Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Kinek mi a kedvenc étele és itala?

31930 levél
Válasz 10.02.07. 17:05 #362
szbszig
El is felejtettem közölni, milyen isteni ebédet ettem ma: lazacot narancsos-fehérboros mártással és mazsolás rizzsel.

A lazac még mindig az egyik kedvenc halam. Ahhoz gyakorlatilag nem létezik rossz recept, bárhogyan elkészítve és bármivel nagyon finom.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 10.01.17. 03:12 #361
szbszig
Kis magyar hákarl-teszt videóval...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 10.01.04. 23:13 #360
szbszig
Leszarom a szarvasokat!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
29145 levél
Válasz 10.01.04. 23:04 #359
Germinator
Szegény szarvasokat miattad ölik le
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
31930 levél
Válasz 10.01.04. 23:02 #358
szbszig
Huhú, kapott anyukám szarvasszalámit! Már nagyon régen ehettem utoljára!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.10.17. 01:45 #357
szbszig
Már biztos írtam, hogy szeretem a csípős ételeket. Viszont a nálunk kapható hagyományos erős zöldpaprikával egy ideje nem vagyok kibékülve. Vagy semmi ereje nincs, vagy ehetetlenül erős, ráadásul önmagán belül sem egyenletes a kapszaicin (ami csípőssé teszi; nem akartam ilyen fellengzősen írni, de csak így tudtam megfogalmazni) eloszlása, az eleje általában ízetlen egy darabig, úgyhogy sosem lehet tudni, mire számítson az ember.

A múltkor vettem viszont üveges, szeletelt jalapeño paprikát sós lében. Na, ezt már szeretem. Erős, de egyenletes. Valamint úgy tapasztaltam, mintha kevésbé lenne tartós a csípőssége, hamarabb múlik a szájban, így elősegíti, hogy többet és folyamatosan lehessen enni belőle az ételhez. Nekem bejött nagyon.

---

Egy másik érdekes dolog, amiről már akartam írni, csak mindig elfelejtettem, a kapribogyóval kapcsolatos. Én nagyon sokáig nem szerettem a fanyar íze miatt. Pedig az olajbogyó a kezdetektől fogva a kedvencem, és a mindenféle mediterrán köreteket, salátákat mindig is kedveltem, egyedül ezt kapirgáltam ki, ha a tányéromba került.

Aztán nyáron elmentünk Máltára, és már az útikönyv felhívta a figyelmet, hogy szinte mindenhez kapribogyót használnak ízesítésként. És valóban nem túlzott, így is lett: salátákhoz, mártásokhoz, húsokhoz, halakhoz, kapribogyó az mindig volt. Én pedig egy hét alatt úgy megszoktam, hogy most már itthon is kapribogyós szardellafilét veszek inkább anélküli helyett.

Ezt csak azért mondtam el, mert tanulság arra, az ember gyomra épp úgy tud alkalmazkodni az idegen konyhákhoz, mint mondjuk az idegen nyelvhez, ha rá van kényszerítve.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.10.09. 01:04 #356
szbszig
A héten például megettem a külföldről hozott terijakiszószomat. Azt azért messze nem mondanám, hogy ez volt a legfinomabb ilyen ún. "stir fry sauce"(*), amit eddig próbáltam, de hogy az egyik legérdekesebb volt, az biztos. Masszívan édes, szinte márcos lett az egész tőle. Az, hogy szaké, vagy hogy egyáltalán bármi más a szóján kívül lett volna benne, bevallom, abszolút nem érződött, de aki szereti a mezei, üveges szójaszószt, annak feltétlenül ki kell próbálni.

Valamint most ettem először rizstésztát is, a fentihez köretnek. Hát, első kóstolásra azt is inkább érdekesnek mondanám, mint finomnak. Bár ez továbbra sem vette el a kedvemet, hogy levesben is kipróbáljam egyszer. Mondjuk egy jó kis phở lenne az igazi... Szerintem megfűzöm, hogy csináljunk egyszer itthon, mert tulajdonképpen olyan, mint egy hagyományos húsleves, csak utána még millióféle egyéb hozzávaló bele van pakolva. Sajnos ezek közül viszont nem mindegyik kapható idehaza, én például halszószt még magyar boltban nem láttam.

