Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2006

Új Logitech kormány

2006.05.11. 11:50 | szerző: Madrac | kategória: E3 2006

A Logitech ma az E3 kiállításon bemutatta eddigi legfejlettebb, PC játékosoknak szánt kormánykerekét, a Logitech G25-öt. Az új termékkel a lehető legéletszerűbb autóversenyzésben lesz részünk otthon. Amatőrök vigyázzatok: a korlátozott példányszámban készülő G25 hátborzongató valószerűsége különösen derült és rémisztő pillanatokat is okozhat!
A vállalat extrém teljesítményű, számítógépes játékhoz készült, G-sorozatú termékcsaládjának új tagja, a Logitech G25 kormánykerék olyan kiemelt szolgáltatásokat nyújt, amikkel eddig csak speciális, egyedi gyártású, több ezer dolláros autóverseny-szimulátorokban találkozhattunk. Ilyen például a hat sebességes váltó és a kuplungpedál; a két darab, nagy nyomatékú force feedback motor; a 28 centiméteres kormányátmérő vagy a teljes 900 fokos elfordulás. A kormánykerék, a pedálok és a váltó is olyan különleges minőségű nyersanyagokból készül, mint a rozsdamentes acél és a bőr, így az eszköz egy igazi versenyautó pilótafülkéjének belsejét idézi.
A Logitech G25 kormánykerék a vállalat első olyan terméke, ami hatsebességes váltókart kapott. A váltót lenyomva még hátramenetbe is lehet tenni. A versenyzők gyorsan átkapcsolhatnak bármelyik sebességfokozatba, ha egy kanyarhoz érve lassítaniuk kell, vagy abból kiérve újra gyorsítani. Nem kell többé a fokozatok között egyesével lépkedni, sem azon izgulni, hogy az automata váltó eltalálja-e az adott helyzetnek legmegfelelőbb fokozatot. A tartozék kuplungpedállal az eddiginél sokkal összetettebb vezetési technikákat is gyakorolhatunk.
A Logitech – aki eddig bármely más vállalatnál több force feedback kormánykereket adott el – most a G25 játékvezérlő kormánnyal bemutatja a szakma első dupla motoros meghajtású force feedback mechanizmusát, ami a korábbiaknál erősebb és pontosabb erővisszahatást reprodukál. A második motornak köszönhetően az egyes irányokba ható erők sokkal valóságosabbak és egyenletesebb eloszlásúak. A játékos így az út egyenetlenségeitől kezdve az ütközésekig mindent érzékelni fog. A kétmotoros rendszer további előnye, hogy más megoldásoknál sokkal halkabban működik.
A G25 kormánykerék két végpontja között a valódi versenyautókhoz hasonlóan 900 fokos elfordulást enged, így a hajtűkanyarokat is nagyobb pontossággal vehetjük be vele. A holtjáték nélküli meghajtásnak köszönhetően egyáltalán nincs fáziskésés a kormányzásban: a versenyzés csendes és valószerű. A periférián 12 darab programozható nyomógomb – négy a kormányon, plusz nyolc gomb és egy d-pad a váltón – segít kezünk ügyébe helyezni a legfontosabb funkciókat.
A korlátozott példányszámban megjelenő Logitech G25 Racing Wheel októbertől kezdve lesz megvásárolható a www.logitech.com internetes áruházban, valamint egyes viszonteladóknál az Egyesült Államokban és Európában. Javasolt fogyasztói ára Európában €299,99. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.