Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

III. Simonyi Konferencia a BME-n

2006.03.30. 09:20 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Simonyi Károly Szakkollégiuma 2006. április 4-én immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Simonyi Konferenciát. Az eseményen többek között szó lesz a digitális rádiózás és televíziózás legújabb kutatási eredményeiről, valamint az iwiw közösségi portál fejlesztőmérnökei bemutatják a rendszer technikai hátterét.
A Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiumának hallgatói által rendezett tudományos konferencia célja, hogy betekintést nyújtson az informatikai és villamosmérnöki kutatások élvonalába. A szakkollégisták által tartott előadások a Szakkollégiumban folyó aktuális munkákat, kutatási témákat mutatják be. Csikós Tamástól a digitális televíziózás jövőjéről, a DVB-ről és a napjainkban egyre többször előkerülő HDTV-ről tudhatunk meg többet. Csikja Rudolf a álózatok és rendszerek témaköréből a felrobbanás, a bifurkáció, és a káosz matematikáját, míg Néher Márton és Krüpl Zsolt az AX.25 rádiótechnikai protokoll modernizációját és a digitális rádiózás, a DRM működését mutatja be.
A III. Simonyi Konferencián a hallgatók mellett számos vállalat képviselteti magát. Az Evosoft képviseletében Török Péter beszél a CMM, a minőségbiztosítás kérdéseiről a szoftverfejlesztésben. Kurtz János, a Nokia mérnöke a konvergens hálózatok és az IP multimédia témaköreibe kalauzolja a hallgatóságot. A Leonardo SNS számítógépes grafikai megoldásokat mutat a stúdiótechnika világából, a Meyer Stúdió pedig egy LineArray-hangbemutatóval hozza közelebb a legmodernebb technológiákat. Az előadások között megtalálható egy igen felkapott téma: az egyik legeredetibb és minden bizonnyal legnagyobb magyar közösségi portál, az iWiW két fő fejlesztőmérnöke, Pengő József és Lecz Balázs a nem mindennapi architektúra hardveres és szoftveres kialakításáról tart előadást.
A Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma azon informatikus és villamosmérnök hallgatókat fogja össze, akik a szakmájuk iránt különösen érdeklődnek, és az egyetemi képzést kiegészítő, magasabb szintű ismeretekre is szert kívánnak tenni.
A rendezvénynek idén ismét a Műegyetem Informatika épülete ad otthont. Az előadások bárki számára érdekesek és tanulságosak lehetnek, ezért a szervezők a kari hallgatókon és oktatókon kívül más érdeklődőkre is nagy számban számítanak.
A szakkollégium stúdiótechnikával foglalkozó részlege, a Budavári Schönherz Stúdió az előadásokat élőben közvetíti az Interneten, az adásra mutató link a konferencia honlapján, a http://simonyi.sch.bme.hu konferencia weboldalon érhető majd el. A rendezvény fővédnöke dr. Péceli Gábor, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja. A konferencia két szekciója között állófogadással várjuk az érdeklődőket. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.