(*): Nem tudom, mi ezeknek a magyar összefoglaló neve. Tudjátok, azokról beszélek, amikor csíkokra szeletelt husit kavargatva megfőztök, majd még a tűz felett egyszerűen csak hozzáöntitek a konyhakész mártást.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.10.09. 00:17 #355
szbszig
Furcsa ezt pont tőled hallani, de örülök ám neki.

Mondjuk én aztán abszolút nem az egészséges étkezésre megyek rá, hanem a különleges ételek kipróbálására egy jó ideje.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
7503 levél
Válasz 09.10.08. 23:44 #354
Attila88
Elvagy...
Amugy poroghetne jobban is a tema, mert enni jo
Mostanaban a helyi gyrosokat tesztelem, mar 5 helyen probaltam, de sehol se volt olyan, amilyet elvartam volna, a legdragabb helyen sem.

A favorit meg mindig a sovany husok + gorog izek.
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
31930 levél
Válasz 09.10.08. 18:22 #353
szbszig
Azta, ittatok már csípős (csilis) paradicsomlevet? Zseniális!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.09.18. 03:37 #352
szbszig
Nincs is jobb, mint éjszaka egy kis mogyoróvajas-dzsemes szendvics!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.09.12. 00:01 #351
szbszig
A legutóbbi két hal, amit ettem, ez volt, és ez.

Az előbbi elvileg hidegen füstölt vörösheringfilé. Mi tagadás, amikor kibontottam, és megcsapott a szaga, az első gondolatom az volt, hogy ez bizony büdös. Az íze viszont zseniális, nem is nagyon tudom mihez hasonlítani hirtelen. Talán az ismertebb ételek közül a füstölt lazachoz áll legközelebb, ami az eljárás miatt nem meglepő, az viszont annál inkább, hogy hering is lehet ilyen ízű. Egyébként erről van szó, ha minden igaz, most találtam.

Az utóbbi pedig szardellafilé cukros-ecetes-sós lében, egy csepp olaj nélkül. Szintén zseniális, ahogy nemcsak sós, hanem még egyszerre édes és savanyú is. Én vajas kenyérre raktam. Gondolkoztam, mit egyek még hozzá, mert a szardellából az erőteljes, sós íze miatt önmagában nem tudok sokat enni. Végül kipróbáltam azt, ami a csomagoláson látszik (a linkelt képen sajnos nem nagyon): kemény tojással. Nagyszerűen illik hozzá tényleg, remekül egészítik ki egymás ízét!

Amiért ezeket elsősorban beraktam, az az, hogy még a magyarok között sincs szerintem olyan, aki e két halfajtát, azaz a heringet és a szardellát ne ismerné, ilyen módon elkészítve őket azonban már nem biztos. A hering a legtöbb ember számára csak pácolva, ruszliban létezik, a szardella meg olajosan és sósan, vagy ennek egyszerűsített változataként rögtön szardellapaszta formában. Hát, a fenti módokon is lehet, és tanulság még, hogy érdemes néha kezdetben bizarrnak tűnő párosításokat is kipróbálni, mint a hal és a tojás.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.09.09. 18:16 #350
szbszig
Virslit ettem mangós csatnival éppen. Így se volt rossz, de az eddig próbáltak közül a főtt leveshús mellett ízlett a legjobban. Mondjuk sokat egyszerre akkor sem tudok enni belőle, mert nagyon tömény és édes.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.08.31. 13:08 #349
szbszig
Alapvető élelmiszerek.

Hazaérkezés után a spájzot rendezgettük, amikor észrevettem, hogy több egzotikus cucc pont egymás mellé került. Na, ez adta az ötletet, odapakoltam még néhányat, ami hirtelen a kezem ügyébe került, és így született ez a fénykép.

