Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Megkezdték a Szabadság, szerelem akciójeleneteinek forgatását

2006.03.24. 12:36 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Megérkezett Magyarországra, és tegnap meg is kezdte munkáját a Szabadság, szerelem stábjának világhírű tagja, Vic Armstrong. A világ (a Guiness-rekordok könyve szerint) legtöbbet foglalkoztatott kaszkadőre, számtalan nagysikerű film akciójeleneteinek rendezője a Szabadság, szerelem second unit rendezője. Ő irányítja majd a Kossuth téren, a gyártási terv szerint május első hetében rögzítendő tömegjelenteket is. Ahogy a legutóbbi három Bond-fimben, a Világok harcában, az M:I3-ban, a Terminátor 2-ben vagy a Charlie angyalaiban, az ő feladata nem a színészek instruálása, hanem a robbanások, utcai harcok megkoreografálása, valamint az ehhez szükséges technika irányítása.
Andy Vajna régi munkatársa maga ajánlotta fel, hogy részt venne a Szabadság, szerelem elkészítésében. A férfi, aki Harrison Ford helyett végezte a kaszkadőrmutatványokat az Indiana Jones-sorozatban, és aki Steven Spielberggel együtt álmodta meg nemrég azt, ahogy a földönkívüliek lerombolják Amerikát, ezúttal Goda Kriszta munkatársaként az 1956-os pesti utcai harcok felidézéséhez nyújtja szaktudását és tapasztalatát.
Első munkanapján máris két korabeli T-34-es tankot, számos működő és még több díszletfegyvert, Molotov-koktélt és nagyon sok statisztát rendelt egy józsefvárosi ház ellen. A tankokat már egy nappal korábban, trailerrekkel szállították a helyszínre. Az épületet egyébként is tegnap bontanák, ám ezúttal kamerák kereszttüzében zajlott le a robbantás. Vic Armstrong öt kamera, köztük egy kézben tartott, steadycam munkáját hangolja össze: magyar filmben talán még sosem alkalmaztak ilyen bonyolult felvételi módszert, és ekkora technikát. A másfél napot igénybevevő forgatás eredménye mindössze egy-két percig lesz látható a kész filmben – de az remélhetőleg olyan hatásos lesz, hogy a néző úgy érezheti, saját maga is az utcai harcok közepébe keveredett. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.