Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Megújul a PSP

2006.03.17. 21:16 | szerző: Madrac | kategória: Hardver

A Sony Computer Entertainment tegnap bejelentette, hogy válaszul a világszerte jelentkező igényekre, a jövőben újabb és újabb, vonzó kiegészítőkkel, extrákkal és szolgáltatásokkal bővíti a PSP-t. Japánban (2004. decemberben), Észak-Amerikában (2005. márciusban) és Európában (2005. szeptemberben) történt piacra lépése óta világszerte több mint 15 millió PSP talált gazdára, megszerezve világpiaci pozícióját mint az új, hordozható konzol. A piaci részesedés növelése érdekében 2006. március 22-én, Európában, 2006 március végén pedig Észak-Amerikában a boltok polcaira kerül egy új, fekete színű alap modell, 199 eurós, illetve 199 dolláros áron.
Szoftveresen is fejlődik a PSP, várhatóan mind a Sony, mind pedig egyéb fejlesztő cégek kiadnak egy egész sor új PSP játékot. Japánban olyan tervezett játék címek láttak eddig napvilágot, mint a Dragon Ball Z: Shin, Budokai, a LocoRoco és a MIN-NA NO CHIZU, Amerikában a Field Commander, Godfather, valamint Európában a Football Manager Handheld és a Lemmings.
Piaci bevezetése óta folyamatosan fejlesztik a PSP szoftver rendszerét, kiegészítve azt extrákkal, mint például internet böngésző, high quality videó felvételek tárolása és lejátszása. A fejlesztés következő lépése, hogy a Sony telepíti a Macromedia Flash lejátszót, és kiterjeszti az RSS Channel funkciót, ami lehetővé teszi, hogy a játékosok újra lejátszhassanak, illetve elmenthessenek interneten hallgatható rádiós tartalmakat és filmeket.
A PSP hardveres adottságainak fejlesztése érdekében ősszel bemutatják az új kamerát (PSP-300) és a GPS-t (PSP-290). Az új perifériák kifejlesztésével új tartalmak és játéklehetőségek megjelenése is várható, mint az Eye Toy-ból már ismerős motion tracking, videó chat, vagy hordozható GPS navigációs rendszer. A Sony hamarosan elindítja új letöltő szolgáltatását is, ahol régi, népszerű Play Station játékok kollekciójából válogathatnak a felhasználók. A szoftver állomány felfrissítésével a felhasználók most már bárhol, bármikor élvezhetik az izgalmas Play Station játékokat PSP-n is. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.