Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Berlin: kezdődik

2006.02.11. 14:01 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Az első Berlini Filmfesztivál 1951. június 6-án kezdődött Hitchcock Rebecca című filmjével. 56 évvel később, az 56. Berlinálét a Snow Cake című angol film nyitja, melyben Sigourney Weaver és Alan Rickman egy autista és egy tragédia után helyét kereső ember barátságának történetét játssza el. A fesztiválra 18.000 szakmabeli, 3.800 újságíró és 520 fiatal filmes érkezik több mint 100 országból. A nemzetközi programban 26 film szerepel, közülük 19 versenyzik az arany- és ezüst medvéért – melynek sorsáról a Charlotte Rampling vezette zsűri dönt majd.
A berlini fesztivál igazi sztárparádéval kápráztatja el a számtalan idelátogatót: jó néhány neves rendező és producer, Roberto Benigni, Claude Chabrol, Sidney Lumet valamint Joel Silver teszi tiszteletét, a résztvevő számtalan színész között pedig ott lesz Natalie Portman, Franka Potente, Alan Rickman, Vin Diesel, George Clooney, Bruno Ganz, Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Isabelle Huppert, Meryl Streep és Stephen Rea.
A hivatalos program természetesen nagyon érdekes lesz, de a legnagyobb várakozás mégis egy versenyen kívüli vetítést övezi: a város határában, a babelsbergi stúdióban kerül sor a Wachowski-testvérek és Joel Silver új közös munkájának világpremierjére. A V mint vérbosszú (V for Vendetta, hazai bemutató: április 20.) a Mátrix világát idézi meg újra, és a színészei: Natalie Portman, Hugo Weaving és Stephen Rea is eljönnek példátlan biztonsági intézkedésekkel védett vetítésre. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.

Nintendo Switch részletek: március 3-án érkezik az új konzol

Az új Zelda játék is a nyitócímek között lesz.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #7

Végigvittük az ötödik küldetést. Legyezőt is nyerhetsz!

Sztoritrailert kapott a Horizon: Zero Dawn

Azt eddig is tudtuk, hogy szép lesz, de most már azt is, hogy izgalmas is!