Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Lezajlott a VI. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes fordulója

2006.03.02. 22:37 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

2006. február 26-án vasárnap került megrendezésre a hatodik Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes fordulója. Az esemény szervezőmunkáit - mint eddig minden alkalommal - ez évben is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, valamint a Simonyi Károly Szakkollégium vállalta magára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről. A feladatokat a KTH, a Stockholmi Királyi Műszaki Egyetem Ph.D. hallgatói készítették. Az elektronikus előválogatón a kínai Himalaya Zerglings csapat szerepelt legjobban, és az első 30 csapat kvalifikálta magát a budapesti döntőbe.
A 2006. január 11-i meghirdetés után minden eddiginél nagyobb érdeklődés és figyelem kísérte a versenyt. Idén 309 csapat regisztrálta magát, többen, mint a korábbi években. A külföldi csapatok részaránya 64 százelékról 67 százalékra nőtt, mutatva a verseny nemzetközi körökben való ismertségét és szakmai színvonalát.
A versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek, profik és amatőrök egyaránt. A korábbi években domináns egyetemi-főiskolai hallgatók mellett egyre több az iparban dolgozó szakember, és megjelent az ifjabb generáció is, idén számos középiskolás csapat is jelentkezett. A legfiatalab versenyző 14 éves, és van olyan résztvevő, aki mind az öt eddigi versenyen részt vett.
A nevezett csapatok február 26-án délelőtt közép-európai idő szerint 10 órakor olvashatták először az internetes forduló feladatait, és pontosan öt órájuk volt feltölteni a helyes megoldásokat a szerverre. A feladatok megoldásához elsősorban általános algoritmuselméleti ismeretekre és gyors kódírási képességre volt szüksége a versenyzőknek, hisz több helyes megoldás esetén a hamarabb beadottat értékelték magasabb pontszámmal a szervezők. A versenyzők az eddigi öt évben bármilyen segédeszközt igénybe vehettek a feladatmegoldásokhoz, így volt ez az idei internetes forduló alkalmával is.
Az internetes előválogató célja a legjobb 30 csapat kiválasztása volt, akik a budapesti döntőben mérhetik össze tudásukat és állóképességüket. A tavalyi év három legjobb csapata automatikusan meghívást kap a végső megmérettetésre. Április 21-23. között pontosan 24 óra áll majd a csapatok rendelkezésére, hogy a kiadott feladatokat megoldják. A verseny legjobbjai több mint 5000 euró összdíjazásban részesülnek.
A verseny hivatalos honlapja: www.challenge24.org. ■

hozzászólások (1)

aaron911
aaron911 2006.03.03. 15:14
:-D:-D:-D:-):-):-);-);-);-)
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.