Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Capote szobája

2006.03.24. 11:55 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Philip Seymour Hoffman régimódi színész. Zavarba jön, ha sok ember nézi, nem szereti a figyelmet, a fotósokat, a neki szegezett kérdéseket. Nem a díjakért játszik, nem a kritika érdekli, egyedül a színészi teljesítményére koncentrál. Számára a szakmája művészet.
Amióta a Capote (hazai bemutató: április 6.) című filmben nyújtott kivételes alakításáért átvehette a legjobb férfiszínésznek járó idei Oscar-díjat, mégis kénytelen elviselni hivatása nyűgösebb részeit is: az elmúlt hetekben muszáj folyamatosan nyilatkoznia. Persze, akkor sem saját magáról, hanem a művészetéről beszél. Például arról, hogy volt képes a Capote címszerepe kedvéért ilyen meghökkentő átalakulásra.
- Amikor megtudtam, hogy mi lesz a dolgom, kiürítettem otthon egy szobát – avatta be szakmai titkaiba az újságírókat Hoffman. – Nem maradt benne semmi, csak az üres falak, meg egy szék és egy kisasztal. A forgatás kezdetéig vagy négy hónap telt el úgy, hogy minden nap eltöltöttem itt pár órát. Eleinte olvasnivalót vittem be, áttanulmányoztam minden interjút, írást, nyilatkozatot, amit Capote valaha adott. Elolvastam mindent, amit írt. Aztán bevittem egy videót, és végignéztem, ami felvétel megmaradt róla. De ezután jött a neheze. Végül már semmit nem vittem be a szobába: teljes magányban, teljes csöndben, gondolatban készültem a szerepre. Koncentráltam. Vagy egy hónap telt el így. Aztán jöhetett a forgatás, ami mindennek az ellenkezője volt: az úgy megizzasztott, mintha maratont futottam volna. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.

Nintendo Switch részletek: március 3-án érkezik az új konzol

Az új Zelda játék is a nyitócímek között lesz.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #7

Végigvittük az ötödik küldetést. Legyezőt is nyerhetsz!

Sztoritrailert kapott a Horizon: Zero Dawn

Azt eddig is tudtuk, hogy szép lesz, de most már azt is, hogy izgalmas is!