Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» ATI9100 nagy segitseg kell!

4730 levél
Válasz 03.05.21. 08:10 #6
Pyton
Ugye, ugye... A Samsung ramok...
Sonic boom babieee!
15 levél
Válasz 03.05.21. 07:45 #5
Attis21
Hello
Thx meg van a problema a kartya volt a szar..masik 910-assal mar dupla olyan gyors volt....szerintem a Rammok szarok rajta a lassunak DATA 4 ns-es ami jol ment Samsung 4 NS-es
651 levél
Válasz 03.05.20. 15:15 #4
Kosh Naranek
Az egyik megoldás a driver csere-bere, amit Blade koma is javasolt. A másik az, hogy a kártya ennyit tud. Meglepő nem?

Aktuális tanmese:

Múlt hét pénteken került hozzám egy neves gyártó által prezentált 8500LE. Konkrétan egy Hercules FDX8500LE/64 MB-ról van szó. A hugom gépébe szántam egy "old school" Radeon LE/32 MB DDR helyett. A szemöldököm akkor kezdtem először ráncolni, amikor láttam, hogy 4 ns-os Hynix ramok vannak a nyákon...de hát a puding próbája az evés, így bedobtam a saját gépembe egy Gigabyte 9000PRO helyébe. A gépen WinXP+SP1, Catalyst 3.4 + Dx9.0a + Radeonator 2. A Radeonator szerint a kártya alapórajele 250/230...ez picit szíven ütött, a Herculestől nem ilyen szemetet vártam (ez gyakorlatilag a 8500LELE-k órajele). Nem csüggedtem, irány a tuning szekció. Csúszka 250/250-re a kártyán pöpecül futnak a tesztek, nosza irány a 260/260...a monitoron a 3D kép azonnal színes kaleidoszkóppá esik szét...tesztprogiból ki, vissza 255/255-re...a jelenség, mint az előbb, csak picit később következik be. Ekkor már meglehetősen morcos voltam. Végül is 253/253-nál találtam meg azt a beállítást, aminél még lehetett akármilyen 3D alkalmazást futtatni.
Péteken hajnal 2-ig teszteltem a kártyát a 3 féle 3DMark progival + Q3 Arena 1.32 (sajna Team Arena nem volt kéznél) + UT2003. Hát az eredmény elég siralmas volt.
A tesztek 1024/768*32, 8x AF + 2x AA beállítások mellett futottak D3D és OGL alatt is, a processzor egy XP 1800+, nF2-es Chaintech mobóban (utolsó bios besütve) + 2x256 MB PC3200 Corsair memó.
A kártya mellé referenciának beállított Gigabyte 9000PRO/64 MB (3,6 ns-os Hynix ramokkal szerelve) alapórajelen (275/275) Q3 ban 2-3 fps-el lemaradva követte a 8500LE-t (ami 250/250-en szaladt, 3 MHz-ért már nem érdemes kapálózni), 310/310-re túlhúzva pedig egyszerűen lekörözte a 8500LE-t (mondjuk ebben lelkem mélyén reménykedtem is). Próbálkoztam a proci húzásával 1916 MHz-re (11,5 x 166,66 MHz), nos ez a 8500LE esetén nem segített túl sokat...vagy ha megfordítom a dolgot, akkor a 9000PRO is profitált belőle ugyanannyit.

Konklúzió: a 4 ns-os rammal szerelt 8500LE abszolút zsákutca a tuning potenciál hiánya miatt. Ennyit egy jól húzható, 3,6 ns-os rammal szerelt 9000PRO is tud, sőt még többet is.

Szerintem inkább egy használt 8500-ast kellett volna venned, többre mentél volna vele. Ez a memória órajel (230 mhz) egyszerűen megöli a 8500-es szériát, nem véletlenül volt a 8500 kezdő órajele 275/275. A cucc 250 MHz-en szódával elmegy, de itt sem sebesség király, főleg ha az eleve low end kategóriába szánt 9000PRO-hoz viszonyítom.
3127 levél
Válasz 03.05.20. 07:39 #3
Blade Runner
Tedd vissza a Cat 3.1-et.
Blade
7034 levél
Válasz 03.05.19. 21:12 #2
Aruns
Lehet, hogy az emilcímed irritálja a kareszt
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
15 levél
Válasz 03.05.19. 20:44 #1
Attis21
Hi!!

Van egy ATI9100 64 DDR 250/230-on megy Shappire

3dMAkba2001-be a natur tesztben meg mindenhol lassu lett

Natur teszt ilyen 20 fps pedig volt 1 honappa; ezelott hogy 50 fps...
a Gep AMD 10x200 MHz
Abit NF7
512 DDR400

Segitseg kene !!!

Mi okozhatja ezt? de a jatekokba es lehet latni Driver Cata 3.4

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.