Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» HTML segítség kéne...

1990 levél
Válasz 04.06.28. 13:57 #181
Seekoly
ló****t ne sima framek-ben csináld, hanem iframe-ben
úgy jobbban fog kinézni, csak egy kicsitt többet kell majd kísérletezned, h pont jól nézzen ki az oldal, de űgy működni fog 1000L!!!
De szerintem a többit már magad is meg tudod csinálni!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.06.28. 13:53 #180
Seekoly
nahh ime:

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
</head>

<body>

<script language="JavaScript1.2">

if (document.all||document.getElementById)
document.body.style.background="url('kep.jpg') white center no-repeat fixed"

</script>

</body>
</html>

ezzel a script-tel le tudod rögzíteni a hátteret, de emellett is szükséged lesz framek-re
én 3 FRAME-t hoznék létre vízszintes helyzetben, a felső, meg az alsó méretre annyi lenne, mint a kitöltő formák szélessége/magassága és az ott betöltődő oldalak háttére természetesen a kitöltö kép lenne
a középső frame pedig tartalmazná a scriptet és az egyéb dolgokat...
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.06.28. 13:43 #179
Seekoly
huhhhhh tudom h van egy script, ami lerögzíti a képet, de nem tom mi az
nah szóval ennek utánnajárok!!!
De frame-kel ill iframe-mel próbálkoznék a helyedben egyenlőre, de mindjárt megnézem, h mi a nagy helyzet ezzel a scriptel
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
2284 levél
Válasz 04.06.28. 11:50 #178
Daedalus
Értem, de a "centrális kép csak 1x jelenhet meg (mert kapcsoltban áll a bal oldali menüvel és a fenti menüvel. És alatta ha sok a szoveg a "centrális kép" már nem ismétlődhet tehát:

******************
**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
******************
******************
******************
******************
******************
******************
******************

nem pedig

**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
**OOOOOOO**
"?"
2284 levél
Válasz 04.06.28. 11:46 #177
Daedalus
Na ez túl eccerű volna

ha így csinálnám akkor a táblában lévő kép is felscrollozna a szöveggel együtt és énnekem annak ott kéne maradnia és csak a szöveg scrollozzon. Na meg a háttérnek is maradnia kéne.


Tehát:

Van egy centrális képem ami igy nez ki:
**************
*OOOOOO*
*OOOOOO*
*OOOOOO*
**************

(a szélén megvan csinálva photoshoba az átmenet a háttérbe)
----------------------------------------------
Na meg a sima háttérkép, ami aztán kitölti a dokumentumot.
Ami igy néz ki:

**
**

-----------------------------------------------
Na és ezt kéne kapnom, úgy hogy az egész statikus legyen és ne scrollozzon el se az egyik se a másik, csak a text fölötte...

************************
************************
*****OOOOOO*******
*****OOOOOO*******
*****OOOOOO*******
************************
************************
"?"
1990 levél
Válasz 04.06.28. 11:23 #176
Seekoly
de tényleg, miért nem csinálod meg egy rajzprogrammal?
Szerencsés esetben, bár mondjuk nem tudom mien képekről van szó, elég csak egy 1024x10-es rész ami pár kbyte és azt berakni body bekkrúndnak a többi meg ismétlődik...
de ha spéci vmilyen figurát ábrázoló képekről van szó akkor ez az út nem járható!
sajna
de ha nonfiguratív képekről, akkor már lehet róla szó, és így megkíméled magad, a hatalmas file-méretektől (sem script, sem nagy méretű képek!)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.06.28. 11:05 #175
Seekoly
nah szóval ha jól értelmeztem, akkor nekem lenne erre egy igazán egyszerű megoldásom:
szóval megadod, az eredeti hátteret:
<body backgrund="nagy_hatter_jpg"> ennek értelemszerűen nagyobbnak kellene lennie a másik képnél, majd most jön a lényeg:
készítessz egy táblázatot és annak megadod, háttérként a kisebb file-t
pl:
<table background="kisebb_kep.jpg" width="x" height="y">

de ennek az a hátránya, h csak akkora helyen tudsz dolgozni, amekkora a kisebb kép mérete,és ez jelentős akadályt jelenthet!

de mindjárt utánnanézek alternatívabb megoldásoknak!

