Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Fishburne, a filmrendező

2006.04.02. 18:50 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A Mátrix-filmek egykori Morpheusa nemsokára megkezdi a Paulo Coelho Az alkimista c. regényéből készülő film forgatását. Laurence Fishburne azonban nem kezdő rendező, hisz néhány éve már készített egy izgalmas krimit.
Az Egyszer az életben (Once in the Life) remek tapasztalat lehetett számára, hisz a 32 napos intenzív forgatás során nem csak rendező, hanem főszereplő és producer volt. A bűnöző testvérpár drogbáró elől való meneküléséről és bujkálásáról szóló alkotás forgatókönyvét is ő írta, ráadásul saját színdarabja alapján!
„Azért volt fontos film az Egyszer az életben, mert beleírtam mindent, amit az életről tudok és gondolok. Személyes film volt, színészbarátaim szinte fillérekért mondtak igent a felkérésemre, és remek volt a hangulat a New York-i forgatáson.” – foglalta össze tapasztalatai Fishburne. „Az alkimista azért lesz óriási kihívás, mert ismeretlen terepen, Dubai-ban és Jordániában készítjük, és nagy költségvetés áll majd a rendelkezésemre. Nagyobbak is az elvárások, hisz milliók imádták Coelho regényét, de úgy érzem, képes vagyok méltóan visszaadni a regényt, és emellett talán még a saját gondolataimat is belecsempészhetem.”
A főszerepben maga Fishburne lesz majd látható. A tervek szerint a film premierjét még az év vége előtt megtartják, hogy a 2007-es Oscar-gálán indulhasson az alkotás. Hogy milyen is lesz Az alkimista filmváltozata, az még kérdéses, mindenesetre akik látták Fishburne előző filmjét, azok számára nem kérdéses, hogy nem csak színészként óriási tehetség. A magyar nézők is meggyőződhetnek erről, hisz az Egyszer az életben a napokban jelenik meg DVD-n. ■

Forrás: Paradigma Film

hozzászólások (0)

további hírek

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.

Nintendo Switch részletek: március 3-án érkezik az új konzol

Az új Zelda játék is a nyitócímek között lesz.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #7

Végigvittük az ötödik küldetést. Legyezőt is nyerhetsz!

Sztoritrailert kapott a Horizon: Zero Dawn

Azt eddig is tudtuk, hogy szép lesz, de most már azt is, hogy izgalmas is!