég de ha az nem azon fel tudom húzni magam ) vagy csak NOD32 vírusellenőrzés alatt és semire se reagál.Próbáltam behozni feladatkezelőt, Alt+tab-ot vagy alt+f4-et de semmi csak restartal indul be megint.a gépemről 1-2 infó: Intel celeron 2000-es proci, 2x 256 mb ram, maxtor 40 gb-os vinyó, sajnos a tápot nem tudom de gyanakszom arra hogy esetleg azzal van a baj vagy pl a hűtő nem működik jól.KÉrem szépen próbáljatok segíteni, vagy legalább tanácsolni valamit mert teljesen új gépet hirtelen nincs pénzem venni, de ha csak valami új alkatrész kell azt tudom pótolni.Próbáltam a legfrissebb verziójú NOD32-vel csökkentett módban vírust keresni de semmit nem talált.Ha valami kérdésetek van még esetleg a hardvereimmel kapcsolatban vagy bármi mással szóljatok pls!

Előre is köszi nagyon sokat segítenétek ha válaszolnátok!
3447 levél
06.07.30. 10:52 #876
+Sniper+
Átdugtam egy másik kimenetbe, de ott egyáltalán be se kapcsolt. Még jó, hogy van itthon másik monitor, mindjárt kipróbálom azzal.
A monitor topikba tudnál addig ajánlani pár TFT monitort '17-est játékra, köszi.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
14250 levél
06.07.30. 10:46 #875
Babykiller
Akkor nem lehet, hanem biztos, hogy elromlott.
3447 levél
06.07.30. 10:43 #874
+Sniper+
Lehet, hogy beszart a monitorom?? Gép indításnál nem kapcsolt be magától, aztán amikor ki-be kapcsoltam bekapcsolt, de minden sárgább lett. A játékok, filmek, mind kaptak egy sárga beütést. A tv-re is rá vagyok kötve, ott normális a kép.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
14250 levél
06.07.29. 21:38 #873
Babykiller
Te mondod meg mire cserélik, amíg te fizetsz érte.
80 levél
06.07.29. 21:28 #872
Fantastic
Nagyon szépen köszönöm a tippet, már csak azt remélem, hogy nem azt fogják mondani, hogy "Jó, akkor kicseréljük egy másik ugyanilyenre"
None can stand before the greater good
14642 levél
06.07.29. 21:05 #871
Razor03
Megmodod hogy csontra fagynak a játékok pár perc után. Ha nincs kessed inkább Radeon 9550/9600 vagy hasonló kaliberű kártyára cseréltesd , fx-et felejtsd el hat jót akarsz.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
80 levél
06.07.29. 20:51 #870
Fantastic
Boltban vettem, van is rá garancia, de mit mondjak, amikor visszaviszem, hogy nem tetszik? Vagy hogy nem tudtam, hogy nem jó játékra, mert azt nem tűntették fel a leírásban?
None can stand before the greater good
14642 levél
06.07.29. 20:15 #869
Razor03
A világ egyik legszarabb kártyáját vetted meg ami alkalmatlan játszásra. Egyébként boltból vetted a kártyát, vagy használtan? Ha új akkor vidd vissza gariztatni, és valami normálisabbra cseréltesd ki, ha más nem egy 6200-es Geforce-ra, ha használtan vetted és nincs rá gari akkor meg így jártál.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
80 levél
06.07.29. 19:43 #868
Fantastic
Szervusztok!
Egy nagy gondom van. Tegnapelőtt vettem egy új, Geforce FX 5500-as, 256MB-os videókártyát, de amióta azt használom, azóta nem tudok 3D-s játékokat játszani, lévén valamikor kiakad. Ez lehet játék elején vagy játék közben. Kiakadás alatt azt értem, hogy megáll a kép, és vagy a legutolsó hangeffekt, vagy csak az utolsó hang ismétlődik, és lefagy a gép, (jobb esetben) automatikusan újraindul. A legújabb drivert telepítettem hozzá. Azt sem hinném, hogy elavult lenne, mert az előző, 64MB-os videókártyámmal nem volt sohasem ilyesmi probléma, ami azonban jóval régebbi. Tudna esetleg valaki segíteni?
None can stand before the greater good
14250 levél
06.07.27. 00:15 #867
Babykiller
1, ADSL internet esetén szakavatatlanoknál előfordulhat, hogy nincs statikus IP cím rendelve a hálózati kártáykhoz (most ezt esetleg kizárhatjuk)

2, régebbi driverekkel próbálkozni, pl 66.93-as nvidia, alaplaphoz pedig azt, amit akkoriban adtak ki, amikor a 865pe megjelent.

