Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Louvre és a forgatási engedélyek

2006.05.18. 20:12 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A Louvre szent. Filmes oda be nem teheti a kameráját. Ron Howard és csapata ugyan mindent elkövetett, hogy A Da Vinci-kód (The Da Vinci Code, hazai bemutató: május 18.) fontos jeleneteit az eredeti helyszínen forgassák le, majdnem kénytelenek voltak a stúdióval beérni. Végül maga Jacques Chirac, köztársasági elnök lépett közbe, hogy kijárja a helyszíni forgatáshoz szükséges engedélyt.
A stáb így aztán igazán hiteles maradhatott: a filmen látható Mona Lisa ugyan nem az eredeti – a felvételhez szükséges erős reflektorokkal semmiképp sem volna szabad megvilágítani az ötszáz éves festményt -, de a termet, melyben Leonardo híres művét őrzik, megkapta a stáb. Utólag kiderült, nem becsülték sokra: reflektorraktárnak használták, és Tom Hanks itt öltözött át néhányszor.
A valósághűség azonban nem jelenti azt, hogy az alkotók ne térnének el egyben s másban attól, amit a turisták találnak a világ egyik leghíresebb múzeumában: a riasztó megszólalásakor leereszkedő vasrácsokat csupán a díszlettervezők építették be, és természetesen nincs olyan mosdó a Grande Galerie, a nagyterem mellett, melynek ablaka egyenesen az utcára nyílik. Ám ha a filmben sem volna, az egész történet másképp alakul... ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.