Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Az igazi motkány

2006.03.02. 20:06 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Azt mondják, az élet megismétli a művészetet. Most az is kiderült, az élet megelőzi a művészetet, csak ez néha sokkal később derül ki. A Jégkorszak című animációs vígjáték világsikerének egyik záloga egy fura kis állat volt: a motkány, akit a játékos kedvű figuratervezők mókusból és patkányból állítottak össze. Motkány természetesen a második részben, a Jégkorszak 2. – Az olvadás (Ice Age 2. – The Meltdown, hazai bemutató: március 20.) című folytatásban is fontos szerepet kap: földtani korszakok jönnek, mennek, ő még mindig egy makkot próbál megmenteni.
A különös az, hogy tudósok most egy olyan emlősállat megkövült maradványait találták meg Kínában, mely leginkább a hód, a vidra és a kacsacsőrű emlős keverékének tűnik, és 164 millió évvel ezelőtt élt. A csontváza azt mutatja, nem lehetett hosszabb ötven centiméternél. Hegyes fogai, hosszú farka és rejtőzködő, vízparti életmódja sem mentette meg a kihalástól: viszont mindezek teszik nagyon hasonlatossá filmbeli alteregójához. A dinoszauruszok kortársa volt, igazi keverék állat, bár nincsenek közvetlen leszármazottjai. Felfedezői a költői Castorocauda lutrasimilis nevet adták neki, és már hivatalosan is megkérték a Jégkorszak alkotóit, hogy az egyszerűség kedvéért hadd becézzék a kis állatot Scrat-nek… a motkány angol megfelelőjének.
- Természetesen hozzájárulunk, hogy Motkány legyen az új ősállat neve – nyilatkozta Chris Wedge, a Jégkorszak rendezője -, csak kérjük az archeológusokat, vizsgálják meg, hogy a kisállat szerette-e a makkot. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.