(A kép mondjuk lehetett volna jobb is, de a sötét helyiség miatt muszáj volt vakuznom, és akárhogy próbálkoztam, az üvegeken visszatükröződő fény mindig homályossá tette valahogy. )
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
29145 levél
Válasz 09.08.26. 03:02 #348
Germinator
Ja én elhiszem, hogy finom, csak nem tudtam, hogy ez ennyire speckó kaja, hogy a sonka és a sárgadinnye együtt jár
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
31930 levél
Válasz 09.08.26. 01:12 #347
szbszig


Pedig a sárgadinnye sonkával jó dolog, én a helyedben feltétlenül megkóstolnám! Persze tényleg csak minőségi sonkával, nem holmi akármilyen felvágottal.

Ha neten rákeresel, úgy fogják ajánlani, hogy szeletekre vágva és összekeverve, netán a sonkát egyenesen a dinnyedarabok köré tekerve. De nyugodtan eheted felváltva is: egy falat sonka (kenyérrel akár), aztán egy falat sárgadinnye, aztán megint a sonka stb. Én ezt legalább annyira szeretem, mert remekül kiemelik egymás ízét, és így sokkal kevésbé lehet megunni, mintha csak az egyiket ennéd, vagy mintha valami sósat, és nem édeset ennél a sonkához.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
29145 levél
Válasz 09.08.26. 00:48 #346
Germinator
Ezt nem hiszem el, múltkor apám is a sárgadinnye-sonka kombóval jött! Ti ugyanazokat a könyveket olvassátok, vagy mi?
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
31930 levél
Válasz 09.08.26. 00:46 #345
szbszig
Nincs is jobb, mint éjfélkor enni egy kis sárgadinnyét valami minőségi sonkával. Persze a pármai a nagy szerelmem, de ez a belga se volt olyan rossz, amit a hűtőben találtam éppen.

Ebédre pedig kókuszos curry volt csirkemellel és thai jázminrizzsel.

Sajnáljatok ám nagyon!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
10256 levél
Válasz 09.08.24. 18:23 #344
MattMatthew
Igazad van... mármint nem a fogkrémmel. Hidegben azért kicsit lassabb az oldódás.

(Aki meg lusta teát főzni és lehűteni és ezért nem iszik mentás teát az magára vessen.)
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
6480 levél
Válasz 09.08.24. 17:59 #343
GustyX
Tegnapi nap folyamán biztos lettem önmagamban és kijelenthetem: rakott zöldbab a kedvenc ételem!
Kész, ennyi!
Kedvenc italom meg a multivitamin lé, a nyári forróságban viszont a kútvíz. Annál nincs frissítőbb!
Egyébként általában lefotózom a saját kotyvaszaimat, úh. azon gondolkodom, felteszem őket vhova és a nagyközönség elé tárom .
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
6388 levél
Válasz 09.08.22. 08:58 #342
Beny12
Hideg folyadékban nehezen fog kioldódni a mentalevélből bármi is. Főzz teát filteresen, és mikor a filtert "mártogatod", vagy áztatod a forró vízbe, akkor tegyél bele ízlés szerint mentalevelet. (az is lehet, hogy nincs igazam)

