Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gép fejlesztés- help

3123 levél
03.09.10. 22:53 #37
CybearBoy
A sima A7n8X-ben már van dual channel. A Deluxe-on meg van firewire port, serial-ata támogatás, de konverterrel RAID funkcióként is használható, meg a Soundstorm hangcsip, ami simán veri az 5.1-es Live karikat is, szépen szól, és hardveresen dekódolja az AC3-at is.
3164 levél
03.09.10. 22:00 #36
NeoExDeath
Huh, hát alapból deluxosat akartam, de az már rendesen 35 rugó ha jól emlékszem, szal nem 7k a differencia. Majd utána nézek hol van sima x nélküli változat, mert akkor az jobban megéri. Abban van Dual channel mód?
Nem tudom a Deluxe mit tud, de nekem alapból nem szükséges a beépített videókártya, hangkártya szir szar Persze azért nem mindegy.
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
1778 levél
03.09.10. 19:58 #35
VOid-
Hát én a deluxeot ajánlanám ha vesz lapot de ha nem kell neki semmi extra bőven megteszi a sima változat is. Ha kell neki 7000FT-al drágábban vehet deluxeot ami sok szempontból szerintem előnyösebb
1193 levél
03.09.10. 19:54 #34
fater
Igaz az -X jel mindig butítottat jelent. Inkább rendes vagy DELUXE változatot vegyél, bár az drágább.
1778 levél
03.09.10. 19:43 #33
VOid-
NeoExDeath: Igen a dupla ram igaz hogy gyorsít, és megéri 2x 256mb -ot venni, de te ASUS A7N8X-X lapot néztél ki ami egy nagyon butított változott, és nincs benne dual channel mode tehát nem tudod kihasználni a dupla ram előnyeit . Javaslom hogy vegyél ASUS A7N8X sima változatot picit drágábbért és mellé 2x256mb márkás ramot, így már biztos hogy gyors és stabil rendszered lesz.
3164 levél
03.09.10. 19:19 #32
NeoExDeath
Hali.
Na nagyon nemí írtok.
Na elméletben összeállítottam a rendszert, légyszi irjátok már le mi a véleményetek, mik a hibái, előnyei
Thx.
Szal:

ASUS A7N8X-X
AMD Athlon XP 2600+
Sapphire ATi Radeon 9800
2x RAM 400MHZ DDR 256MB SAMSUNG

Hát kb ennyi. A dupla ram tényleg jelentősen gyorsít? Mert igaz nem sokkal, de olcsóbb az 512 egyben. Alaplap jó?
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
3164 levél
03.09.08. 22:42 #31
NeoExDeath
Na én is valami hasonló áramoltatásra gondoltam... Azt gondolom be lehet álíltani hogy fújjon vagy szívjon a ventillátor
mongi: mit értesz procioldal alatt? és ez miért függ a táp tól?

Nah ha ezt sikerül megoldani, kiváncsi leszek mennyire lessz hangos a gép... Ha jól számolom, minimum 5 ventillátort jelent ez... ehhez hozzájön még valami jó kis cd, dvd olvasás, jó kis hangmennyiség lehet ...

