Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Kinek mi a kedvenc étele és itala?

2597 levél
Válasz 14.10.09. 18:11 #412
neumark
Újraolvasva az interjút rájöttem, hogy kissé rosszul emlékeztem a mondásra (Google 15), de a lényeg ugyanaz.
"És megbasznak. Képernyőn keresztül érzem, hogy megbasznak! Leradíroznak a térképről. Elpusztítanak." - Slyder
2597 levél
Válasz 14.10.09. 18:03 #411
neumark
Egyszer olvastam egy interjút a Google valamelyik alkalmazottjával. Állítólag az újonnan felvett munkaerők az első 4 hét alatt 8-10 kilo pluszt fel szoktak szedni a cégnél. Komoly hely lehet. Meg hát ugye a Google (és a hozzá hasonló tech-cégek is, mint Facebook, MS, stb.) híresek arról, hogy nem csak az ételek-italok szintjén rakja magasra a lécet, hanem az egyéb körülmények terén is. Nem véletlenül szokták a Google-t a világ a legjobb munkahelyének hívni. Klikk. Képeket nézzétek végig.
"És megbasznak. Képernyőn keresztül érzem, hogy megbasznak! Leradíroznak a térképről. Elpusztítanak." - Slyder
31931 levél
Válasz 14.10.09. 17:09 #410
szbszig
Baszki, megvan az életcélom mostantól!...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31931 levél
Válasz 14.03.13. 19:47 #409
szbszig
Az arany...

Most nem azért, én tényleg azt a fajta nézetet vallom, hogy mindent érdemes megkóstolni, ami elérhető, és le tudjuk szedni a fáról, vagy nem fut elég gyorsan, és el tudjuk kapni. De hogy olyan valamit egyek, aminek bevallottan se íze, se szaga, se tápértéke, csak sznobságból...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
27766 levél
Válasz 13.06.21. 14:24 #408
LordMatteo
Szerintem olyan sokról nem maradtál le, bár lehet, hogy én fogtam ki rosszat, de a lóhús a jellegzetes más szagán és ízén kívül nem jobb szerintem, mint a hagyományos disznó-alapú kolbász mondjuk.

Viszont kutyát enni, na, ahhoz kell valami perverzió.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3007 levél
Válasz 13.06.21. 11:59 #407
gregmerch
A ló nagyon finom, gyerekkoromban sokszor ettünk lópárizsit. Az olaszoknál pedig a sült lóhús (roston, vagy grillen) igazi csemegének számít.

Kutyát azért nem ennék. Nem mintha azonnal kidobnám, de valahogy mégse vinne rá a lélek.
i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz, ASUS GTX 970 2xSLI; i7-3770K, Gigabyte GA Z77X-UD3H, 4x4Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz, Gigabyte GTX TITAN ; PS, XB, ND, AND
7786 levél
Válasz 13.06.21. 11:19 #406
Lovi Tommy
Még lóhúst se ettem Pedig kíváncsi vagyok a lókolbászra
31931 levél
Válasz 13.06.21. 11:07 #405
szbszig
Meg kéne már kóstolni egyszer. Csak olyan messze van...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
15994 levél
Válasz 11.08.11. 23:13 #404
ufodani
Ez a gyulai tipusú kóbász nagyon passzolt..

Pyro: viszont ha be lenne kötve a szemed...bár mondod is a hasonlót: ha be lenne darálva. A sajton viszont csodálkozás!
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
31931 levél
Válasz 11.08.11. 22:58 #403
szbszig
Tegnapi vacsora: maradék lazacfilé sütve, paradicsommal és salátával, utána kis parmezánsajt vajas kenyérrel, végül belga ale sör.

Mai vacsora: pármai sonka, friss fügével és barackkal, utána paradicsomlé Tabasco szósszal ízesítve, végül egy kis gyulai kolbász.

