Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Pascal házi HELP!

1113 levél
Válasz 10.04.28. 09:46 #41
Death666
Nagyon rég pascaloztam, valószínűleg a legegyszerűbb megoldás ha a karakterkódolást állítod át UTF-8 ra, de ha ez nem megy, akkor írj rá egy algoritmust, ami az adott karaktereket a megfelelő ékezetes betűre cseréli íráskor.

Megjegyzem én pl ha textfileba írok ki vele, és rányitok notepadban ugyanazt tapasztalom mint te, viszont ha f3-al ránézek, akkor ha ASCII kódolásban nézem minden ékezet a helyén van, ha pedig ANSI-ban akkor van az amit írtál.
Twelve galaxies, and all coming at me!
16067 levél
Válasz 10.04.08. 20:28 #40
david139
Pascallal fájlba kéne írnom úgy, hogy az ékezetes betűk is átmenjenek, valaki tudja hogyan lehet?

-------
Indul si emelet: 13.
C‚lemelet: 17.
Feladatk˘d: 22
Befejez‚s ideje: 9:3:14
Sikeress‚g: w
-------

Mert ez így nem jó
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
3564 levél
Válasz 06.04.06. 16:46 #39
kappadi
az eslő modszerrel csinálom ás egoldottam a képernyőtörlést! viszont kár hogy a pascal nem tud tangenst számolni igy a sin/ cos-al kell megcsinálni!
L. Ádám
14253 levél
Válasz 06.04.05. 18:34 #38
Babykiller
Ott nem kell variálni, csak az x és az y koordinátákat kell kiszámolni az idő függvényében. Szerencse, hogy a pascal, tud szinuszt számolni, a többi pedig gyerekjáték.

De ne feljetsd el, ha valaminek a mozgását szimulálod, le kell törölni a képrnyőt a következő kirajzolás előtt, és pascalban ez elég ratyi. A másik, de jobb módszer, ha háttérszínnel rajzold ki az előző fázist, de akkor ugye el kell tárolnod azokat a koordinátákat.
3564 levél
Válasz 06.04.05. 16:35 #37
kappadi
már a program első fele megvan! márcsak számolni kell és az alapján egy betü fere hajitását szimulálni,vagyis a nehez még hátra van!
L. Ádám
3564 levél
Válasz 06.04.04. 18:16 #36
kappadi
a képlettel konkrétan mit csináljak? gondolom variálni kell a változóit azt majd azokkal kell számolni?
L. Ádám
14253 levél
Válasz 06.04.04. 16:38 #35
Babykiller
Képlet, aztán képernyőre normálás. A lényeg, hogy kerekíteni kell, mert csak egész koordinátába tudsz pöttyöt kirajzolni, ha szükség van rá.
3564 levél
Válasz 06.04.04. 15:12 #34
kappadi
hali!

tudna segiteni valaki?

pascalban ferdehajítás programot kellene készítenem de nekem ez nem jön össze! ha valaki tud segiteni az írjon please!

thx!
L. Ádám
1990 levél
Válasz 05.02.08. 21:41 #33
Seekoly
basszameg én most elvileg nem is írok erre a fórumra...
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.02.08. 21:41 #32
Seekoly
Számológép
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
581 levél
Válasz 05.02.08. 16:28 #31
Aware
nem tud valaki egy pascalos számológép forráskódját, hogy hol találhatom meg a neten?
fontos lenne!
előre is köszi!
581 levél
Válasz 04.12.28. 16:39 #30
Aware
Oké!

Ezt a forráskódot beírtam a Turbo Pascal 7.0 és nem megy!
Miért?Mi a hiba benne?

Program Akasztofa;
Uses Crt;
Const JoKarakterek: String = ('abcdefghijklmnopqrstuvwxyz');
Var FIn: Text;
Darab, Valasztas: LongInt;
Szo, TagoltSzo, EredmenySzo: String;
Ciklus: Byte;
Key: Char;
Begin
{ File megnyitasa }
Assign(FIn, 'be.txt');
Reset(FIn);

{ Megszamoljuk hany szo van a file-ban }
Darab:= 0;
While Not Eof(FIn) Do
Begin
Inc(Darab);
ReadLn(FIn, Szo);
End;

{ A file mutatot elore allitjuk }
Reset(FIn);

{ Veletlenszeruen kivalasztunk egy szot }
Randomize;
Valasztas:= Random(Darab) + 1;