Itt alant feltettem még ezer kérdést, nem feltétlenül a legfelső hozzászólásban. Jó lenne ha azokra is válaszolnátok
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
1193 levél
03.09.08. 20:54 #30
fater
Én is ezt a módszert használom és jól szellőzik tőle a cucc.
1 levél
03.09.08. 19:16 #29
mongi
nah. a ventis dolog úgy néz ki, hogy a ház alján belül van egy ventihely,és felül a hátoldalon is egy. ide beraksz 2 ventit, házat becsukod,és megvan az amd álltal ajánlott légbefuvatás. legjobb ha olyan tápod van, ami procioldalról szívja a levegőt kifelé
mongi
2519 levél
03.09.08. 18:52 #28
Eddie
Simán megoldható.a mai jobb házaknak már két nyilása van hátül a hütöventinek,szal simán.
bár nekem is két nyilás van,de (asszem)mindkettö szivja ki a meleg levegöt.de majd megnézem
huligans for life
2519 levél
03.09.08. 18:47 #27
Eddie
naná
huligans for life
3164 levél
03.09.08. 18:03 #26
NeoExDeath
Mindig akkor jut eszembe valami amikor már elküldtem a levelet
Na csak annyi, hogy a Radeon 9800 már directx9 hez készült?
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
3164 levél
03.09.08. 18:00 #25
NeoExDeath
huh, ezt a procis dolgot fejsd ki egy kicsit légyszi...
A THOROUGHBRED es 2400+ és a 2600+ között kemény 6 ezer forint van, azért ennyit szerintem megér hogy jobb proci legyen. A 2400 asra azt írták hogy kb veri a P4 2.4 ghz est, ezért gondoltam rá hogy a 2600 os már rendesen lealázza.
A 2500 as barton is kb 2-3 ezerrel olcsóbb mint a 2600 os. Többet tud? Mert ha a 2600 os többet tud, akkor azon a 2 ezresen ne múljon szerintem.
Nézegettem a procik tulajdonságait, ez a 2600 asra azt írják, hogy 2133 Mhz a tényleges teljesítménye. Azárt a p4 el szembesítve elgondolkodtató.
Na megint új gondolat. Voltak vinyó problémáim, és azt tanácsolták hogy érdemes lenne csinálni egy két ventillátorból álló szívó-fújó párost a gép két oldalára. Nem tudom ez mennyire megvalósítható, a gépház szétbarkácsolása nélkül... a haverom házán egy ilyen nyílás van hátul, ami csak szívja ki a levegőt, de nem áramoltatja. Ezügyben van valakinek elképzelése?
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
3123 levél
03.09.08. 17:32 #24
CybearBoy
Hűtőnek kitűnő mondjuk egy Spire FalconRock II vagy WhisperRock IV, vagy a Titan TTC-CU5TB (nekem is ilyen hűt egy 2 GHz-ces AMD-t), és ezek nem is olyan zajosak. Egy ilyen géphez meg igencsak javallott egy 360-400 W körüli táp, a 300-as valószínűleg kicsi lenne. Szerintem ha Throughbred magos procit veszel, akkor a 2600+nál jobb ár/érték arányú a 2400+, vagy ott van a 2500+os Barton. Alaplap terén pedig mindenképp nForce2-es lapot kéne venni szerintem, Pl az ASUS-szal biztos nem jársz rosszul, de nyugodtan vehetsz Abitot, vagy Epoxot is. He esetleg Abitot veszel, vigyázz arra, hogy P4-es táp kell neki, amin rajta van a kis négyzet alakú csatlakozó is.
3164 levél
03.09.08. 16:17 #23
NeoExDeath
Hát megnéztem a listát, ezek nem dobozos procik... Szal valszeg választani kell. Konkrétan tudnátok ajánlani? Vagy szinte bármi jó?
Most olvastam egy új procihűtőről, állítólag külön AMD hez, állítólag igencsak jó...
http://store3.yimg.com/I/casecooler_1756_7681973
Ez volna az, elég design
Persze nekem jó a hagyományos is, csak ne legyen felszálló repülő hagja, elég hogy a dvd nek olyna van Szal nem akarok egy zajgépet.
Aztán eszembe jutott még valami. Egy ilyen gép milyen táp ot igényel? Nekem már most is 300W os van, kelett... Gondolom az új még többet eszik. 400 erősen ajánlott? Mert ugye új ház is kell az tuti, és akkor remélem tudok olyat választani amibe alapból 400 as táp van, és nem is kerül vagyonokba.
Mert halottam már olyat, hogy nem volt elég a táp, és gond lett... és azért itt van videó digitalizálás, tömörítés, cd írás, stb... szal elég a 300, vagy 400 inkább ajánlott?
Akkor még annyit, hogy mindenki az Athlon 2600+ t ajánja? Mert akkor valszeg arra esik a választásom. Majd pls írjatok hozzá való alaplapot, mert ketten is ajánlottatok Asus Nforce os cuccot (Asus A7N8X Deluxe /SocketA, nForce2), de ezt nem találtam meg a Mistral árlistályában.
Ja igen, még midnig várok javaslatokat a vásárlás helyére, a lentebb említett okora hivatkozva
bye