Élni tudni kell.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
20579 levél
Válasz 11.06.28. 22:14 #402
Pyrogate
Én úgy vagyok vele, hogy azért kinézetre gusztustalannak tartott ételeket nem tudok megenni. Hiába lenne az speciel csirke, vagy marhahús, ami undorító, attól nem tudok elvonatkoztatni. Tehát pl. egy békacomb látványa ilyen, de ha mit tudom én, bedarálják és úgy eszem, hogy felismerhetetlen, akkor lehet nem lenne vele gond. Bár az az igazság, hogy rengeteg ételt nem szeretek, a gombától kezdve kb. az összes sajtig(!), ananász, kukorica, ilyenek. Szóval megkóstolni még talán megkóstolok sok dolgot, de nem valószínű, hogy ízleni fog.
31931 levél
Válasz 11.06.28. 04:26 #401
szbszig
Emberhúson kívül mindent megehetsz.

A fenti címmel teljes mértékben egyetértek, és lényegében így foglalnám össze én is az ételekkel kapcsolatos jelenlegi filozófiámat, ha ezt egyetlen mondatban kéne megtennem.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden fajta ételt szeretek. Tudok én is sok olyat mondani, ami az íze, állaga vagy bármi más miatt nem jön be. Azonban kipróbálni tényleg szinte mindent hajlandó lennék, ha alkalmam adódna rá. Rossz előítéletek alapján, csak mert számomra szokatlannak tűnik, nem szeretnék semmit mereven elutasítani. Természetesen kizárólag olyan ételekről beszélek, amik nem romlottak, vagy legalábbis nincs semmi káros hatásuk, továbbá megbízható módon készítették el őket.

Tudom, hogy az ilyen strukturálatlan utcai megkérdezéseken elhangzottakkal minden esetben csínján kell bánni, engem azonban ennek ellenére kissé meglepett, hogy első felindulásból miket neveztek meg az emberek, mi az, amit biztosan sosem kóstolnának meg: lóhús, csiga, szusi, polip stb. Azért ezek messze nem számítanak extrém ételeknek, egy nagyobb szupermarketben bármelyik beszerezhető nálunk is. Egy birkaszemre, nyers halfejre már én is azt mondanám, hogy igen, szokatlan, de az előzőekre biztosan nem.

Persze megértem azokat, akik semmi esetre sem lennének hajlandók megkóstolni valamit. Emlékszem, kisebb koromban a csirkeaprólékok közül a szívet sokáig elkerültem a becsinált levesben, aztán mikor először a számba vettem, és lenyeltem egy falatot belőle, szabályosan rosszul lettem. Szóval igen, az undor akár ilyen reakciót is kiválthat. Ez a hozzáállás viszont nálam tényleg gyerekkori velejáró volt, akkor volt jellemző az is, hogy étteremben mindig rántott húst rendeltem, mert nem mertem semmi újat megkóstolni, hátha nem fog ízleni. Felnőtt koromra ezeket viszont teljesen levetkőztem. Sőt éppen ellenkezőleg egyenesen keresem az új, egzotikus ételeket.

Na de nem illik kívülről kritizálni, úgyhogy én is válaszolok a kérdésre, és megnevezek két olyan ételcsoportot, amelyekkel nehezen tudnék azonosulni. Az egyik az élő állatok fogyasztása. A másik pedig azon ételek, melyek elkészítése során indokolatlanul kínozzák az állatot: például nem ölik meg a főzés előtt, hanem direkt élve dobják a forró vízbe, noha ez elkerülhető lenne. Utóbbi kitételt hangsúlyozom, így a kagylók nem tartoznak ide, azonban a Távol-Keleten divatos egészben főtt rákok igen.

Egyébként nekem tetszenek ezek az EU-s támogatással készült hosszabb indexes riportok. Az a kettő, ami ilyet eddig láttam. Azért egy-két dolog kivételével. Például ennél a filmrészletek bevágása nagyon nem hiányzott az egyébként komoly témához szerintem. Helyette meg lehetett volna kérdezni egy nem ázsiai étterem tulajdonosát is mondjuk. Ami viszont egészen biztos, hogy a Noémi igazi felüdülés Tbg után.

