Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» HTML segítség kéne...

2375 levél
Válasz 03.11.17. 15:05 #131
gj2k
vki help plíz!
van egy vendégkönyvem php-s, feltölöttem de nem megy, a freeweb miatt lehet mer ott korlátozva van a php vagy vmit nem csináltam jól? hogy kell egy php állomány futtatási jogosultságát beállítani?
azt kellene? lehet hogy az a gond?
ha beírok egy üzenetet ezt irja ki:

Warning: fopen(book.txt): failed to open stream: Permission denied in /disk/raid2/g/j/gj2k/vendegkonyv/functions.inc on line 47

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /disk/raid2/g/j/gj2k/vendegkonyv/functions.inc on line 48

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /disk/raid2/g/j/gj2k/vendegkonyv/functions.inc on line 49

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /disk/raid2/g/j/gj2k/vendegkonyv/functions.inc on line 50

ötlet?
Vietcong Reloaded :-D
12750 levél
Válasz 03.11.17. 13:33 #130
okoska3000
2.
azért rak keretet, mert minden képhez be kell írni, hogy border="0"...

pl.:

<img src="valami.jpg" border="0" width="300" height="300">

szal valahogy így nézzen ki és máris nem lesz bordázatot...!!!!

1. sokféleképp lehet, cgi-sen is phpmailesen is, attól függ mire van lehetőséged és mit használsz... ha be van állítva mailszerver, akkor post-tal is el lehet küldeni egy form-ról, hogy küldje el a mail címedre... ha van mondjuk php-mysql rendstered is, akkor adatbázisban is rögzítheted akár...
20579 levél
Válasz 03.11.16. 17:31 #129
Pyrogate
Lenne két kérdésem
1., Hogy lehet a kérdőívet elküldeni, milyen paranccsal? (asszem valami cgi adatbázis kell hozzá, de vhogy azt sem vágom És az adatokat hogy lehet megnézni annak aki a kérdőívet csinálta (jelen esetben nekem
2., A második a fontosabb kérdés: hogy a faszomba tudom megcsinálni, hogy ha egy képpel linkelek, akkor a kép köré ne rakjon mindenféle színű keretet (alapesetben kék, megnézett link után lila), a body text-nél kombináltam, de nem sikerült értelmes dolgot elérnem

előre is nagy-nagy thx
12750 levél
Válasz 03.11.13. 17:36 #128
okoska3000
talán itt:

http://java.sun.com/
15515 levél
Válasz 03.11.13. 17:21 #127
Silent
JAVA -val kapcs.ban nem tucc segíteni?
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
15515 levél
Válasz 03.11.13. 17:21 #126
Silent
nah, megvan köc a helpet!!!
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
12750 levél
Válasz 03.11.13. 17:13 #125
okoska3000
<html>
<head>
<STYLE>
HTML { background-image:url(valami.jpg);
background-repeat:no-repeat;
background-position:bottom center; }
</STYLE>
</head>
<body>ide a szöveg</body>
</html>

12750 levél
Válasz 03.11.13. 17:12 #124
okoska3000
background-position:bottom center;
15515 levél
Válasz 03.11.13. 17:10 #123
Silent
ja igen, a helyezés nem műxik
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
15515 levél
Válasz 03.11.13. 17:10 #122
Silent
vaz, várj pont ebben a pillanatban irtam a szöveget, veled
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
15515 levél
Válasz 03.11.13. 17:09 #121
Silent
ja igen, honnan tudom letölteni a JAVA progit vaz, mert kitelepítettem a francba, mert jó fos volt. a java.com -on pedig hurvaszar a java, mert ha java-izére kattintok, akkor megjelenik egy idegesítő ablak, hoyg Connect Java vagy mittomén.
ezért keresek másik java progit.
nem tucc egy hejet, ahonnan le tudnám tőteni?
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
12750 levél
Válasz 03.11.13. 17:09 #120
okoska3000
lehet helyezni is... mindjárt megnézem...
12750 levél
Válasz 03.11.13. 17:07 #119
okoska3000
itt egy mintapélda:

<html>
<head>
<STYLE>
HTML { background-image:url(valami.jpg);
background-repeat:no-repeat }
</STYLE>
</head>
<body>ide a szöveg</body>
</html>


