Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Az igazi motkány

2006.03.02. 20:06 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Azt mondják, az élet megismétli a művészetet. Most az is kiderült, az élet megelőzi a művészetet, csak ez néha sokkal később derül ki. A Jégkorszak című animációs vígjáték világsikerének egyik záloga egy fura kis állat volt: a motkány, akit a játékos kedvű figuratervezők mókusból és patkányból állítottak össze. Motkány természetesen a második részben, a Jégkorszak 2. – Az olvadás (Ice Age 2. – The Meltdown, hazai bemutató: március 20.) című folytatásban is fontos szerepet kap: földtani korszakok jönnek, mennek, ő még mindig egy makkot próbál megmenteni.
A különös az, hogy tudósok most egy olyan emlősállat megkövült maradványait találták meg Kínában, mely leginkább a hód, a vidra és a kacsacsőrű emlős keverékének tűnik, és 164 millió évvel ezelőtt élt. A csontváza azt mutatja, nem lehetett hosszabb ötven centiméternél. Hegyes fogai, hosszú farka és rejtőzködő, vízparti életmódja sem mentette meg a kihalástól: viszont mindezek teszik nagyon hasonlatossá filmbeli alteregójához. A dinoszauruszok kortársa volt, igazi keverék állat, bár nincsenek közvetlen leszármazottjai. Felfedezői a költői Castorocauda lutrasimilis nevet adták neki, és már hivatalosan is megkérték a Jégkorszak alkotóit, hogy az egyszerűség kedvéért hadd becézzék a kis állatot Scrat-nek… a motkány angol megfelelőjének.
- Természetesen hozzájárulunk, hogy Motkány legyen az új ősállat neve – nyilatkozta Chris Wedge, a Jégkorszak rendezője -, csak kérjük az archeológusokat, vizsgálják meg, hogy a kisállat szerette-e a makkot. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.

Várható megjelenések - 2016. december

Bár lecsengett az őszi főszezon, az utolsó hónapra is jutott néhány ígéretes premier.

Ingyenes Neverwinter Nightsszal indult el a GoG téli akciója

48 órán át szerezhető be ingyen az RPG Diamond Edition verziója.

JátszóDome: Killing Floor 2

Zoo_Lee a zombigyilkolós co-op játékba vetette bele magát.