"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
3123 levél
03.09.07. 22:55 #22
CybearBoy
Ha dobozos procit veszel, akkor ahoz van hűtő is, ha nem, akkor még az is kell vmilyen. Érdemes venni vmi rézbordás hűtőt, jó áron vannak Titan vagy Spire coolerek, amik kiválóan lehűtik az AMD procikat. Nem olyan nehéz amúgy rászerelni, de szerintem a boltban is megkérheted, hogy rakják bele az alaplapba a procit, arra meg a coolert, ha nem akarod bevinni az egész gépedet.
3164 levél
03.09.07. 22:41 #21
NeoExDeath
Hát 3 slotba belefér 1 gigányi ram
Na eszembe jutott pár dolog.
A processorhoz adnak hűtőt, vagy külön kell venni? Ha adnak hozzá, akkor gondolom azt nekünk kell rászerelni... hmm megmondom az őszintét, alaplapot még nem szereltem, szal az egész állatkodás a procival kimaradt, és lehet hogy nem egy ilyen új cuccal kéne elkezdeni próbálkozni Mit szóltok, érdemes nekivágni?
A másik... hol érdemes beszerezni a cuccokat? Azt tudom hogy a Mistral eléggé jól ki tudna szolgálni, de eléggé tartózkodom az említett bolthálózattól... persze ha nincs más...
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
3127 levél
03.09.07. 15:45 #20
Blade Runner
Csak 3 memóriahely van rajta. De azt hiszem nem lesz gondod futtatni a DOOM3-at 512 MB RAM-mal sem. Mire olyan játék jelenne meg, amihez optimálisan már szükséges az 1GB RAM, addigra (2-3 év múlva) úgy is cserélni kell majd az egész cuccot.
Blade
3164 levél
03.09.07. 15:14 #19
NeoExDeath
Hát igen ez mind szép és jó, csak mindenhez a nettó árat írtad az a 9800Pro kb 120-130k be kerül márkától függően
Szerintem már lemondtam a p4 ről, maradok az Athlon nál, főleg hogy egy ilyen jó vid kártya is belefér a keretbe.
Igen, arra én is gondoltam, hogy D3 hoz 1 giga ram elkél. Hány ram slot van egy ilyen alaplapon? 4 gondolom. Csakmert ha most veszek 2db 256os ram ot, rossz esetben még lehet bővíteni ha eljön az ideje.. Most rögtön viszont nem akarok 1 giga ram ot venni.
Na majd jövök este.
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
236 levél
03.09.07. 14:55 #18
Attis_xXx
Hello.

Egyet ertek a kollegaval
De ha Intelt veszel, es ha 150-erbol ki akarod hozni akkor a vidiokartyad nagyon gyenge lesz, es azzal mar Tetriszezni se tudsz


Na szoval: amit ajalottam az 154 e Ft nettoba...es garantalom semmi bajod nem lesz!De ha nem kell 1 Gb ram, ami szerintem a D3-hoz mar el kell majd, akkor megveheted a csucs videokartyat is :
Club3D ATI Radeon 9800 Pro 128MB 92.992 Ft
JATEKKAL egy szal gondod nem lesz !!! De massal sem

Ha Intelbol kene osszehoznom akkor:
Asus P4C800 Deluxe /Socket478, Intel875P/ 39.992 Ft
Intel Pentium P4 2,4 GHz Northwood /800MHz, 512K/ 38.192 Ft
DDR 512Mb PC3200 400MHz márkás 17.192 Ft
Club3D ATI Radeon 9600 Pro 400/340 128MB 41.292 Ft

Ennyibol jonne ki:
Elozohoz kepest!
elonye: - gyorsabb video kodolasba tipp:15%

Hatranya:- jatekokba joval lassabb Videokartya miatt!

3127 levél
03.09.07. 14:55 #17
Blade Runner
Ha spéci video kártyád van, mindenképp nézz utána, hogy az Athlon procikat támogatja-e. Néhány gyártó terméke csak Intel rendszereken működik.
Blade
3164 levél
03.09.07. 14:53 #16
NeoExDeath
"Az Ahlon is elég gyorsan digitalizálja a video-kat (a jelenlegi gépedhez képest legalábbis 3-szor 4-szer gyorsabban), bár ezek a progik általőában P4-re lettek kihegyezve,"

