Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Szabadság, szerelem - befejezdődött a forgatás

2006.05.13. 19:33 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Május 11-én befejeződött az Andy Vajna producer és Goda Krisztina rendező irányításával készülő Szabadság, szerelem 9 hetes forgatása. A stáb március 5-én látott munkához, és a forgatás 50 napja alatt 23 budapesti helyszínen dolgozott: 1956 október-novemberének eseményeit egyebek között a Bem téren, a Magyar Rádió épülete előtt, a Kossuth téren és a Műegyetemen elevenítették fel.
A látványos utcai jelenetek során teherautós üldözést, tank-ostromot és robbanásokat rögzítettek: a hazai filmiparban ritka technikai követelményeket és megoldásokat kívánó forgatás stábja 120 főt számlált, a végefőcímen összesen 48 színész neve szerepel, és volt olyan nap, amikor majdnem 700 statiszta vett részt a jelenetekben. A munka egyik – itthon szokatlan – specialitását az adta, hogy párhuzamosan két csapat dolgozott. Míg a rendező a színészek közreműködésével készülő részek felvételit vezette, Vic Armstrong, az Oscar-díjas kaszkadőrszakértő és akciójelenet-rendező a robbanások, utcai harcok megkoreografálásán valamint az ehhez szükséges technika irányításán dolgozott. Ő vezette többek között a 4 legnagyobb akciójelenet (a Magyar Rádió ostroma, a Kossuth téri sortűz reprodukálása) filmezését is.
A Fenyő Iván, Dobó Kata és Csányi Sándor főszereplésével készülő Szabadság, Szerelem története a valóságon alapul, ám a történelem a fantáziával keveredik benne: a forgatókönyv két szála fiktív figurák és epizódok segítségével bomlik ki. Az 1956-os forradalom eseményei így kapcsolódhatnak össze az olimpiára készülő vízilabda-válogatott tagjainak kalandjaival. A filmben fontos szerepet játszik Szávai Viktória, Huszár Zsolt, Czapkó Antal, Jordán Tamás és Haumann Péter, valamint az olimpia vízilabda csapat néhány tagja is.
A digitális utómunka és vágás már a forgatás első hetén megkezdődött: mostantól az utómunkával foglalkozó szakembereké a főszerep. A tervek szerint a Szabadság, szerelem díszbemutatójára a forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján, 1956. október 23-án kerül sor.
Goda Krisztina rendező mondja: „Számomra az elmúlt két hónap szakmailag több szempontból is rendkívül tanulságos volt. A produkció mérete, bonyolultsága és a forgatás hossza is kemény erőpróbának bizonyult, úgyhogy nem tagadom, jó érzés a végére érni. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Sniper Elite 4 sztori trailer

Mi történt Olaszországban 1943-ban?

Renoir videoteszt

Kipróbáltuk az oldalnézetes noir platformert.

Regisztrálj a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands zárt bétájára!

Egyelőre keveset tudni a bétáról, de várhatóan a következő hónapokban rajtol majd el.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.