Ha meg bolti van, akkor nyomj bele fogkrémet
31930 levél
Válasz 09.08.21. 23:31 #341
szbszig
Nem, most nem főzök semmit, én bolti, készen kapható jegesteáról beszéltem.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
10256 levél
Válasz 09.08.21. 23:24 #340
MattMatthew
Mármint megfőzöd, vársz, jégkockát teszel bele és bevágod a hűtőbe.
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
31930 levél
Válasz 09.08.21. 23:07 #339
szbszig
Hát, lehet, kipróbálom most már, hogy bevágom egy-két órára a hűtőbe mentalevelestől, mert úgy látszik a percekig kavargatás és morzsolgatás semmit sem használ...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
10256 levél
Válasz 09.08.21. 23:05 #338
MattMatthew
Jégkocka, hűtő, várakozás?
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
10256 levél
Válasz 09.08.21. 23:04 #337
MattMatthew
Igen, valószínű a forró víz segít...
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
31930 levél
Válasz 09.08.21. 23:04 #336
szbszig
Az a baj, hogy itt jegesteáról lenne szó, szóval ha a forró víz a feltétele az íz átadódásának, az az én szempontomból igen kellemetlen...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
7500 levél
Válasz 09.08.21. 23:02 #335
Dealer
Kicsit még utánaolvastam, de csak annyit írnak mindenhol, hogy teánál forró vízben kell állni hagyni 5-6 percig.
31930 levél
Válasz 09.08.21. 22:57 #334
szbszig
Én nem tudom, de hallgatom a tippeket, mit próbáljak még esetleg ki.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
7500 levél
Válasz 09.08.21. 22:48 #333
Dealer
Lehet, hogy összekeverem valamivel, de nem ennek kell bevagdosni vékonyan a levelét?
31930 levél
Válasz 09.08.21. 22:44 #332
szbszig
Lehet, hogy ez elég gáz kérdés lesz, de mindegy. Szóval múltkoriban vettünk a boltban mentát. Cserepes növényt, amit öntözgetni kell, és úgy kell leszedegetni róla a leveleket, amikor szükség van rá. Nem elsősorban nekem lett véve, de úgy voltam vele, ha már ott van, kihasználnám. Egy ideje nagyon szeretem a zöld teát, szoktam csinálni filterből melegen, illetve iszom így nyáron jegestea formában is. Mentával viszont még jobban szeretem, így elhatároztam, hogy teszek a mentalevelekből a jegesteámba. Nos, leszedtem őket, beletettem, még jól el is nyomkodtam fakanál végével, ezt találtam ugyanis neten útmutatási tippet hozzá. És nem lett semmilyen. Egy csepp mentaízt nem vett át a tea. Én csinálok valamit nagyon rosszul, vagy miért nem működik?...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
29145 levél
Válasz 09.08.21. 16:16 #331
Germinator
Én azt imádom, hogyha tele van a szám tésztával
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
31930 levél
Válasz 09.08.21. 16:16 #330
szbszig
Én meg pont utálom, és mindig szóvá teszem, ha itthon még azt is tesznek bele a már amúgy is kellően sűrű levesbe...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
29145 levél
Válasz 09.08.21. 16:05 #329
Germinator
Kicsit a hazai ízeknek beszélve: rettttttttttenetesen imádom a csipetke tésztát! Tudjátok, mint neve is mutatja, tépkedett-csipkedett tészta a levesekbe (pl. krumpli~, borsó~), és elképesztő finommá teszik a kaját. Most is ezt fogok enni, nyami!
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
31930 levél
Válasz 09.08.21. 15:27 #328
szbszig
Na, ez meg a másik márka, aminek a termékei újabban megtalálhatók a Tescóban. Most ezt nézegetem, és csorgatom a nyálamat...