EZ MŰKÖDIK, KIPRÓBÁLTAM, NA, CSAK KIOKOSKODTAM NEKED...
15515 levél
Válasz 03.11.13. 17:07 #118
Silent
Király!! sikerült!!!
már csak ott a baj, hogy nem a közepén van, hanem bal szélén lapul...
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
12750 levél
Válasz 03.11.13. 17:02 #117
okoska3000
de ha semmiképp nem akarsz layerezni, megoldható, de ez lehet, hogy csak IE böngészővel működik, ezt találtam neked, style-ból meg lehet oldani, itt a referencia:
---------------------------------------------------------------
HTML { background-repeat : sRepeat }
Scripting object.style.backgroundRepeat [ = sRepeat ]

no-repeat Image is not repeated.
repeat-x Image is repeated horizontally.
repeat-y Image is repeated vertically.
-------------------------------------------------------------
tehát:

írd be ezt a head-be:

<style>
HTML { background-repeat : no-repeat; }
</style>

és máris nem ismétlődik....

12750 levél
Válasz 03.11.13. 16:38 #116
okoska3000
a backgroundot ha beteszed, az ismétlődik... a bgproperties=FIXED, az azt jelenti (mellesleg Internet Explorerben), hogy nem mozog a dokumentum görgetése során a képernyőn...

ezért ajánlottam, hogyha layerre teszed, az ugyanúgy néz ki, mintha background lenne, tehát a szöveged látszani fog fölötte, rá lehet írni, ha jól teszed oda, ránézésre az atyaúristen sem fogja megmondani, hogy az background, vagy egy layer e, és ráadásul nem ismétlődik, hanem egyszer van ott, ahogy te akartad...
15515 levél
Válasz 03.11.13. 16:21 #115
Silent
De background -osat...
Maga a háttér... vaz, printscreen -t készítettem neked, hogy tudjad, hogy mi a baj:
Nah, itt a print screen. Látod a hátteret? abból 2 van, de nekem 1 kell a közepére...
HTML háttér beírása

...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
12750 levél
Válasz 03.11.12. 11:07 #114
okoska3000
tedd rá egy layer-re, amit középre helyezel... így mindíg középen lesz...

<div style="position:absolute; left:0px; top:0px; visibility: visible; z-index: 12; width: 160" id="picture"><img src="images/picture.jgp" width="200" height="200" alt="" border="0"></div>

ez pl. a bal felső sarokba rakja a képet, de helyezheted is, nézzd meg a referenciáját, ha nem megy szólj, akkor megnézem én...
15515 levél
Válasz 03.11.12. 09:49 #113
Silent
Csövi emberek!
Most elakadtam egy HTML készítésnél:
Háttérképet beszúrtam. Csak egy kép, beállítottam, hogy FIXED legyen, azaz rögzített legyen a háttere... De a baj az ott van, hogy egymásután vannak a háttérképek. Ugye értitek mi a baj?
Nekem CSAK 1 kell a html közepére...
az hogy kell? ugyértem mi a parancs? erre gondoltam:
BACKGROUND="blabla.jpg" BGPROPERTIES="FIXED"
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
897 levél
Válasz 03.11.09. 14:37 #112
Tib
Ha Ultraweb-es vagy, akkor belépsz az ftp.ultraweb.hu címre egy FTP klienssel. A username és a password az legyen, amit megadtal a regisztráláskor. Vagy próbálkozhatsz az uw.hu-n található webftp-vel is. Ha nem ultrawebes vagy, akkor passz. A regisztrációdat megerősítő email-ben biztosan leírták a módját.
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
2 levél
Válasz 03.11.08. 18:31 #111
MATRIX RELOADED
Tudja valaki hogy kell feltölteni a honlapomat a netre?
Dreamweaver-rel szerkeztettem.Van tárhelyem.
3275 levél
Válasz 03.11.08. 00:43 #110
FOxygene
Márpedig nem az utolsót kérdezi
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
12750 levél
Válasz 03.11.06. 17:37 #109
okoska3000
csak akkor szabadna visszakérdeznie, ha az utolsó IE ablakot akarod bezárni, azaz nincs több nyitva, akkor megkérdezi, hogy biztos zárod?

amúgy nem...
3275 levél
Válasz 03.11.06. 14:21 #108
FOxygene
az ablak bezáróst próbáltam,működik,de van olan ablak aminél kérdez,? és aztán megnyitja még 2 szer legalább...hm?

