Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megkezdődött a VI. BME-KTH Nemzetközi 24 órás programozóverseny döntője

2006.04.22. 14:49 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Reggel 9 órakor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Informatika épületében megkezdődött a VI. BME-KTH Nemzetközi 24 órás programozóverseny döntője. A korábbi évekhez hasonlóan az előválogató legjobb 30 csapata vágott neki a pontosan 24 órás döntőnek. A három fős csapatok a feladatok megoldásához bármilyen magukkal hozott segédeszközt használhatnak, a szervezők egyetlen feltételként az egymással és a külvilággal való kommunikációt tiltották meg. Az eseményt a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete és a Simonyi Károly Szakkollégium rendezi a Fornax Rt. támogatásával. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra vasárnap 16 órakor kerül sor.
A verseny hivatalos nyelve az angol, a pontban reggel 9 órakor megkezdődött 24 óra feladatait is angol nyelven kapták kézhez a csapatok, melyek 8 különböző országból érkeztek, Magyarországon kívül Ausztriából, Spanyolországból, Svédországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Romániából, Szerbiából és Lengyelországból. A feladatok idén főként a bankinformatika téma köré épülnek, illetve sok egyéb mellett a csapatoknak egy virtuális ország irányításával is boldogulniuk kell. Egy 3D játékban erődítményeket és városokat kell építeniük, valamint megfelelő diplomácia és stratégiai érzékkel a győzelemre törni. A feladatok összeállításában idén először külföldiek is segítettek, a kiírást a Stockholmi Királyi Műszaki Egyetem (KTH) hallgatói készítették, akik maguk is többször szerepeltek már eredményesen a 24 órás versenyen.
A 24 óra letelte után a feladatok kiértékelése következik, a csapatok által írt mesterséges intelligencia programok birkóznak meg egymással a játék keretein belül. Az összességében legtöbb pontot elérő csapat viheti haza vasárnap délután a vándorkupát, és a legjobb csapatok osztozhatnak az összesen 8000 Euró értékű ajándékokon.
A decemberi meghirdetést követően összesen 309 csapat regisztrált a versenyre, 5 kontinens 24 országából. A legfiatalabb résztvevő 16 éves, de a legtöbben egyetemisták, vagy frissen végzettek. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.