No, hát ennyi mostanra. A videón bemutatott konkrét ételekbe ezúttal direkt nem akartam belemenni, csak úgy általánosan néhány szót fűzni ehhez a témához.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
19402 levél
Válasz 11.06.01. 00:41 #400
sipec
19402 levél
Válasz 11.05.31. 01:25 #399
sipec
na, ma este toltam olyat, h ilyen bundaskenyer, ami nagyon edes, es portoi bor van raontve. nagyon finom. csak fene sem emlekszik a nevere, pedig ki is mondattak velem 2szer
20579 levél
Válasz 11.05.12. 13:32 #398
Pyrogate
Ha jól emlékszem oda 4,5 nap, vissza 3 nap alatt tettük meg.
Megálltunk ugyanis csomó helyen odafelé: München (sörözés), Lyon, Bordeux, Salamanca.
Vissza csak a spanyol-fr határon és Nizzában.
Napi 1100 km-t toltam le, szerintem nem para.
Odafelé meg ilyen 6-700akat, de akkor városnézéssel. De pl. Nizzában így is tudtunk még este járkálni, csak utána aztán másnap nyomni kellett rendesen (olasz dugók miatt)

össz amúgy 8000 km-t tettem meg.
20333 levél
Válasz 11.05.12. 07:58 #397
Z-Master
Mennyi volt oda az út verdával?
19402 levél
Válasz 11.05.12. 04:18 #396
sipec
marmint porto, trofa, guimara~es, viana do castelo
19402 levél
Válasz 11.05.12. 03:48 #395
sipec
20579 levél
Válasz 11.05.12. 03:27 #394
Pyrogate
Hova mész Portugáliába? Nyáron lekocsikáztam oda, kb 10 napot töltöttem Portoban és Lisszabonban. A kajákra nem emlékszem most így konkrétan fél4kor zh-ra tanulás közben, de holnapra lehet eszembe jut valami
19402 levél
Válasz 11.05.12. 03:12 #393
sipec
es tudsz valami portugal kajat ajanlani? amugy kezdem kicsit gaznak erezni, h pl lengyelorszagban 4 honap alatt NEM ettem semmilyen lengyel kajat
31931 levél
Válasz 11.05.05. 04:42 #392
szbszig
Narancsgerezdek csilikrémbe mártogatva. Én speciel eredeti sambal oelek-t használtam hozzá az előbb, de valószínűleg más hasonló is megteszi. Ez, emberek, ge*i jó!!! Amennyire meghökkentően hangozhat elsőre az európai ember számára, annyira fenomenális. Hihetetlen, milyen jól kiegészítik egymást. A csili elveszi a narancs jellegzetes, citrusos ízét, édességét. A lédús narancs pedig valahogy csökkenti a csilikrém csípősségét. Szóval még azoknak is bátran ajánlom kipróbálásra, akik külön nem különösebben kedvelik valamelyiket.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31931 levél
Válasz 10.09.16. 03:08 #391
szbszig
Ez milyen guszta kép már!

Erről most eszembe jutott, hogy kicsi koromban ettem pirítóst agyvelővel előételként étteremben, és akkoriban mennyire szerettem. De már az ízére sem emlékszem...

---

Ráját viszont még nem is ettem soha!

Akarom!

Na jó, inkább nem kínzom magam, és nem nézegetek ételeket interneten...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
12089 levél
Válasz 10.08.05. 20:15 #390
Gobiakos
31905 levél
Válasz 10.08.05. 20:11 #389
Creativ3Form
AztadurvaéletezacitromosGössermilyenüberfinom
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
29146 levél
Válasz 10.07.16. 22:49 #388
Germinator
Wow, nice. Sokáig kéne győzködnöm magam, hogy mentát egyek akármihez, de jól néz ki nagyon.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
31931 levél
Válasz 10.07.16. 22:36 #387
szbszig
Ilyet csináltunk mi is a héten, ezt ettem két napon át.

