Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Quantum LCT20 40 GB kontra ECS K7S5A

35 levél
Válasz 03.03.27. 13:38 #11
dreamlite
Köszönöm a segítségeket, de tényleg! A probléma azonban az, hogy ma kipróbáltam egy ASUS alaplapban is, de a hibajelenség ott is ugyanez. A LED megmerevedik. Semmi baj a kábelekkel, mert csak ez a vinyó kavarja a kakit. Ez abból is lejön, hogy ha rack-be rakom, akkor csak a rack led hal be. Jómagam a vinyó hibájára tippelek, hallottam olyat is, hogy a winyó bios-a sérült. Nos nekem gőzöm sincs róla, hogy egy vinyónak egyáltalán van-e bios-a, ezt nem tudom. Hanem mellesleg kipróbáltam 80-eres kábellel is és a tesztelő programok mind ugyanazt az értéket dobták ki sebességre, mint normál kábellel, ebből gyanítom, hogy csak UDMA33-as. Nem tudom. Tipp?
9563 levél
Válasz 03.03.26. 18:49 #10
kEnAcE
Jól van na, igazad van, közben én is rájöttem! Gyík vagyok! Múltkor is valami hatalmas baromságot írtam valamelyik ATI-s topicban. Jatfield (joggal) jól le is oltott! Mostanában nem vagyok formában!
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
20761 levél
Válasz 03.03.25. 03:23 #9
Eric
Nézz el a Maxtor honlapjára...
Nem tegnap álmodtam, hanem ott olvastam.


Az hogy mekkora fordulaton mennek, nem befolyásolja a ráaggatott interfész milyenségét.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
9563 levél
Válasz 03.03.24. 14:23 #8
kEnAcE
Már nem azért, de az lct20-asok is ATA66-osok és csak !!!4500rpm-esek!!!. Pont tegnap ellenőriztem. A Fireball AS-ek az ATA100-ok.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
1456 levél
Válasz 03.03.22. 18:45 #7
Tigge
No hát, nem is kötekedésnek szántam, csak megjegyeztem.

Stabilabb lényegesen a gép tőle, ez biztos.


Csak konkrét nagyobb hibákra nem igazán add megoldást 80%-ban, de stabilitási tényező javításának kitűnő.
Egy gyűrű mindegyik felett, egy hardver mindegyiken felül! ASUS ...." Vesszen az Abit!"
20761 levél
Válasz 03.03.22. 17:50 #6
Eric
Hát ha már "csak" annyit megold, hogy stabilabb a gép...
Az esetek nagy részében hiányos, pontatlanul körbeírt hibajelenségekre kérnek megoldást. Ilyenkor ritka az, hogy az ember rávágja a tuti megoldást. Inkább csak javasolgatni lehet ezt-azt és ezek közt a chipset driver frissítés is egy megoldás lehet.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1456 levél
Válasz 03.03.22. 17:02 #5
Tigge
No hát valamire biztos jó, nade itt inkább stabilitási dolgokat raknak bele, csodákra nem képes, csak azért kérdeztem meg, mert sokszor mondjátok itt mindenkinek, és szinte mindenki visszaír, hogy ez nem oldotta meg...
Egy gyűrű mindegyik felett, egy hardver mindegyiken felül! ASUS ...." Vesszen az Abit!"
20761 levél
Válasz 03.03.22. 12:02 #4
Eric
"mondjatok már nekem itt valakit/valamit amit ez a dolog megoldott.... "

Jelen!

Nem véletlenül szoktam javasolni a frissítést.
Az XP alap(nem SP1-es) verziójának alapból szarok voltak az alaplapi chipsethez kapcsolódó driverei. Épp ezért az esetek 90%-ában frissíteni kellett azt és sok problémát meg is oldott.
No meg ha utána olvasol a topicokban találni fogsz példákat szép számmal, ahol ez segített.
Ha meg esetleg mégsem, akkor abból baj nincs, ha friss a chipset driver...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1456 levél
Válasz 03.03.22. 11:05 #3
Tigge
Itt tuti a led kábel nemjó helyre van dugva/érintkezési hiba van.

egy érdekes dolgot megfigyeltem már itt:

ha valakinek van valami gondja, mindig az alaplapi chipset drivert mondjátok, hogy csinálja meg, mondjatok már nekem itt valakit/valamit amit ez a dolog megoldott....
Egy gyűrű mindegyik felett, egy hardver mindegyiken felül! ASUS ...." Vesszen az Abit!"
20761 levél
Válasz 03.03.22. 01:00 #2
Eric
Elképzelhető, hogy alaplapi chipset drivert kellene frissíteni. A LED jó helyre van rádugva az alaplapra?

Azt hogy milyen a vinyód, a rajta lévő címkéről megsasolhatod:
pontos termékkód --> irány a Maxtor honlap(mert ugye ők vették át a Quantum vinyó részlegét) és ott megkeresed.

De, hogy megkönnyítsem a dolgod:
Az összes lct20-as vinyó ATA100-as(még a 10GB-os is)
Az lct15-ösökből voltak 33-asok és 66-osok is.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
35 levél
Válasz 03.03.21. 23:32 #1
dreamlite
Sziasztok!

Pár napja vettem egy 40 GB-os Quantum LCT20-as winyót. Azért ilyet, mert előtte is ez volt, csak 20 GB-os változatban. Mindkettő elektronikája a megtévesztésig hasonló. A problémám azonban számomra érthetetlen. Míg a régi vinyó gond nélkül szaladt a jelenlegi ECS K7S5A alaplapomban, addig a mostaninál a HDD led folyamatosan világít. A winyó szépen működik, nem tapasztalok lassulást, nincs adatvesztés, minden okés, csak az a led idegesít nagyon. Valami csak nem okés. De mi nem? Természetesen több kábelt próbáltam már, fordítgattam, cserélgettem, de semmmi. Tudtok segíteni, hogy fény derüljön a problémára?

Előre is köszönök mindent!

Mellesleg (láma 1000-rel), hogy lehet kideríteni egy vinyóról, hogy az ATA 100-as, 133-as, vagy éppen csak jó öteg UDMA 33-as? Mert ezt sem vágom, hogy az alaplapom ATA100-nak detektálta mind ezt, mind a 20 GB-ost, ami ugyebár képtelenség.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.