Hát ha az a 3x 4x es gyorsaság megvan, akkor már jó, úgyanis most se olyan rossz a helyzet meglepő módon. Jó kártyám van viszonylag (persze nem professzionális), csak már 720x576 nál- rendesen beszaggat a felvétel, bízom benne hogy azért egy 2ghz feletti procinál full rendben lessz minden...
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
3127 levél
03.09.07. 14:53 #15
Blade Runner
A 2600+-os nagyon jó vásár. Ha meg tudod venni jól jársz vele.
A 333 az FSB-t takarja, azaz a proci milyen sebességgel beszélget a csipszettel. Maga a csipszet (az NF2) a memóriát 400MHz-el is képes futtatni (és a 400-as FSB-t is támogatja), de a tapasztalatok szerint az a legjobb, ha a proci FSB-vel (333-mal) szinkronban járatod. Ennek ellenére érdemesebb 400MHz-es memóriát venni a gépedbe, mert ha később 400MHz-es FSB-s procit veszel (pl. egy 3200+-ost, ami 400MHz FSB-vel készül), akkor nem kell se az alaplapot, se a memóriát cserélni.
Az NForce 2 támogatja a dupla memória modulok használatát, azaz ha 2 modulod van, akkor gyorsabban fér a memóriához (egyszerre szinkronban kérdezi le a 2 modult).
Blade
3164 levél
03.09.07. 14:42 #14
NeoExDeath
Hát igen, ha így van, akkor tényleg hanyagolom a p4 et, nem akarok rá annyit perkálni. Jó 25 k val olcsóbb az Athlon... Amúgy megnéztem az árlistát, a 2400+ nál alig 3 ezerrel drágább a 2500+. mi a különbség? Csakmert ha jobb, akkor a 3k-n nem múlik hogy jobbat vegyek (sőt, a 2600 is csak 28 k, még mindig eltörpül a p4 hez képest Egy ilyen 2600 as nem veri le a 800 as 2.4 P4 et?
Ugye ezt ajánlottad: CPU AMD K7 ATHLON XP 2400+ (THOROUGHBRED) 22275ft
na, ez alig egy 5össel drágább:
CPU AMD K7 ATHLON XP 2600+/ 333 (THOROUGHBRED) 28249ft

Eza 333 mit takar? csak akkora DDR ram fér bele? Mert én 400 ason gondolkodom, ez akkor valami korlátozás, és a 2400 asba minden belefér? (persze lehet hogy alapból rossz a gondolatmenet )