Pontosabban nem birkából, hanem bárányból. Köretnek pedig főtt krumplit és borsópürét. Valamint a mentaszósz nem házi volt, hanem boltban készen kapható, üveges. Utóbbival kapcsolatban az én első reakcióm is az volt, mint sokaknak, hogy "te jó ég, ezt megeszik hozzá?", úgyhogy először csak a hús mellé mertem rakni belőle, ahonnan apró falatokat csipegettem. Másnap viszont már vadul zabáltam hozzá, szóval elég hamar hozzászoktam. Mondjuk a gyors hozzászokásban segített, hogy nekem a mentával alapvetően nincs bajom, az ecetes ételeket és köreteket pedig kifejezetten szeretem. Azt azért nem állítom, hogy a brit konyha hemzsegne a kihagyhatatlan ételektől, de ez így együtt tényleg nem rossz.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
14 levél
Válasz 10.07.14. 12:56 #386
saller12
kávékávékávé ha van időm akk elmegyek a starbucksba, am meg Jacobs instant... legjobb... és most van vmi nyereményakciójuk, rem nem veszitek zaklatásnak ha megmutatom: Hali Meghívsz egy kávéra? :$ http://tiny.cc/ellenallhatatlanmeghivas
31931 levél
Válasz 10.07.08. 22:34 #385
szbszig
tapenade < bruschetta

Legalábbis ma ettem igazi autentikusat az előzőből, ráadásul olyat, amiben még szarvasgomba is volt, ennek ellenére azt mondom, hogy a különféle zöldséges bruschetták nekem sokkal jobban ízlenek.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31931 levél
Válasz 10.06.07. 01:14 #384
szbszig
Hú, nekem is el kéne már menni egyszer egy ilyen autentikus helyre, mert eddig csak itthon próbálkoztam indiai kajákkal, de eddig emlékezetem szerint mindig minden bejött, amiket vettem.

Ettem már többféle curryt üveges szószokból készítve, például kormát, vagy rogan josht, bár a kedvenc eddig egy "hagyományos", kifejezetten csípős tikka masala volt. Ja, és eredeti, indiai curryhez mindig kizárólag basmati rizs dukál. Aztán amiért odavagyok még mindig nagyon, azok a csatnik. Ettem már zöldségekből és gyümölcsből készülteket is. Itt jelenleg egy szintén csípős mangócsatni vezet nálam. Na és persze az italok se maradjanak ki: a különféle ízesítésű csáj teák a fűszeres teák kategóriájában verhetetlenek. Ja, és lasszit is ittam már elvileg, az édes változatot, nem volt rossz, de nem volt eléggé fűszeres, így nem sokban különbözött a boltban kapható gyümölcsös ivójoghurtoktól.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
29146 levél
Válasz 10.06.07. 00:47 #383
Germinator
Na, ma voltunk indiai étteremben Ide írom, mert szbszignek biztos lesz hozzáfűznivalója. Nagyon sokat ettem nagyon finomakat, csillagos 5-ös kaja volt!
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
10257 levél
Válasz 10.06.03. 23:20 #382
MattMatthew
Legközelebb szólj és átmegyek hozzátok kajálni.
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
7503 levél
Válasz 10.06.03. 22:55 #381
Attila88
a f*szom se pepecselne ezzel ennyit
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
31931 levél
Válasz 10.06.03. 22:46 #380
szbszig
Csak a halat és a salátát kellett frissen megvenni, az összes többi hozzávaló megvolt már itthon...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
29146 levél
Válasz 10.06.03. 22:39 #379
Germinator
Gazdag-e vagy?
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
31931 levél
Válasz 10.06.03. 21:36 #378
szbszig
Ezt csináltam meg ma vacsorára.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
13840 levél
Válasz 10.03.01. 20:59 #377
powerhouse
Ilyet szoktunk tesómmal kajálni az egyik városi étteremben, persze csak nagy ritkán.
If I look back I am lost
421 levél
Válasz 10.03.01. 19:36 #376
CrY
31931 levél
Válasz 10.03.01. 19:33 #375
szbszig
Wow, jól hangzik!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2010 levél
Válasz 10.03.01. 19:23 #374
Colussus
Burgundi szarvasszelet, áfonyaöntettel és krokettel + vörösbor.
...non mollare mai...
31931 levél
Válasz 10.03.01. 17:16 #373
szbszig
Ha már a gyümölcsleveknél tartunk, ugyan ez már dobozos, de meg kell említsem, hogy néhány hónapja jártam egy Müller boltban, és ott találtam olyan ízesítésű Rauch gyümölcsleveket, amiket egyébként Magyarországon nem forgalmaznak. (Megnéztem a honlapjukon, és valóban csak az osztrák részlegben mutatják ezeket, a magyar nyelvűben nem.) Mindenesetre vettem maracuja- meg gránátalmalevet. Az előbbi nagyon finom, jellegzetesen erőteljes, telt ízű, édes, mégis kimondottan fanyar. A másik picit kevésbé különleges, olyan ribizlihez hasonlító ízű talán, csak kicsit hígabb. Még egy rebarbaralére vadászom, azt feltétlenül meg kell kóstolnom. Eddig még csak rebarbara ízesítésű ásványvízhez volt szerencsém egyszer.