Nem tudom miért van belassulva a itt a dome-on a karakterbeírásom,csak késve jelenik meg a leütött billentyű.....????

Nagyon zavaró,más lapon nem,ma kezdte.
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
3275 levél
Válasz 03.11.06. 13:37 #107
FOxygene
hoppá ezt mindjárt kipóbálom,köszkösz.
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
12750 levél
Válasz 03.11.06. 11:45 #106
okoska3000
na, szóval, amiből nyitottál azt viszi el, rosszul írtam...

opener.location='valami.html';

opener.close();

ilyesmi...
12750 levél
Válasz 03.11.06. 11:44 #105
okoska3000
adhatsz méretet, tehát pl. így:

window.open('x.html','ujoldal','left=0,top=0,width=400,height=300,resizable=no,menubar=no');


satöbbi, amiket írtál mehet vesszővel mellé, ez így a bal felső sarokba rakja, ugye top=0, left=0, a width=400, az hogy 400 széles lesz az ablak, a height=300, pedíg hogy 300 magas...

amúgy a nyitó ablakra úgy hivatkozhatsz, hogy opener...

tehát javascriptben a kinyitott oldalra beírhatod, hogy opener.location='ezmegaz.html' akkor ez elviszi valahova azt az ablakot, amit nyitottál, de be is csukhatod így, hogy:

opener.close();

esetleg window.opener.close();
3275 levél
Válasz 03.11.06. 10:58 #104
FOxygene
Megnéztem a HTML kódomat(Dreamweawer-rel bütykölök)és minden a helyén is volt mármint a margó és társai.

JS-el hívom a lapot így:
window.open ("x.html","fullscreen,scrollbars=no,status=no,resizable=no,directories=no,toolbar=no,menubar=no")
eredménytelenül mert valszeg nagyobb a flash,pedig pont méretesre csináltam. mégis van jobboldalt és alul is scrollbar.

Megvan a honlap már egy hónapja majdnem,csak finomítgatom.
Mert elég cinkes hogy icipici ablakokat hagyok magam után(azokkal teszem fel a másikat maxira)..

"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
3275 levél
Válasz 03.11.06. 10:39 #103
FOxygene
kösz
jaja ahogy leírtad.
De mostmár az is kérdésem hogy miután Java script-el meg lett hívva egy másik ablak akkor az elsőt(ami hívta) hogyan zárjam be mert a bezáró parancsig már nem jut el, hiszen átadta a botot az új ablaknak. ???????????????
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
12750 levél
Válasz 03.11.03. 11:27 #102
okoska3000
ez a bodys arra vonatkozik, hogy nem lesz a flash mellet üres hely...
12750 levél
Válasz 03.11.03. 11:26 #101
okoska3000
nem egészen értem, most akkor kell valami segítség, vagy ne?

ha igen, akkor írd le pontosan, mit is akarsz csinálni, valami olyat akarsz, hogy valaki beír egy URL-t, akkor az saját magából tüntessen el mindent, scrollbart, menuket, ilyesmiket és egy tiszta csak ablakod legyen????

amúgy ha beírod scrollbars="no", akkor nem lesz scrollbarod, ha túlléped sem, amúgy a bodyba írd be ezeket, hogy eltűnjön minden

<body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
3275 levél
Válasz 03.11.01. 11:52 #100
FOxygene
Okoska:
Hogyan oldom meg azt hogy egy oldal saját magát kapásból full képernyőre rakja ki?(keret scrollbar,statusbar,meg minden nélkülire)mert eddig ezt csak úgy tudom megcsinálni hogy egy oldal hívja meg paraméterekkel a másikat.

Hm??Ez eléggé fontos lenne.

Van mégy kérdésem:Azt szeretném hogy semmiféle margóm ne legyen hanem a beillesztett flash teljesen kitöltse a helyét,nem kell kis szegély.