{ Beolvassuk a kivalasztott szot }
Darab:= 0;
While Valasztas <> Darab Do
Begin
ReadLn(FIn, Szo);
Inc(Darab);
End;

{ File lezarasa }
Close(Fin);

{ Szokozoket szurunk a szoba }
TagoltSzo:= '';
EredmenySzo:= '';
For Ciklus:= 1 To Length(Szo) Do
Begin
TagoltSzo:= TagoltSzo + Copy(Szo, Ciklus, 1) + ' ';
EredmenySzo:= EredmenySzo + '_' + ' ';
End;

{ Jatek inditasa }
WriteLn('Összesen 5 rontásod van.');
Darab:= 5;
Repeat
{ Kiirjuk az eddigi eredmenyt }
WriteLn('(', Darab, ') ', EredmenySzo);

{ Billentyu leutesre varakozas }
Repeat
1990 levél
Válasz 04.12.28. 14:50 #29
Seekoly
Akkor próbáld meg a következő tutorokat:
-Legnagyobb közös osztó vagy lkkt
-x prím-e
-pénzérmés feladatok: hányszor lesz fej és hányszor lesz írás
-dobókockás: lényegébe ua. mint a fenti
-10 db szám bekérése és azok nagyság szerinti rendezése
-celsius-ról fahrenheitra átszámolni az értékeket 0-300 fahrenheit fokig (20-as lépéközzel)
-n elemű tömbben, megkeresni egy elemet, de írja ki a program, hogy hanyadik ez az elem.
-végülis egy egyszerű kalkulátor programot is össze lehet dobni.

ezeket szerintem próbáld meg, nagyon alap feladatok, ha meg tudod őket csinálni és érted is, akkor lesz vmi halvány sejtésed a programozásról
Ha nem értessz vmit, akkor kérdezz!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
581 levél
Válasz 04.12.28. 13:04 #28
Aware
nagyon köszönöm!
hát még most tanulgatom a nyelvet...
1990 levél
Válasz 04.12.28. 11:15 #27
Seekoly
ezt a programozás.lap.hu-un találtam,igaz angol, de jó!!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.12.28. 11:14 #26
Seekoly
milyen szintű tutorok kellenek?
Pl:
-LNKO, LKKT
-n!
-n db bekért szám, majd azok rendezése
-keresés, kiválasztás
-tel. könyv
...

ilyen kis apró hülyeségeket magadtól is ki tudz találni, de van még egy hely ahol segíthetnek:

PH! pascalos topikok
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
581 levél
Válasz 04.12.28. 11:07 #25
Aware
Köszi!
A prog.hu-t ismerem
1990 levél
Válasz 04.12.28. 11:05 #24
Seekoly
Nézz szét az alábbi oldalakon:
prog.hu
programozas.lap.hu
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
581 levél
Válasz 04.12.28. 11:01 #23
Aware
Hy!
Nem tudtok olyan oldalt amin magyar nyelvű Pascal tutorialok vannak?
Előre is kösz!
266 levél
Válasz 04.12.11. 20:44 #22
Lex
Megvan, Ctrl+Alt+4
Welcome in the Familie!
266 levél
Válasz 04.12.11. 20:36 #21
Lex
Lenne egy röhejes problémám: nem tudok pontosvesszőt írni
Virtual Pascal 2.1-et használnék. Ha valaki tud segíteni írjon, kösz.
Welcome in the Familie!
1990 levél
Válasz 04.06.16. 08:47 #20
Seekoly
Jahh tegnap volt az érettségi, de halál egyszerű volt,legalábbis a számtech amúgy télleg találtam megoldást a problémámra, de azért köszi!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
314 levél
Válasz 04.06.15. 19:59 #19
yosh
Üdv!
Asszem, kicsit elkéstem, de egy hétig nem volt netem
Látom, már nem aktuális a probléma, remélem, azért sikerült az érettségid
Ha így, vizsga után is érdekel, írok egy progit és átküldöm mailben!
1990 levél
Válasz 04.06.07. 09:32 #18
Seekoly
És akkor még annyit, hogy vki nem tudna nekem segíteni "n" faktoriális előállítását pascalban (természetesen rekurzívan), mert jövőhéten érettségizek számtechből és csak teljesen elfelejtettem a fv-ek rekurzióját
előre is 100000000000 köszönet
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
314 levél
Válasz 04.05.24. 09:44 #17
yosh
???
Sztem csak rekurzívan lehet megadni, parancs sincs rá, a számológéped is rekurzívan számolja. Szal nem hinném, hogy létezik másik út.
1990 levél
Válasz 04.05.22. 13:29 #16
Seekoly
N faktoriálisról lenne szó (hogy egyértelmű legyen)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.05.22. 13:28 #15
Seekoly
Tárgytalan
Inkább tudna vki segíteni n! előállításában (pascalban), de lehet mindjárt rájövök, azért várom a tanácsokat
Azt toom, hogy lehet rekurzivan, de ha jól emlékszem létezik másikút is...
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 04.05.22. 10:57 #14
Seekoly
SOS!!!
elfelejtettem, hogy lehet egy szám gyökét vonni, pascalban!!!! áááá
vki segítsen már rajtam lécci!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1651 levél
Válasz 04.02.06. 19:31 #13
Remen
Csináltam egy gagyi tankos progit: stfclan.uw.hu/TAB111NK.EXE
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.11.27. 10:44 #12
okoska3000
akkor ha sosem csinálja meg senki, mindíg elnézi