3, másik vga kártya, akár pci, valamint külső merevlemez vezérlőkártya, hátha mégis az alaplap halt be, esetleg alaplapi bios frissítés (a processzormikrokód miatt), megjegyzem a prescott más feszültséggenerátot igényel, mint a northwood.

Még akár a tápegység is lehet a probléma forrása
6 levél
06.07.26. 18:26 #866
norbey
Üdv MInden Fannak!
Itt 1 nagy kérdés aki megoldja, azt imáimba foglalom!!!
Szal Informatikus vagyok (szégyen) és még egyinkünk sem jött rá a cégből, hogy mi a baja a saját gépemnek, pedig álltalában mindenkiét meg tudjuk csinálni.
A hibajelenség:
1) Windows betöltése után többperces csönd, mintha lefagyott volna, semmi nem lehet nyomkodni,
aztán megy szépen ahogy kell.
2) Az Explorer böngészés közben időnként (sűrűn) megáll és mintha megint csak fagyna, nem lehet mozgatni semmit,
aztán megy. Mozgoképek is megállnak, meg minden. 6600GT problémának tűnik, de eddig ez csak játékoknál fordult élő.
3) Megáll a másolás, lefagy, újra kell kezdeni...úgyszintén a törlés ---namost ezt úgy néz ki
sikerült orvosolni, kiderült, hogy BAD-os a winyó...kuka. Zsír új lemez bennt és a hibák sorozata továbbra is fennál.
Tehát vírus kizárva, de vmilyen programhiba nem.
Procicsere volt nemrégen, az előzővel nem voltak ezek a gondok. Gondoltuk lehet az új proci rossz, mert az előző gépben is hasonló dolgokat
produkált. (Pl. nem indult el az Ad-Aware) Mindegy kuka, Új proci. Semmi nem változott.
A memória(k) tökéletes, Memtest több napi futással sem talált gondot, tehát nem jöhet szóba a dualos hibajelenség.
A videókártya még nem lett cserélve mert az használt, bár ez a közismert Inno3d Gef6600 GT, ami nem éppen mondható stabilnak, de a hűtéssel nincs gond,
csak a tipikus játékos gondok.
Többfaja windowst próbáltam felrakni, az általunk kreált 2 fajtát, valamint gyárit és rá az SP2-t, szal elég sok mindent és nincs tele a gép gatyaszaggató programokkal, már az elején jelentkezik a hiba.
Jah és 1 másik ugyanilyen alaplapban is ez történt.
Akkok a konfig:
Intel D865PERL alaplap (tehát nem vmi s_ar), P4 3.0G 1Mb 800MHz Prescott,(az előző Northwood volt!!??- lehet nem szereti az újítást?) 1Gb PQI (élettartam garis) 400Mhz Dualban,
Samsung 250Gb SATAII 8Mb, INNO3d Gef6600GT AGP + VF700 (lehet 1ébként ez a gond!?), Macron Power MPT401P 400W táp (most lett cserélve_aki ismeri tudja milyen)....hűtés, minden fasza a gépben.
SZal várom az ötleteket,a lecke fel van adva, mindenkinek thanx..
yoseph
865 levél
06.07.15. 18:59 #865
Kaluha99
Na, megoldódott ez a problémám is.Hála az Istennek!!!!
Egyszerű volt.A memória baxakodott.Kivettem belőle a két 256-ost a dualból, helyette beraktam csak az 512-est magába, és így gond nélkül megy.

