Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Újabb Xbox fejlesztők

2001.03.10. 21:32 | szerző: Madrac | kategória: Egyéb

Bill Gates-nek hat újabb céget sikerült rávenni arra, hogy az Xbox nevű új Microsoft konzolra fejlesszen. A hat cég aki csatlakozott tizennyolc társához, abban hogy Microsoft név alatt adják ki játékaikat a konzolra a következők: a Blitz Games Ltd. , a Curly Monsters Ltd. , a Double Fine Productions Inc., a Radical Entertainment Inc., a Vision Scape Interactive Inc. és a Yeti Interactive.
A Blitz Games Ltd. a következőket fejlesztette eddig PC-re, PlayStation-ra, Dreamcast-re és N64-re: Chicken Run, Frogger 2, Glover, Action Man: Mission Xtreme, Action Man 2: Destruction X és a Disney The Little Mermaid II-jét.
A Curly Monsters 1998-ban alakult olyan csapatok tagjaiból, mint a Psygnosis Inc. Legutolsó játékuk az NGEN Racing volt PlayStation-ra 2000 májusában.
A Double Fine Productions Inc.-t a korábbi LucasArts-os programtervező Tim Schafer alapította. Olyan díjnyertes programok készítésében vett részt, mint a Grim Fandango, a Full Throttle és a Day of the Tentacle.
A Radical Entertainment már több nagy cégnek is fejlesztett sikeres programokat. Ezek a cégek többek közt a következők voltak: az Electronic Arts Inc., a Fox Interactive Inc., a Sony Computer Entertainment Inc., a Sega Entertainment Inc. és a THQ Inc . Legutolsó nagysikerű játékaik az MTV Snowboarding, a Jackie Chan Stuntmaster, a NBA Basketball 2000 és az Independence Day voltak.
A San Diego-i Vision Scape Interactive animációkat készít játékokhoz és reklámfilmekhez. 1997 óta a VSI a Microsoft, a Sony és a Sega új konzoljaira készülő játékokhoz nyújt segítséget. Ezek közé tartozik a Jet Moto 3, a Twisted Metal 3 és 4, az EverQuest, a Game Day '99 és a Land Before Time.
A francia Yeti Interactive saját ötletei alapján készíti játékait. Alapító tagjai annak a csapatnak voltak a tagjai, akik a díjnyertes Rayman és Rayman 2 játékot is megalkották. A Yeti 200 Augusztusában alakult. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.