viszont így nem fogjátok megtanulni és nem tudsz majd progikat írni, kell az a Pascal alapnak, a programozás elméleti részét nagyon jól meg lehet rajta tanulni a gyakorlatban vele, ciklusok, elöltesztelős, hátultesztelős, ilyesmi...
6295 levél
Válasz 03.11.26. 18:24 #11
J. Dávid
Nemcsinálta meg senki a csoportból így elnézte a tanárnő...de elvileg karó járna ha nincs házi...

-1nap: sajnos az a gáz,hogy kedden(2óra gyak.) és szerdán(1gyakorlati-1elméleti) van számtechem. Pénteken meg csak rühes gépírásom van...
1956 levél
Válasz 03.11.26. 15:03 #10
NisMaster
Azért biztos megoldotta valahogy a problémát.
HTWT - Hungarian Total War Team
12750 levél
Válasz 03.11.26. 11:47 #9
okoska3000
szegénynek írhatod már, rég az iskolapadot nyomja és nincs a floopyján a program
1956 levél
Válasz 03.11.26. 11:32 #8
NisMaster
Így már mindjárt egyszerűbben hangzik a feladat.
HTWT - Hungarian Total War Team
1956 levél
Válasz 03.11.26. 11:31 #7
NisMaster
Jó nem mondtad, de hozzám képest biztosan ász vagy.

Én is tanultam Pascal-t nekem is ment egy két feladat megoldás, de Már vagy két és fél éve találkoztam vele.
Most meg java-t tanulok, de hát messze vagyok még a haladó szinttől.
HTWT - Hungarian Total War Team
10960 levél
Válasz 03.11.26. 11:29 #6
Lacko
van egy olyan függvény, hogy inttostr() ezzel átalakítod stringé a egész számot. ez után pedig egy ciklussal végigmész rajta és számlálod a "3"-asokat.
12750 levél
Válasz 03.11.26. 11:09 #5
okoska3000

én nem mondtam semmire sem, hogy ász vagyok, de valamicskét konyítok a programozáshoz, és mivel Pascal a tanulónyelv, azzal kellett találkoznia minden programozónak

nekem jól ment
1956 levél
Válasz 03.11.26. 11:01 #4
NisMaster
Szóval Pascalban is ász vagy?
HTWT - Hungarian Total War Team
12750 levél
Válasz 03.11.26. 10:19 #3
okoska3000
legközelebb korábban írj, ne az előző nap este, akkor szívesen tudok segíteni...
1990 levél
Válasz 03.11.25. 18:41 #2
Seekoly
ennek a feladatnak akkor lenne vmi értelme, ha meg lenne adva mekkora lehet a szám, mert ha így generálsz egy tetsz. nagyságú számot, amit nem is lehet ha jól tudom, akkor bonyolult megvizsgálni az összes számjegyet, habár... lehet én tudok vmit rosszul...
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
6295 levél
Válasz 03.11.25. 18:11 #1
J. Dávid
Ez lenne a feladat holnapra:
"Adva van egy "n" természetes szám számoljuk meg hogy hány db 3mas számjegyet tartalmaz."

Ennyi. És mindezt holnapra kéne megcsinálnom.
Ha valaki tud, segítsen. Köszönöm.
DiVaD

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.