A ram ra visszatérve, változatlanul 2x 256 DDR-t javasoltok? Gondolom ez csak bizonyos alaplapokra érvényes, erre az Asus Nforce ra jó?
bye
bocs ha sokat kérdezősködöm
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
3127 levél
03.09.07. 14:41 #13
Blade Runner
Az első kifogás már régen a múltté. 1 éve még voltak kisebb problémák, de azóta a driverek kiforrottak lettek, problémával elvétve lehet találkozni és a következő driver verzió általában már tartalmazza a javítást. Az NVidia driverek meg azóta szinte visszafejlődtek. Sokan panaszkodnak, hogy egyszer ez a progi megy, máskor az a progi megy.
Az ATI kimenetéből is el lehet távolítani a fekete keretet, de ehhez általában egy kicsit ügyeskedni kell tweaker progikkal és/vagy BIOS átsütéssel. Elég sokan TV-znek videóznak ATI-val is, biztosan segítenek, ha gondod akad valahol. Biztos ami biztos kérdezd meg a blban, hogy a TV kimenet PAL szabványú-e. (Az európai piacra szánt kártyák PAL szabványúak, de a szürke import egy része NTSC.) Ha a TV kimeneted PAL, akkor egy kis ATI tweaker progival el tudod tüntetni a fekete csíkot.
Az Ahlon is elég gyorsan digitalizálja a video-kat (a jelenlegi gépedhez képest legalábbis 3-szor 4-szer gyorsabban), bár ezek a progik általőában P4-re lettek kihegyezve, így 20-50% különbség is lehet hasonló teljesítményű prociknál a video digitalizáláskor az Intel javára. (No meg az Intel proci belső felépítése is nagyon fekszik az ilyen alkalmazásokhoz.) Ha inkább játszol és néha video-zol akkor inkább az Athlon-t válaszd, ha fordítva, akkor jobban jársz egy Intel procis és alaplapos rendszerrel.
Blade
3164 levél
03.09.07. 14:27 #12
NeoExDeath
Ja amúgy össz 2 kifogást halottam az Ati kártyákkal szemben. Az első mondjuk elég régi nem tudom mennyire aktuális
Szal mintha azt rebesgették volna hogy Ati val állandóan kompatibilitási problémák vannak.
A másik, ami nekem eléggé számít, hogy valahol olvastam hogy az Ati tv kimenetéből nem lehet eltávolítani a fekete keretet (Nvidia nál simán el lehetett egy két okos progival, de azok nem jók Atihoz). Én meg elég sokat nézem a tv képet, szal ez igencsak fontos, nyugtassatok meg hogy nem így van
A másik ha van olyan proci ami nem intel, de szinte semmivel nem marad le mondjuk az általam említettől, pls mondjátok, mert asszem kb 40k amit kinéztem, és az eddig leírtakból az AMD-k jóval olcsóbbak (mondjuk ezt eddig is tudtam )
Ja még annyit, hogy a nagy proci nem csak a game ek miatt kell, hanem mert video digitalizáláshoz is szükségem van rá mondjuk sztem 2ghz körül már annak is fullosan elég.
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
3127 levél
03.09.07. 14:26 #11
Blade Runner
A 150-be elvileg belefér az, amit a többiek már ajánlottak. A 2400+ Athlon nagyjából veri a 2.4 P4-et (nem a 800-ast) és röhögve megkerüli a 2.4-es celeront. Árban is elég jó.
A P4 2.4/800MHz-es jó proci, de a proci is és az alaplap is drágább, mint a hasonló teljesítményű Athlon (a 2400+-os). Nekem is 2400+-os van a gépemben (meg egy Radeon9700PRO), és minden játék gyönyörűen fut rajta.
Az ASUS NForce 2 alaplap nagyon jó minőségű, és az 512 MB RAM is bőven elég lesz 2-3 évig. A Quake4-et is vígan játszhatod majd ezen a konfigon.
Videokártyaként mindenképp a Radeon9800-ast ajánlom. Nagyon gyors, modern és a teljesítménye nagyon közel van a 9800PRO-hoz. (Ami viszont csúcskártya, így iszonyatosan drága.)
Ez a cucc kb. ki is jön majd a keretedből.
Blade
3164 levél
03.09.07. 14:18 #10
NeoExDeath
Haller.
Hát az árakról eddig úgy gondoltam, hogy jó lenne ha 150k körül kijönne a dolog, legalábbis nem is gondoltam rá hogy alatta meg lehetne úszni.
"ilyennel mar el lehet jatszogatni. "
Na az ilyen mondatoktól rosszúl vagyok Az jut eszembe róla, hogy az eddig megjelent game ek valahogy eldöcögnek rajta, aztán egy hónap múlva már lejebb kell vennem a felbontást ha nem akarok röccenést...
Mondom, én most úgy akarok venni gépet, hogy ilyen Hl2, Doom3 kaliberü progik melett ne kelljen kompromisszumokat kötnöm a teljesítmény tekintetében.
Eddig 2an ajánlottatok Ati redeon 9800 at. Ez mennyire jó? Nem nagyon merültem bele az ati kártyák közti különbségekbe
Az ilyen Amd meg athlon cuccokban nem vagyok otthon, leírhatnátok hogy kb milyen pentiumnak felel meg. Az amit én írtam, arról mi a véleményetek? (P4 2.40GHZ / 800MHZ)
Erről a dual channel ről is írhatnátok valamit.
Ja igen, még annyit hogy nem akarom húzni a procit meg hasonló, szal ne úgy ajánljatok pls hogy vegyé 500 ast úgyis felhúzod 8000 re
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
3127 levél
03.09.07. 14:15 #9
Blade Runner
A fenti ajánlatokkal teljesen egyetértek. Egy ilyen konfiggal 2 évig minden futni fog. Amennyiben mégis ragaszkodsz az Intelhez, akkor feltétlenül a P4-et ajánlom, a Celeron nagyon magas órajelen is gyenge teljesítményt ad le, árban pedig nem olcsóbb annyival, mint a teljesítménye. Irodába jó, de játszani...
VGA-ban a legjobb az ATI 9800 vagy 9800PRO. Ha egy kicsit kevesebb pénzed lenne (mert ezek azért nagyon drágák) megpróbálhatsz felhajtani 9700-ast (PRO-ban is), de a 9600PRO is elég erős a jelen és a közeljövő játékaihoz.
Blade
1651 levél
03.09.07. 13:25 #8
Remen
Mondjuk valami ár keretet meg adhatott volna.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
236 levél
03.09.07. 13:23 #7
Attis_xXx
Hello.

