Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Visszatérnek a zombik

2006.06.19. 21:01 | szerző: Dino | kategória: DVD

Hosszú távollét után, a horror filmek egyik atyja, George A. Romero újfent bebizonyítja, hogy a halottak nyelvén még mindig ő ért a legjobban. Legutóbbi alkotása, A holtak földje extrákkal bővített, rendezői változata június 20-tól kapható DVD-n.
A rendező neve egybeforrt a zombi filmekkel. 1968 óta csalogatja elő kusza agytekervényeiből vad, világvége vízióit, amelyek mára mind klasszikussá nemesedtek. Az új történetben az élőholtak bolyonganak a kihalt, sivár tájakon, és az élők megpróbálnak „normális” életet élni az erőddé alakított város falai mögött. Új társadalmat épített egy maréknyi könyörtelen, megalkuvó vállalkozó. Ám a falakon kívül gyűlik a zombik serege. Belül pedig anarchia van kibontakozóban. Mivel a város puszta túlélése a tét, egy csapat kemény zsoldos sereget toboroznak, hogy megvédjék az élőket a holtak hadától.
Az 5.1 –es magyar szinkronnal nézhető filmet akár a rendező, vágó vagy a producer audiókommentárjával is végig izgulhatjuk. Sőt az alkotók eddig soha nem látott jelenetekkel bővítették a moziban látott változatot. Még több vérfagyasztó, székbeszegező rémület vár ránk. A lemezen pedig további kisfilmeket találunk, amelyek sokoldalúan bővítik ismereteinket zombi tanban. Az „Így készült a Holtak hajnala” extrában a stáb minden apró kis részletről fellebbenti a fátylat, miközben Asia Argento (a neves horror direktor, Dario Argento lánya), Dennis Hopper és sokan mások egészítik ki a látottakat, saját félelmetes forgatási élményeikkel. Maga Romero mester is ejt pár keresetlen szót arról, hogyan tanította járni a holtakat játszó statisztákat. Szubjektív nézőpontból is vethetünk egy pillantást a forgatásra. Az egyik főszereplő, John Leguizamo kíséretében végig járhatjuk a díszleteket az „Egy nap az élőhalottakkal” kisfilmben. Zombik mészárlása 10 percben, röviden így lehet összefoglalni „A halál életre keltése” extra tartalmát. Greg Nicotero, a speciális effektusok mestere megmutatja, hogyan készíti és pusztítja el a legváltozatosabb módokon a hullahű élőholtakat. Robbannak a fejek és repülnek szerte szét az egyéb testrészek. „A maradékok” extra pár újabb véres jelenettel ajándékozz meg minket. Az angol horror – vígjáték, a Haláli hullák hajnala alkotói, a rendező Edgar Wright és főszereplő Simon Pegg testhez álló szerepet kaptak Romero filmjében. Két nagyon kiéhezett élőholtat formáltak meg. Forgatási élményeikről szól a „Shaun és George nagy találkozása” című kisfilm. „Jelenetek egy mészárlásból” extra magáért beszél. Két perc kulináris különlegesség az erős gyomrúaknak. „A sztoribord életre keltése” kisfilmben látványos (értsd: csupa vér) jeleneteken keresztül mutatják be az alkotók, hogyan vitték vászonra a papíron korábban megálmodott brutális képsorokat. „Zombi trükkök – A zöld háttértől a végleges jelenetig” extrából kiderül, hogy a horror filmesek sem vetik meg a számítógépes animáció kínálta lehetőségeket, ha éppen egy egész metropoliszt kell felépíteni. A szabadnapos élőhalottak tánctudásáról pedig a „Sikolyteszt” kisfilmből szerezhetünk értékes információkat.
A legendás rendező Holtak földje című remek horrorja nehezen felejthető alkotás. Mindenképp megéri, hogy egy este átrágjuk magunkat rajta. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.