Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Megújul a PSP

2006.03.17. 21:16 | szerző: Madrac | kategória: Hardver

A Sony Computer Entertainment tegnap bejelentette, hogy válaszul a világszerte jelentkező igényekre, a jövőben újabb és újabb, vonzó kiegészítőkkel, extrákkal és szolgáltatásokkal bővíti a PSP-t. Japánban (2004. decemberben), Észak-Amerikában (2005. márciusban) és Európában (2005. szeptemberben) történt piacra lépése óta világszerte több mint 15 millió PSP talált gazdára, megszerezve világpiaci pozícióját mint az új, hordozható konzol. A piaci részesedés növelése érdekében 2006. március 22-én, Európában, 2006 március végén pedig Észak-Amerikában a boltok polcaira kerül egy új, fekete színű alap modell, 199 eurós, illetve 199 dolláros áron.
Szoftveresen is fejlődik a PSP, várhatóan mind a Sony, mind pedig egyéb fejlesztő cégek kiadnak egy egész sor új PSP játékot. Japánban olyan tervezett játék címek láttak eddig napvilágot, mint a Dragon Ball Z: Shin, Budokai, a LocoRoco és a MIN-NA NO CHIZU, Amerikában a Field Commander, Godfather, valamint Európában a Football Manager Handheld és a Lemmings.
Piaci bevezetése óta folyamatosan fejlesztik a PSP szoftver rendszerét, kiegészítve azt extrákkal, mint például internet böngésző, high quality videó felvételek tárolása és lejátszása. A fejlesztés következő lépése, hogy a Sony telepíti a Macromedia Flash lejátszót, és kiterjeszti az RSS Channel funkciót, ami lehetővé teszi, hogy a játékosok újra lejátszhassanak, illetve elmenthessenek interneten hallgatható rádiós tartalmakat és filmeket.
A PSP hardveres adottságainak fejlesztése érdekében ősszel bemutatják az új kamerát (PSP-300) és a GPS-t (PSP-290). Az új perifériák kifejlesztésével új tartalmak és játéklehetőségek megjelenése is várható, mint az Eye Toy-ból már ismerős motion tracking, videó chat, vagy hordozható GPS navigációs rendszer. A Sony hamarosan elindítja új letöltő szolgáltatását is, ahol régi, népszerű Play Station játékok kollekciójából válogathatnak a felhasználók. A szoftver állomány felfrissítésével a felhasználók most már bárhol, bármikor élvezhetik az izgalmas Play Station játékokat PSP-n is. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.