Egyébként gránátalmát ettem azóta gyümölcs formában is. Érdekes, így még finomabb, mint gyümölcslében, csak borzasztó körülményes cucc. Vagy nekem volt rossz a technikám hozzá, ugyanis kiköpdöstem a magokat egyesével, miután leszopogattam róluk a húst...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
13840 levél
Válasz 10.03.01. 16:55 #372
powerhouse
Természetesen helyben volt facsarva, és már csak dacból sem raktam bele cukrot! De így is jó íze volt, én bírom az ilyen savanyú, fanyar dolgokat (meggy, ribizli, stb.).
If I look back I am lost
31905 levél
Válasz 10.03.01. 16:53 #371
Creativ3Form
Igen direkt éscsakazértisegy
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
31931 levél
Válasz 10.03.01. 16:53 #370
szbszig
Ha már szép magyarul mondod, akkor úgy kell írni, hogy grépfrútlé.

Egyébként azt én is nagyon lájkolom, elsősorban a gyümölcsből helyben facsarva, és természetesen bárminemű hozzáadott édesítőszer nélkül.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
13840 levél
Válasz 10.03.01. 16:52 #369
powerhouse
direkt raksz egy mosolygós smileyt a sorba? Kicsit fura itt is, meg az LA Noire témában is.
If I look back I am lost
31905 levél
Válasz 10.03.01. 16:51 #368
Creativ3Form
Ananász?!?!?!?!
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
13840 levél
Válasz 10.03.01. 16:47 #367
powerhouse
Nem kedvenc, de azért szép magyarul szólva lájkolom a grapefruit lét.
If I look back I am lost
31931 levél
Válasz 10.02.14. 16:39 #366
szbszig
fokhagymakrémleves reszelt sajttal
ananászos-tejszínes csirkemell rizzsel
valami gyümölcsös sütemény juharsziruppal

Ez nem a kedvenc, "csak" a mai ebéd volt.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
13840 levél
Válasz 10.02.07. 18:17 #365
powerhouse
Én előbb májkrémet ettem, aztán kétszersültet.

Nem akarsz mondjuk szbszig topicot? Vagy blogolni? Szerintem poén lenne, legalább egy helyen gyűlne a sok linked.
If I look back I am lost
31931 levél
Válasz 10.02.07. 18:14 #364
szbszig
Azért, mert ti mind igénytelenek vagytok, és éjjel-nappal csak zsíros kenyeret esztek biztos.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
13840 levél
Válasz 10.02.07. 18:10 #363
powerhouse
Lol, szbszig téma.
If I look back I am lost

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.