(vagy csináld meg egy grafikai szerkesztőprogramban a képet )
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
2284 levél
Válasz 04.06.28. 08:53 #174
Daedalus
Na meg fog kelleni hozzá sztem a z-index. Arra ami kitölti a hátteret pl. -2, aztan egy fölöttelévő layerbe a centrális képet pl. z-index:-1 be. És egy köv layerre meg a szöveget...

"?"
2284 levél
Válasz 04.06.28. 08:48 #173
Daedalus
Hmmm...

Valami layer cuccot kéne csinalni javaba...
"?"
2284 levél
Válasz 04.06.28. 08:29 #172
Daedalus
Na bakki, de most mar én is kezdek besülni...

A problémam a következő:

Hogyan lehetne 2 különbözö hátteret berakni egy lapra???

Szal úgy kéne kinéznie hogy:

1. 1 drb kép van a közepén és a szélei a képnek átmennek egy olyan -lényegébe texturába-, amely mar ismétlodhet akar hanyszor.
2. a kép köré ezutan berakni azt a képet(texturat) amely mar ismétlődhet és kitölteni vele az egész dokumentumot.
3. és ez nagyon fontos! Az egyész fixált legyen és a szöveg fölötte scrollozzon el. (tehát a kép a közepén is ott maradjon és a ismétlődő háttér és fölötte menjen el a kép)

???

Lehet DHTML, java, vagy bármi.

Próbáltam már divekbe (két kül háttérrel, de a centrális kép elscrollozik )

Seekoly és comp HELP!!!

Elore is thx!

Dae
"?"
1990 levél
Válasz 04.06.24. 17:52 #171
Seekoly
na igen, ez tipikus példája annak, mikor az ember elkésik a segítségnyújtással
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
2284 levél
Válasz 04.06.24. 14:41 #170
Daedalus
Seekoly!!!!

MEEEEEGY!!!!!!!!!!

Rájöttem!

Na a poén ott volt hogy:

a HTML bodyból átdobtam a menubuttons.js be a végére azt hogy:

window.ONLOAD=preloadImages()

a bodyból meg toroltem.

Igy mar megy
"?"
2284 levél
Válasz 04.06.24. 14:21 #169
Daedalus
Tehát OPERÁBAN megy mindkettő egyszerre.
De nemértem Inet Explorerbe miért nem megy egyszerre. Az explorerben csak a leaves.js mukodik, a menubuttons.js nem. Ha kidobom a leaves.js-re a hivatkozást, tehát a HEAD-bol kitorlom a <script src="leaves.js"></script> -et akkor mar a menubuttons is megy.
-------------------------------------------------

Egyébként a menubuttons egy sima rollover -effektus a menugombokra, és a BODY tagba- ONLOAD="preloadImages(); -el csak elore beolvasom hogy aztan gyorsabban menjen a rollover.

A leaves.js meg egy olyan effektus hogy a falevelek hullanak a képernyőn. (na ez mindig megy még az explorerben is, de blokkolja a másikat)

Itt látható hogy ő is előre beolvassa a képeket (falevelek):

grphcs=new Array(6)
Image0=new Image();
Image0.src=grphcs[0]="images/al.gif";
Image1=new Image();
Image1.src=grphcs[1]="images/bl.gif"
Image2=new Image();
Image2.src=grphcs[2]="images/cl.gif"
Image3=new Image();
Image3.src=grphcs[3]="images/dl.gif"
Image4=new Image();
Image4.src=grphcs[4]="images/el.gif"
Image5=new Image();
Image5.src=grphcs[5]="images/fl.gif"

Naszóval nemtom hogy hol a hiba...

HELP please!!!

