Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Szabadság, szerelem - befejezdődött a forgatás

2006.05.13. 19:33 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Május 11-én befejeződött az Andy Vajna producer és Goda Krisztina rendező irányításával készülő Szabadság, szerelem 9 hetes forgatása. A stáb március 5-én látott munkához, és a forgatás 50 napja alatt 23 budapesti helyszínen dolgozott: 1956 október-novemberének eseményeit egyebek között a Bem téren, a Magyar Rádió épülete előtt, a Kossuth téren és a Műegyetemen elevenítették fel.
A látványos utcai jelenetek során teherautós üldözést, tank-ostromot és robbanásokat rögzítettek: a hazai filmiparban ritka technikai követelményeket és megoldásokat kívánó forgatás stábja 120 főt számlált, a végefőcímen összesen 48 színész neve szerepel, és volt olyan nap, amikor majdnem 700 statiszta vett részt a jelenetekben. A munka egyik – itthon szokatlan – specialitását az adta, hogy párhuzamosan két csapat dolgozott. Míg a rendező a színészek közreműködésével készülő részek felvételit vezette, Vic Armstrong, az Oscar-díjas kaszkadőrszakértő és akciójelenet-rendező a robbanások, utcai harcok megkoreografálásán valamint az ehhez szükséges technika irányításán dolgozott. Ő vezette többek között a 4 legnagyobb akciójelenet (a Magyar Rádió ostroma, a Kossuth téri sortűz reprodukálása) filmezését is.
A Fenyő Iván, Dobó Kata és Csányi Sándor főszereplésével készülő Szabadság, Szerelem története a valóságon alapul, ám a történelem a fantáziával keveredik benne: a forgatókönyv két szála fiktív figurák és epizódok segítségével bomlik ki. Az 1956-os forradalom eseményei így kapcsolódhatnak össze az olimpiára készülő vízilabda-válogatott tagjainak kalandjaival. A filmben fontos szerepet játszik Szávai Viktória, Huszár Zsolt, Czapkó Antal, Jordán Tamás és Haumann Péter, valamint az olimpia vízilabda csapat néhány tagja is.
A digitális utómunka és vágás már a forgatás első hetén megkezdődött: mostantól az utómunkával foglalkozó szakembereké a főszerep. A tervek szerint a Szabadság, szerelem díszbemutatójára a forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján, 1956. október 23-án kerül sor.
Goda Krisztina rendező mondja: „Számomra az elmúlt két hónap szakmailag több szempontból is rendkívül tanulságos volt. A produkció mérete, bonyolultsága és a forgatás hossza is kemény erőpróbának bizonyult, úgyhogy nem tagadom, jó érzés a végére érni. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.