Meg írom össze, hogy melyiket kell feltétlenül megkóstolni...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.08.21. 14:54 #327
szbszig
Mai ebéd: szójás-mézes-gyömbéres-csilis lében pácolt csirkeszárnyak. Állítólag valami kínai recept, de nagyon finom volt. Erősnek ugyan nem lett erős, viszont a méz annál inkább érződött rajta. Én pedig szeretem az édes ízesítésű húsokat.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4472 levél
Válasz 09.08.15. 17:41 #326
-007-
Örök kedvenc: Tejfölös-mustáros hús
Vagy: Tejfölös-mustáros sült hús, alatta hagymás krumpli
Az elsőt a gáztűzhelyen lehet készíteni. A 2. meg sütőben.
Meg vannak még a spéci egyedi kaják. Na azt csak anya tudja.
Ma a "reggeli"(délben) lángos volt.
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
2984 levél
Válasz 09.08.15. 17:08 #325
Steveyboy
Vacsora: 18 db kakaós palacsinta, tea "Anyám" módra
"War does not determine who is right - only who is left." - Bertrand Russell
31930 levél
Válasz 09.08.15. 16:51 #324
szbszig
Hú, ma pedig az ünnepi ebéd nyúlból készült raguleves és rántott nyúlcomb volt. Igen finom a nyúlhús, szerencsére anyukám az utóbbi időben kapott ajándékba, illetve tudott szerezni ismerősöktől többet, ajánlom mindenkinek!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
3310 levél
Válasz 09.08.14. 20:59 #323
Kemloth
Nővérem csinál is néha.
Jó cucc.
11357 levél
Válasz 09.08.14. 20:07 #322
Tyrn
most nyáron: gyros tál, nestea epres zöldtea
31930 levél
Válasz 09.08.14. 16:31 #321
szbszig
Fú, csináltunk tikka masalát ebédre. Igaz, hogy csak szószból, de még így is zseniális ez az étel! És nem lehet idehaza kapni, mint ahogy egy csomót ezekből az egzotikus szószokból.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.07.24. 15:04 #320
szbszig
Még mindig sajnálom, hogy néhány a fórumot nem rendeltetésszerűen használó egyén miatt bezártátok a "mit ettél legutóbb" topikot, mert azóta kénytelen vagyok folyamatosan ide írni minden ételekkel kapcsolatos dolgot.

Ma például nyárson grillezett csirkét csináltam ebédre mogyorókrémszósszal. Valahogy így nézett ki, csak a saslikként vásárolt, előkészített hús nem volt ennyire pácolva.

Egészen finom, én amúgy is nagyon szeretem a húsokat mindenféle édes meg savanyú meg hasonló mártásokkal, vagy éppen gyümölcsökkel ízesítve.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.05.09. 14:22 #319
szbszig
Ha már ennyire rászálltam a kaja témára, akkor belinkelem ezt a blogot is, ahol kórházi páciensek fényképeket vagy fényképes beszámolókat küldhetnek be a kezelés alatt kapott ételekről.

Hospital Food

Még elég kezdeti stádiumban leledzik, ugyanis csak háromoldalnyi anyag gyűlt össze. Viszont már most jól megfigyelhető, hogy van elsőosztályú kiszolgálás is, ami egy nívósabb étteremben megállná a helyét, és van olyan is, amit még egy az átlagosnál rosszabbul szituált menza is szégyellne kiadni a kezei közül...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.05.09. 00:01 #318
szbszig
Tortilla chipset zabálok jó csípős salsa szószba mártogatva. Nem rossz.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
12089 levél
Válasz 09.05.08. 00:25 #317
Gobiakos
Itt gőzölög előttem egy óriási adag húsotészta, rá is vetem magam. Kora hajnali vacsora powa!
31930 levél
Válasz 09.05.08. 00:23 #316
szbszig
Na, most értem a végére, és olyan hosszú lett, hogy egyenesen blogbejegyzés lett.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31930 levél
Válasz 09.05.06. 17:14 #315
szbszig
Bazz, ez kegyetlen. Elkezdtem kitölteni, még a harmadánál se járok, de már csorog a nyálam...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
8 levél
Válasz 09.05.06. 16:16 #314
tereferekeksz
Chilis Bab 4 ever.... Annál nincs jobb kaja.
31930 levél
Válasz 09.05.06. 15:09 #313
szbszig
Érdekes teszt:

Ki mennyit evett/ivott, vagy legalább ismer a felsoroltak közül?

(Lehet az eredeti angollal is próbálkozni, ott van a link az első bekezdésben.)

Én is szeretném majd végigcsinálni, csak most mindjárt indulnom kell hazulról, szóval majd ha visszajöttem, tüzetesebben megvizsgálom.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.