Dae
"?"
2284 levél
Válasz 04.06.24. 14:13 #168
Daedalus
menubuttons.js:
---------------------

<!--

function newImage(arg) {
if (document.images) {
rslt = new Image();
rslt.src = arg;
return rslt;
}
}

function changeImages() {
if (document.images && (preloadFlag == true)) {
for (var i=0; i<changeImages.arguments.length; i+=2) {
document[changeImages.arguments[i]].src = changeImages.arguments[i+1];
}
}
}

var preloadFlag = false;
function preloadImages() {
if (document.images) {
oszi4_03_over = newImage("images/oszi4_03-over.gif");
oszi4_05_over = newImage("images/oszi4_05-over.gif");
oszi4_07_over = newImage("images/oszi4_07-over.gif");
preloadFlag = true;
}
}

-->
"?"
2284 levél
Válasz 04.06.24. 14:12 #167
Daedalus
és a 2 *.js fileom. (nevezetesen a leaves.js és menubuttons.js amire a HTMLben is hivatkozok.)

leaves.js:
------------------------------
<!--

grphcs=new Array(6)
Image0=new Image();
Image0.src=grphcs[0]="images/al.gif";
Image1=new Image();
Image1.src=grphcs[1]="images/bl.gif"
Image2=new Image();
Image2.src=grphcs[2]="images/cl.gif"
Image3=new Image();
Image3.src=grphcs[3]="images/dl.gif"
Image4=new Image();
Image4.src=grphcs[4]="images/el.gif"
Image5=new Image();
Image5.src=grphcs[5]="images/fl.gif"

Amount=4; //Smoothness depends on image file size, the smaller the size the more you can use!
Ypos=new Array();
Xpos=new Array();
Speed=new Array();
Step=new Array();
Cstep=new Array();
ns=(document.layers)?1:0;
ns6=(document.getElementById&&!document.all)?1:0;

if (ns){
for (i = 0; i < Amount; i++){
var P=Math.floor(Math.random()*grphcs.length);
rndPic=grphcs[P];
document.write("<LAYER NAME='sn"+i+"' LEFT=0 TOP=0><img src="+rndPic+"></LAYER>");
}
}
else{
document.write('<div style="position:absolute;top:0px;left:0px"><div style="position:relative">');
for (i = 0; i < Amount; i++){
var P=Math.floor(Math.random()*grphcs.length);
rndPic=grphcs[P];
document.write('<img id="si'+i+'" src="'+rndPic+'" style="position:absolute;top:0px;left:0px">');
}
document.write('</div></div>');
}
WinHeight=(ns||ns6)?window.innerHeight:window.document.body.clientHeight;
WinWidth=(ns||ns6)?window.innerWidth-70:window.document.body.clientWidth;
for (i=0; i < Amount; i++){
Ypos[i] = Math.round(Math.random()*WinHeight);
Xpos[i] = Math.round(Math.random()*WinWidth);
Speed[i]= Math.random()*5+3;
Cstep[i]=0;
Step[i]=Math.random()*0.1+0.05;
}
function fall(){
var WinHeight=(ns||ns6)?window.innerHeight:window.document.body.clientHeight;
var WinWidth=(ns||ns6)?window.innerWidth-70:window.document.body.clientWidth;
var hscrll=(ns||ns6)?window.pageYOffset:document.body.scrollTop;
var wscrll=(ns||ns6)?window.pageXOffset:document.body.scrollLeft;
for (i=0; i < Amount; i++){
sy = Speed[i]*Math.sin(90*Math.PI/180);
sx = Speed[i]*Math.cos(Cstep[i]);
Ypos[i]+=sy;
Xpos[i]+=sx;
if (Ypos[i] > WinHeight){
Ypos[i]=-60;
Xpos[i]=Math.round(Math.random()*WinWidth);
Speed[i]=Math.random()*5+3;
}
if (ns){
document.layers['sn'+i].left=Xpos[i];
document.layers['sn'+i].top=Ypos[i]+hscrll;
}
else if (ns6){
document.getElementById("si"+i).style.left=Math.min(WinWidth,Xpos[i]);
document.getElementById("si"+i).style.top=Ypos[i]+hscrll;
}
else{
eval("document.all.si"+i).style.left=Xpos[i];
eval("document.all.si"+i).style.top=Ypos[i]+hscrll;
}
Cstep[i]+=Step[i];
}
setTimeout('fall()',20);
}

window.onload=fall

-->
"?"
2284 levél
Válasz 04.06.24. 14:10 #166
Daedalus
Kosz Seekoly!
Na akkor van egy *.html fajlom ami ez:
(remélem nem tordeli nagyon meg)