Asus A7N8X Deluxe /SocketA, nForce2/ 25.992 Ft
AMD Athlon XP 2500+ Barton 19.592 Ft
2 x DDR 512Mb PC3200 400MHz márkás 2 x 17.192 Ft
Club3D ATI Radeon 9800 128MB 74.992 Ft

Ezek netto arak.

Ambar a penzettol fugg, ilyennel mar el lehet jatszogatni.
1651 levél
03.09.07. 12:23 #6
Remen
jah az igaz hogy 200 mhzel kevesebb a valós órajele de azért a valóságban gyorsabb

öö a dual channel re nem is gondoltam
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
3123 levél
03.09.07. 12:20 #5
CybearBoy
Lehet Barton, de a játékoknak még többet számít a plusz MHz, mint a +256 cache, és a 2500+ Barton kb 200 MHz-cel lassabb a 2400+ Throughbred-nél. De amúgy valószínűleg a Barton 1830 MHz-ce is elég még sokáig. Meg hát ott van a tuning is. nForce2-es lapokba meg párosával érdemes rakni a ramokat, hogy ki legyen használva a dual channel DDR is, ha már van.
2519 levél
03.09.07. 12:16 #4
Eddie
akkor nem tudja dual-channelt kihasználni
huligans for life
1651 levél
03.09.07. 12:15 #3
Remen
Jah ez jó konfig lenne de sztem a proci 2500+ os Barton magos Athlon XP legyen, az 512 cache azért sokat számít. És 26200 bruttó, szal még nem is sokkal drágább.
Ramnál meg már mindenképpen 512 kell a ddr400 márkás ahogy CybearBoy írta jó is, csak ha lehet inkább egybe legyen az 512.

Ez az én ajánlatom.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
3123 levél
03.09.07. 11:52 #2
CybearBoy
Én a helyedben AMD-s konfigot raknék össze, de ha Intel párti vagy, sztem a Celeront mindenképp hanyagold. Én mondjuk ezeket tudnám ajánlani:
alaplap: Abit NF7 2.0 - 23250
cpu: AMD AthlonXP 2400+ - 22375
ram: 2x256 DDR400 márkás ram - 2x13625
vga: Ati Radeon 9800 - 71800
Sztem egy ilyen konfiggal jól el lehet játszogatni később is. A mellé írt árak bruttóban vannak.
3164 levél
03.09.07. 11:31 #1
NeoExDeath
Üdv.
Remélem nem okoz gondot senkinek hogy ezért nyitottam egy új topicot
Szóval, asszem most jutottunk el arra a pontra, hogy a kissé már elavult gépemet fejleszteni kéne. Ez most jelenleg egy P3 600 as jelent.
Abban kérném a segítségeteket, hogy javasoljatok dolgokat, illetve a véleményeteket róluk, mert biztos akarok lenni benne hogy profi gépet veszek, mert ezt már úgy akarom összeállítani, hogy a mostanában megjelenő "csúcs" game-ek (Hl2, D3, stb...) is teljesen fullosan fussanak rajta.
Szóval a mostani gép jó alkatrészei maradnak (cd, dvd, monitor, stb...) úgyhogy ha minden igaz, alaplap, proci, ram és videókártya kell.
Én a Mistral árlistáját nézegettem (nem azért mert odavagyok értük, hanem mert elég sok cuccuk van)
Alaplap terén rögtön elakadtam, mert van kb 3 különböző Socket es kiszerelés, és nem igazán vágom mi a különbség. Nekem az lenne fontos, hogy ilyen beépített hangkártya videókártya szirszar nem érdekel, legyen jó, és a jövőben is fejleszthető (szal lehessen bele pakolni nagyobb procit ha elsön az ideje, meg hasonló)
Prociból min. 2ghz kell, nézegettem a listát, és eléggé elbizonytalanodtam, mert intel celeronból 2600MHZ eset árulnak 30 ért... a rendes p4 felé jobban hajlanék (ott mit számít hogy 2.40GHZ / 800MHZ, ebből a 800 mit befojásol? ).
Ram ból legalább 512 kell, DDR, ott mennyi Mhz lenne jó, 333,400? Gondolom az alaplapot is a proci meg a ram függvényében kell választani.
Na a videókártya a másik dilemma. Nézegettema vga-s topicocat, de nem jutottam sokkal előrébb... Alapból FX et akartam, de mégis az Ati felé hajlok... viszont nem tudom melyikből melyik kéne...
Nah kb ennyi, bocs ha kicsit sok lett, számítok a segítségetekre.
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.