Megcsináltam már de valami margó maradt mert ,megjelent a scrollbar ami azt jelzi hogy tulléptem a felbontéást tehát kilkóg a flash.
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
1651 levél
Válasz 03.10.30. 22:39 #99
Remen
Elfelejtettem az animáció készítést a flash mx-ben!
Azért nem dől össze semmi, csináltám egy szép kis logót flash nélkül
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.10.30. 18:41 #98
Remen
Hálám örökké üldözni fog

most csinálok valami jó logót flasshel felülre
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.10.30. 10:48 #97
okoska3000
ez legyen az index.html forráskódja, ez a sor a lényeg:

<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=index.php">

a 0, az a késleltetés másodpercben, tehát ez rögtön dobja, utána pedíg az URL, azaz hova... lehet ilyen, hogy http://www.valami.hu, vagy így is megadhatod ../../index.php, de ha mellette van, akkor elég index.php...
12750 levél
Válasz 03.10.30. 10:46 #96
okoska3000
<html>
<head>
<title></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=index.php">
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
</body>
</html>
1651 levél
Válasz 03.10.29. 18:43 #95
Remen
Nah faja, most kellene egy olyan index.html ami egyből az index.php-ra irányít csak ezt nemtom megcsinálni. Tudsz esetleg segíteni?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.10.29. 16:44 #94
okoska3000
1651 levél
Válasz 03.10.29. 15:48 #93
Remen
nah király!

a magyar php nuke oldal tényleg sokat segített, most már a célegyenesben vagyok. Legalábbis remélem
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.10.29. 15:11 #92
Remen
Jah csak láttam van egy php nuke topic ott írtad hogy hibátlanul írtad de akkor csak poén volt

Egyébként még mindig nem müxik sajna.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.10.29. 15:06 #91
okoska3000
mit írt és ki?

én biztos nem, de nem tudom, miről van szó...
1651 levél
Válasz 03.10.29. 14:59 #90
Remen
http://www.php-nuke.hu/

eh most látom ilyen is van. Afene.
Én meg szaraxok itt az angol verzióval
Tényleg te írtad?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.10.29. 14:49 #89
Remen
http://tajfutass.uw.hu/phpinfo.php


elvileg minden ok
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.10.29. 09:52 #88
okoska3000
tegyél fel egy oldalt, ennyi legyen benne, ez kiírja, mit támogat:

<?

phpinfo();

?>

és futtasd az oldalt...

ha minden igaz, egy táblázatban kiírja mi van fenn és milyen verzió...
1651 levél
Válasz 03.10.28. 22:44 #87
Remen
Nah feltöltöttem az uw ra is mert azt olvastam ez támogatja a mysqlt is, de itt se működik

Fatal error: Call to undefined function: message_die() in /raid/ultraweb/t/ta/tajfutass/db/db.php on line 88


ezt írja ki
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.10.28. 22:01 #86
Remen
Ha jól tudom a freeweb támogatja a php-t. Az lenne a gond hogy letöltöttem a php nuke nevű ingyenes motort, feltöltöttem az accountomra viszont nem tudom beállítani hogy működjön is.
Valaki ért az ilyesmihez? Ilyen motorral megy a hardwareoc oldala is pl.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
3275 levél
Válasz 03.10.11. 01:37 #85
FOxygene
kérdés tágytalan
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
3275 levél
Válasz 03.10.09. 22:03 #84
FOxygene
Tudja valamelyikőtök hogy ogyan tudom HTML-ben az aktuális ablakot maximálisra tenni eszköztár meg mindenféle nélkülire.

Javascriptes verzió is jó,bár van egy de az nem működik.

HEEEEEEELP!!!!!!!!
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
3167 levél
Válasz 03.09.26. 19:28 #83
'Tacker Takk'
Darc Archon:
Nem vagyok nagy html-s...ahogy azt pár sorral lejebb látható, de nekem ajánlottak egy oldalt néz körül ott, hátha van segítő anyag:
http://www.ats-group.net/webmaster/index-4.shtml
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
10589 levél
Válasz 03.09.25. 21:24 #82
Dark Archon
Üdv!

Nem tudjátok, hogy hogyan lehet html-ben (vagy akár JAVA-scripttel) megcsinálni azt, hogy ha megnyílik egy weblap, akkor az automatikusan megnyisson egy másikat (egy frame-ben)?

Előre is köszi!
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.