-------------------------------------------
<html>
<head>
<TITLE>WWW.SPZ-USTREDIE.SK / Slovenský požovnícky zväz - občianske združenie</TITLE>
<base target="right-frame">

<script src="leaves.js"></script>
<script src="menubuttons.js" TYPE="text/javascript"></script>


</head>
<BODY BGCOLOR=#F1BB46 LEFTMARGIN=0 TOPMARGIN=0 MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 ONLOAD="preloadImages();" initialize();">



<!-- ImageReady Slices (oszi4.psd) -->
<TABLE WIDTH=743 BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0>
<TR>
<TD COLSPAN=8>
<IMG SRC="images/oszi4_01.gif" WIDTH=743 HEIGHT=94 ALT=""></TD>
</TR>
<TR>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_02.gif" WIDTH=134 HEIGHT=43 ALT=""></TD>
<TD COLSPAN=2>
<A HREF="#"
ONMOUSEOVER="changeImages('oszi4_03', 'images/oszi4_03-over.gif'); return true;"
ONMOUSEOUT="changeImages('oszi4_03', 'images/oszi4_03.gif'); return true;">
<IMG NAME="oszi4_03" SRC="images/oszi4_03.gif" WIDTH=110 HEIGHT=43 BORDER=0 ALT=""></A></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_04.gif" WIDTH=29 HEIGHT=43 ALT=""></TD>
<TD>
<A HREF="#"
ONMOUSEOVER="changeImages('oszi4_05', 'images/oszi4_05-over.gif'); return true;"
ONMOUSEOUT="changeImages('oszi4_05', 'images/oszi4_05.gif'); return true;">
<IMG NAME="oszi4_05" SRC="images/oszi4_05.gif" WIDTH=99 HEIGHT=43 BORDER=0 ALT=""></A></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_06.gif" WIDTH=35 HEIGHT=43 ALT=""></TD>
<TD>
<A HREF="#"
ONMOUSEOVER="changeImages('oszi4_07', 'images/oszi4_07-over.gif'); return true;"
ONMOUSEOUT="changeImages('oszi4_07', 'images/oszi4_07.gif'); return true;">
<IMG NAME="oszi4_07" SRC="images/oszi4_07.gif" WIDTH=150 HEIGHT=43 BORDER=0 ALT=""></A></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_08.gif" WIDTH=186 HEIGHT=43 ALT=""></TD>
</TR>
<TR>
<TD>
<A HREF="#"
ONMOUSEOVER="changeImages('oszi4_09', 'images/oszi4_09-over.gif'); return true;"
ONMOUSEOUT="changeImages('oszi4_09', 'images/oszi4_09.gif'); return true;">
<IMG NAME="oszi4_09" SRC="images/oszi4_09.gif" WIDTH=134 HEIGHT=51 BORDER=0 ALT=""></A></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_10.gif" WIDTH=52 HEIGHT=51 ALT=""></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_11.gif" WIDTH=58 HEIGHT=51 ALT=""></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_12.gif" WIDTH=29 HEIGHT=51 ALT=""></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_13.gif" WIDTH=99 HEIGHT=51 ALT=""></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_14.gif" WIDTH=35 HEIGHT=51 ALT=""></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_15.gif" WIDTH=150 HEIGHT=51 ALT=""></TD>
<TD>
<IMG SRC="images/oszi4_16.gif" WIDTH=186 HEIGHT=51 ALT=""></TD>
</TR>



</TABLE>




</body>
</html>
"?"
1990 levél
Válasz 04.06.24. 12:42 #165
Seekoly
jahh ha beraknád a kódokat, akkor nagyobb eséllyel találnánk meg a hibát
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.06.24. 12:41 #164
Seekoly
nahh elmondom, akkor, mi a helyzet:
A.) vagy qva nagy a zene mérete és ezért kell várni akár több percet, h meghalld, de pont ezért mondtam, hogy konvertáljátok át windows media audio formátumba mert azt lehet a legjobban tömöríteni, így kisebb helyet foglal el mint az mp3