DE!!!!
Miért nem megy a két 256-ossal?????
- Hogyan halt meg Bill Gates? - "Ha még egyszer lefagy ez a rohadt Windows, én kiugrom az ablakon!"
106 levél
06.07.14. 20:56 #864
Blaz86
Naaa? Talán éledezik a gépem? Igen, de még nem az igazi.Babykiller valszeg igazad volt. A helyzeten a régi vírusírtó eltávolítása és egy új feltétele segített valamennyit.
... and on the 7th day god created TRANCE!
2829 levél
06.07.14. 18:07 #863
Dilizs
Igaza lehet Babykillernek! Két viruskereső illetve irtó is összeakadhat! Próbáld ki az Avast Home Editiont, naon pöpec cucc sztem!
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*4GB 1333Mhz Kingmax DDRIII
14250 levél
06.07.14. 18:05 #862
Babykiller
Lehet, hogy a víruskeresőd okozta.
106 levél
06.07.14. 18:02 #861
Blaz86
Futtatom a víruskeresőt erre kiírja, hogy hibát észlelt és kilépet. Most +próbálok valami új vírusírtót/keresőt.
... and on the 7th day god created TRANCE!
106 levél
06.07.14. 17:52 #860
Blaz86
A feladatkezelőt fölösleges néznem, mert ha pl. a Cod2-t akarom elindítani, akkor az foglalja le teljesen, ha winamp-ot akkor az. Ja és kilőni sem tudom őket. Víruskeresést azt most csinálom...eddig semmi.
... and on the 7th day god created TRANCE!
14250 levél
06.07.14. 17:33 #859
Babykiller
Feladatkezelőben nézd meg, mi okozza és lődd ki. De futtas teljes vírus és spyware kresést.
106 levél
06.07.14. 17:09 #858
Blaz86
Sziasztok!

Valami nem stimmel a gépemmel. Ha bármilyen alakalmazást vagy progit elindítok/ill. próbálom elindítani/ a proci rögtön 100%-on pörög hosszú-hosszú percekig /átlagosan jó 10 percig/. A sajátgép jön be nagy nehezen meg a Firefox. Más nem nagyon, semmilyen gém sem. 10 percenként kell újraindítanom, addig bírja, és onnantól behal. Így használhatatlan a gépem! Mi lehet a baj?

... and on the 7th day god created TRANCE!
10589 levél
06.07.13. 15:07 #857
Dark Archon
Kismillió dolog okozhatja, valszeg hardware hiba, memória, vinyó vagy az alaplap, ha egyedül az az új...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
865 levél
06.07.13. 09:38 #856
Kaluha99
Jó ez jogos.
Azóta már felraktuk a Windows-t, aztuán bolondult meg.
- Hogyan halt meg Bill Gates? - "Ha még egyszer lefagy ez a rohadt Windows, én kiugrom az ablakon!"
10589 levél
06.07.13. 09:36 #855
Dark Archon
Ha leszedted a Windows-t, akkor mi észlel állandóan hibát meg milyen kék képernyőt látsz?
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
865 levél
06.07.13. 09:00 #854
Kaluha99
Helló!!
Na volna itt egy kis bibi.A múlt héten megérkezett a GIGABYTE GA-7N400 PRO 2 alaplapom a régi gépemhez.Leszedtük a Windows-t, de azóta hülye dolgokat csinál.Például állandóan hibát észlel, aztán van ez a kék képernyő, rajta állandóan valami meghibásodott dologgal.

Mit csináljak?????
Mi okozhatja a problémát????
- Hogyan halt meg Bill Gates? - "Ha még egyszer lefagy ez a rohadt Windows, én kiugrom az ablakon!"
8892 levél
06.07.02. 11:36 #853
goodboy007
Nyomsz a gépindulásnál egy F8-at és a csökkentett módot választod.Ott kitörlöd a felhasználói fiókoknál a jelszót, és voálá, már működik is.
162 levél
06.07.01. 20:31 #852
ssj_vegeta
persze az volt, de nem segít! Rákeresetem a Google -ön, de ott valami BIOS problémát írnak...
...Vegeta a világ egyik legerősebbre megalkotott figurája az emberi képzeletnek, Goku az első...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.