Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Pokoli est - DVD-n az Éjszakai járat

2006.06.16. 16:53 | szerző: Dino | kategória: DVD

A kultikus horror rendező, Wes Craven új filmje, az Éjszakai járat (hazai DVD premier: 2006. június 13.) készítésekor komolyan vette a stúdió költségtakarékossági felhívását. A 25 millió dollárból forgatott produkció repülőtéri jeleneteiben fizetett statiszták helyett a stábtagok és a gyártó stúdió vezetői láthatóak. Az utóbbiaknak a rendező külön megígérte nem fogja őket egy őrült, a nyílt színen, konyhakéssel a kezében lekaszabolni.„Ez egy feszült lélektani krimi. Nincs emberevés vagy más trancsírozós betét” – szögezte le a rendező egy interjúban. Az izgalomról most a két briliáns főszereplő, Rachel McAdams és Cillian Murphy gondoskodik.
A történet nagyobb része zárt térben, egy repülőn játszódik. A „véletlen” úgy hozza, hogy az éjszakai járaton hazafelé utazó Lisa, a váróban megismert jóképű Jackson mellett ül a gépen. Az indulást követően azonban kiderül, hogy a nő egy szörnyű terv részévé vált! A férfi társaival együtt merényletre készül, és a végrehajtás sikerének kulcsa nem más, mint Lisa. Ha a lány megtagadja az együttműködést, az apját megölik...
Az idegtépő fordulatokkal zsonglőrködő film - a minden sikolyt kellően kiemelő - 5.1 - es magyar szinkronnal nézhető végig. Az alkotók természetesen jó pár magyar feliratos extrával is bővítették a DVD-t, a további borzongásra várók legnagyobb örömére. A rendező, a producer illetve a vágó audiokommentárjaiból például megtudhatjuk, hogy eredetileg Sean Penn és Robin Wright Penn játszották volna a főszerepeket. Sőt arról is értesülhetünk, hogy Craven a forgatás idején nősülésre adta a fejét. Az „Így készült a film” werkfilmből kiderül, hogy a stáb hogyan épített fel egy valósághű 737-es Boeinget. A thrillerek forgatásán általában még jobb a hangulat, mint egy komédia készítése közben. Erről tanúskodik a „Bakiparádé” extra, amelyből egyértelművé válik, hogy minden ijedtséget követ egy poén. Végül egy alapos kisfilmet is láthatunk a rendező munkamódszeréről, a „Wes Craven – Egy új típusú thriller” című extrában.
A Sikoly sorozat direktora ezúttal új magasságokba emeli a feszültséget ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.