B.) egy 7 megás wav fájlra várhatsz:
adsl (384 kb): 110 sec mire letölti
isdn (64 kb): 15 perc 17 sec
modem (56 kb): 17 perc 28 sec

ehhez semmi kommentárt nem fűznék, CSAK:
egy 7 megás wav fájl-t át tudod konvertálni egy kb 1 megás wma fájlba...
amit
adsl: 21 sec
isdn: 2 perc 11 sec
modem: 2 perc 29 sec

ehhez megint nem fűznék hozzá semmit hiszen az eredmények magukért beszélnek...

C.) még egy érv a WMA formátum mellett:
a pufferelés, ellentétben más formátumoknál, itt kisebb csomagokban tölti le a zenét, így nem kell megvárni mire az egészet letölti, hanem annak csak bizonyos %-át, de közben közben folyamatosan megy a letöltés...

D.) Ha sikerült meggyőzni titeket a wma formátum mellett, akkor mindenféleképp le kell tölteni a legfrisseb wma codec-t
lsd: www.microsoft.hu

E.) Nekem ez a megoldás jött be, és működik is, ha nektem nem jó akkor nem tok mit csinálni...

F.) Arglon, ha nem jeleníti meg a cég reklámot, akkor vmit felülirtál a forráskódban...

G.) Ajánlom, h próbáljátok ki egy oan fájlal ami a wichestereteken van és meglátjátok, h azonnal működni fog, mivel nem kell arra várni h letöltse a netről, főleg egy 7 megás zenefájlt...(ekkora hülyeséget)...

H.) Itt van a kód, ha vmi gond lett volna az elöbbiben, de ezt nem hiném:

<html>
<head>
<title>cím</title>
</head>
<body>

<embed src="url" autostart="true" width="100" height="100">

</body>
</html>

az url helyére,a zenefájl PONTOS helyét kell írni, mert máskülönben nem fog menni! Majd mentés, és megnyitás és zenehallgatás!

tanács: a zenefájlok mérete ne legyen nagyobb 1 Mb-nál, mert nem lesz az az isten aki megvárja és meghallja...
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
2284 levél
Válasz 04.06.24. 10:50 #163
Daedalus
Hello!

Problémám van javascriptekkel.

2 javascript van az oldalamon, és csak az egyik megy. Külön-külön megy mindketto, de egyutt csak az egyik. De ez a probléma is csak az IE-6 -ban, Operában megy mindketto rendesen.

Rakjam be a kódokat, van valaki aki talán sejti mi lehet a gond?

THX

Dae
"?"
21647 levél
Válasz 04.06.24. 09:51 #162
padavan
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
36 levél
Válasz 04.06.24. 09:25 #161
Arglon
Szeva mindenki! Én is kipróbáltam a kódot a zenéhez, de nekem még a mediaplayer se jelent meg az oldalamon, és a zene sem megy. De viszont az oldalamon lévő cég reklám eltünt és ez jó!
www.gportal.hu/argon
21647 levél
Válasz 04.06.24. 09:12 #160
padavan
Köszi a segítséget, de sajnos az általam feltöltött fájlt nem akarja megmozgatni a dolog... Van, hogy a qick time logója jelenik meg, de "kettétépve". Pedig leellenőriztem a kódot és az elérési utat is, az pedig stimm. A fájl atw-s tárhelyen van.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1990 levél
Válasz 04.06.23. 19:16 #159
Seekoly
vagy, ha nem akarod, látni a player-t a honlapon, hanem csak sima háttérzeét akarsz,a kkor egészítsd ki a kódot ezzel:

hidden="true"
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.06.23. 19:15 #158
Seekoly
<embed src="zene_url" autostart="true">
ezzel, megjeleníti, a mediaplayer-t a honlapodon, viszont ajánlom, h a 7 megás file-t naon gyorsan konvertált at egy másik formátumba, ajánlom, a wma-t, mert az tömöríthető a legjobban és így nem kell várni 10 percet egy modemesnek, h meghallja a zenét
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
21647 levél
Válasz 04.06.23. 16:21 #157
padavan
Sziasztok!
Hogyan tunék egy 7 megás .wav fájlt lejátszatni háttérzenének a weboldalamon? Tudja valaki?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
5 levél
Válasz 04.06.22. 23:12 #156
Soul
bort ide, szeretem a sört.
1990 levél
Válasz 04.06.20. 12:18 #155
Seekoly
De az alábbi oldalon, biztos találsz vmi oan dolgot dhtml-ben, ami tetszeni fog neked és ezt most nem csak a menükre értem!

http://www.dynamicdrive.com/
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.06.20. 12:15 #154
Seekoly
Nahh szóval az alábbi kóddal, egy elég szép menü csinálható, viszont mindjárt megnézem, a neten, hol található még több ien
u.i: bocsi a hosszú hozzászólásért
<html>
<head>
<title>Untitled</title>
</head>

<body>

<style>
A:hover{color:red}
#divBg{position:absolute; top:0; left:0; visibility:hidden; height:50}
DIV.clSub{position:relative; top:-5; font-family:arial,helvetica; font-size:12px; padding:10px; visibility:hidden; background-color:Silver; layer-background-color:Silver}
</style>
<script language="JavaScript1.2">
ie=document.all?1:0
n=document.layers?1:0
var moveOnScroll=true
var hideAll=true
function makeMenuBar(obj,nest,vis){
nest=(!nest) ? '':'document.'+nest+'.'
this.css=(n) ? eval(nest+'document.'+obj):eval(obj+'.style')
this.hideIt=b_hideIt; this.showIt=b_showIt; this.vis=b_vis
if(ie && vis) this.css.visibility='hidden'
this.state=1
this.go=0
this.height=n?this.css.document.height:eval(obj+'.offsetHeight')
this.top=b_gettop
this.obj = obj + "Object"; eval(this.obj + "=this")
}
function b_gettop(){
var gleft=(n) ? eval(this.css.top):eval(this.css.pixelTop);
return gleft;
}
function b_showIt(){
this.css.visibility="visible"
}
function b_hideIt(){
this.css.visibility="hidden"
}
function b_vis(){
if(this.css.visibility=="hidden" || this.css.visibility=="hide") return true;
}
function checkScrolled(){
if(!oMenu.go)oMenu.css.top=(!oMenu.state)?eval(scrolled):eval(scrolled)
if(n) setTimeout('checkScrolled()',30)
}
function menuBarInit(){
oSub=new Array()
//Change it here if you want more or less submenus.
oSub[0]=new makeMenuBar('divSub0','divBg',1)
oSub[1]=new makeMenuBar('divSub1','divBg',1)
oSub[2]=new makeMenuBar('divSub2','divBg',1)
oSub[3]=new makeMenuBar('divSub3','divBg',1)
oSub[4]=new makeMenuBar('divSub4','divBg',1)
//Moving menuBar
oMenu=new makeMenuBar('divBg')
scrolled=n?"window.pageYOffset":"document.body.scrollTop"
oMenu.css.top=eval(scrolled)
oMenu.css.visibility='visible'
if(moveOnScroll) ie?window.onscroll=checkScrolled:checkScrolled();
}

/********************************************************************************
Shows and hides the submenus
********************************************************************************/
function extract(num){
if(hideAll){
for(i=0;i<oSub.length;i++){
if(num!=i) oSub[i].hideIt()
}
}
!oSub[num].vis()?oSub[num].hideIt()Sub[num].showIt();

}

onload=menuBarInit;
</script>
</head>
<body bgcolor="White">
<div id="divBg">
<table width="102%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="5" align="CENTER" valign="MIDDLE">
<tr bgcolor="#C0C0C0">
<td height="30"><a href="#" onclick="extract(0); return false">Choice 1</a></td>
<td><a href="#" onclick="extract(1); return false">Choice 2</a></td>
<td><a href="#" onclick="extract(2); return false">Choice 3</a></td>
<td><a href="#" onclick="extract(3); return false">Choice 4</a></td>
<td><a href="#" onclick="extract(4); return false">Choice 5</a></td>
</tr>
<!-- If you don't want submenu, just remove this tr and
remove the onclicks above and change the #'s to links -->
<tr>
<td valign="TOP">
<div id="divSub0" class="clSub">
<!-- To make the links link somewhere, just replace the #'s
with the link location -->
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a><br>
<a href="#">Sub choice 3</a><br>
<a href="#">Sub choice 4</a><br>
<a href="#">Sub choice 5</a>
</div>
</td>
<td valign="TOP">
<div id="divSub1" class="clSub">
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a><br>
<a href="#">Sub choice 3</a>
</div>
</td>
<td valign="TOP">
<div id="divSub2" class="clSub">
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a>
</div>
</td>
<td valign="TOP">
<div id="divSub3" class="clSub">
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a><br>
<a href="#">Sub choice 3</a><br>
<a href="#">Sub choice 4</a><br>
<a href="#">Sub choice 5</a>
</div>
</td>
<td valign="TOP">
<div id="divSub4" class="clSub">
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a><br>
<a href="#">Sub choice 3</a><br>
<a href="#">Sub choice 4</a>
</div>
</td>
</tr>
</table>
</div>

</body>
</html>
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
62 levél
Válasz 04.06.20. 10:45 #153
Dimitri
Üdvözletem!!!

A dinamikus html érdekelne engem (főleg a dinamikus menük szerekesztése)
és nem találok hozzá sehol anyagot
ha tudna segíteni valaki megköszönném
Đ!m
15515 levél
Válasz 04.04.20. 15:19 #152
Silent
Azt is megpróbáltam, akkor sem jelent meg az óra
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
12750 levél
Válasz 04.04.19. 10:51 #151
okoska3000
elég ha beraksz ennyit:

<script></script>

és nem kell különbe rakni, próbáld meg úgy működik e...
15515 levél
Válasz 04.04.17. 20:31 #150
Silent
HTML HELP!!!!!!
Csinálok most egy oldalt. Minden megvan. Csak a probléma az ott van, hogy a script -ek nem műxenek. De egy script műxik, az óra. De ha berakok egy másik script -et, pl a statusbar -t változtatom meg ilyen üdvözlő szövegre, akkor az óra nem jelenik meg.

én igy csináltam:

<script language="javascript1.1">

valami, parancsok... stb

</script>

<script language="JavaScript1.2">

megint valami

</script>

igy tettem be a 2 scriptet, a head alá. akkor sem valami jó... eltűni az óra, ha berakom a 2. script -et...
Miért???
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
20 levél
Válasz 04.04.10. 15:28 #149
mhorvat
Ha valaki ismeri a Microsoft Frontpage-t, az olvassa el ezt:

Nem tudom, hogy hogyan lehet olyan hivatvkozást csinálni,melyre elindul egy letöltés.
12750 levél
Válasz 04.03.18. 14:15 #148
okoska3000
próbáld meg egy táblázatba rakni a szöveget, aminek adsz fix méretet, tehát legyen width="400" például, elméletileg így scrollbarnak kell előjönnie alul...

alternatív megoldás: egy 1x1-es pixelképet kifeszítesz fix szélességre, azaz csinálsz egy 1x1-es átlátszó pontot, aminek aztán magasságra 1-et adsz, szélességre viszont 400-at írsz be, így nem tudja összehúzni az alatta lévő szöveget...
1990 levél
Válasz 04.03.12. 10:04 #147
Seekoly
Szerintem használj nem törhető szóközt mindenhol, de alapból add meg hogy hol tördelje a sorokat és jó lesz
majd elfelejtettem a nemtörhető szóköz kódja: & n b s p ;  DE TE NE ÍRJ KÖZÉ SZÓKÖZT SEHOVA (itt azért kellett mert nem engedte megjeleníteni!)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
2284 levél
Válasz 04.03.06. 09:58 #146
Daedalus
HEEEEEEEEEEEEEELPPPP!
"?"
2284 levél
Válasz 04.03.02. 14:22 #145
Daedalus
Hi! Surgos segitseg kene!

Szoval, egy oan parancs kene hogy az explorer ne tordelje a szoveget ha osszehuzom az ablakot kisebbre hanem elougorjon a lenti scrollbar is es hagyja beken a szoveget (ugy ahogy volt)

a scrollbar engedelyezve, ja es framek

kosz
"?"
1651 levél
Válasz 03.12.15. 19:15 #144
Remen
1000X THX! most működik minden
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1008 levél
Válasz 03.12.15. 17:57 #143
MAgi
onClick= "window.open('lunar.html','','toolbar=no,location=no, status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=no,width=100,height=200')"
Add meg a méretet. Asszem...
"Only human" - Agent Smith
1008 levél
Válasz 03.12.15. 17:53 #142
MAgi
onClick="window.open('lunar.html', 'resizable=no')"
"Only human" - Agent Smith
1651 levél
Válasz 03.12.15. 17:41 #141
Remen
onClick="window.open('lunar.html', resizable=no)"

az miért nem működik?, ha kiszedem azt hogy resizable=no akkor jó, de ha berakom akkor nem, pedig nekem egy olyan abalakot kéne megnyitni amit nem lehet átméretezni.
Aki tudja légyszi segítsen.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
3167 levél
Válasz 03.11.23. 17:59 #140
'Tacker Takk'
persze az össze két sz
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
3167 levél
Válasz 03.11.23. 17:58 #139
'Tacker Takk'
Nem tudom mennyit segítek, lehet, hogy csak öszezavarlak, de megpróbálok segíteni, mert nekem is annyit segítettek már, ilyen témában, épp ebben a topicban!

Mp3-ban is felteheted a dalokat (persze félő hogy törlik)
Csak megfelelően kell linkelni. Azaz pl:
feketepako-megyagozos.rar

bár lehet, hogy kell elé a honlap címe is...azaz,

free.x3.hu/kalozzene/feketepako-megyagozos.rar


"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
75 levél
Válasz 03.11.23. 13:41 #138
Badee
2 kérdésem lenne:
Hogyan kell a honlapra felrakni zenét?Az ftpm-re átvettem rar-ban a fájlokat,de nem tudok rájuk hivatkozni.Hogyan kell?
A másik meg a szavazás megszerkesztése,milyen progival lehet?
2375 levél
Válasz 03.11.18. 11:29 #137
gj2k
igen tényleg ez volt a baj. ezt amugy nem is tudtam, mer amugy commanderrel szoktam feltölteni, ottmeg ugye nincs ilyen jobb gomb azt CHMOD.
köszönöm mégegyszer.
leköteleztél
Vietcong Reloaded :-D
12750 levél
Válasz 03.11.18. 10:59 #136
okoska3000
nincs mit, az volt a baj akkor, hogy nem tudta megnyitní írásra a book fájlt, és a CHMOD-dal lehet ugyebár engedélyezni a jogokat, így most használhatja a php is...
2375 levél
Válasz 03.11.18. 00:06 #135
gj2k
ez azzzzz!!!! sikerüüült!!
köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm!!!!
azt kellet amit mondtál, beállítani az összes fájlt olyan 777-es permissionosre. királlyy!
köszike
Vietcong Reloaded :-D
20579 levél
Válasz 03.11.17. 20:32 #134
Pyrogate
Kösz, bár a másodikra végül rájöttem magamtól

Az elsőre meg azt mondom hagyjuk
2375 levél
Válasz 03.11.17. 20:02 #133
gj2k
ahha köszönöm majd kipróbálom
Vietcong Reloaded :-D
12750 levél
Válasz 03.11.17. 16:31 #132
okoska3000
a book.txt-t próbáld meg átrakni 777-es CHMOD-ra, ezt úgy tudod, hogy az FTP jobb egérgomb, CHMOD és becsekkolsz minden jogot, vagy beírod, 777 asszem, ez az összes jog... talán javít valamit...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.