Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Átadták az Országos Nokia programozási verseny díjait

2006.06.23. 13:42 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Nokia Hungary Kft. tavasszal meghirdetett országos szintű programozási pályázatára 36 pályamunka érkezett, melyek többsége Nokia mobiltelefonokon futtatható alkalmazás kifejlesztését tűzte ki célul. A kijelölt műszaki felsőoktatatási intézményekből (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, győri Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, valamint a veszprémi Pannon Egyetem) összesen több mint 80 nappali tagozatos hallgató dolgozott a pályázatokon.
Az elbírálás kétszintű volt, első szinten minden felsőoktatási intézmény helyben értékelte az első három legjobb pályázatot, az első helyezett 180 ezer, a második 150 ezer és a harmadik helyezett 120 ezer forintos pénzdíjban részesült. A második, országos szinten az összes pályamunka közül a NOKIA választotta ki a számára leginnovatívabb, legkreatívabb, legötletesebbnek ítélt műveket. A győztes csapat fődíjként egy egyhetes londoni úton vehet részt, ahol egy mobil konferenciát látogathat meg. Az országos második helyezett csapat 450 ezer, a harmadik helyezett csapat 300 ezer forintos jutalomban részesült.
Az első díjat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „Black Pearl" csapatának (Siroki Péter, Rácz Hunor) „Ghostship" című pályázata és a győri Széchenyi István Egyetem „La Boheme" csapat (Tarjáni Gábor Zoltán, Pápai Veronika) „OperaHM - operaszöveg letöltése webszerverről mobiltelefonra" című pályázata megosztva kapták.
2. hely BME "TeamV" csapat: Fábián Viktor, Ekler Péter - "Turrets Simple Wargame" című pályázat
3. hely Pannon Egyetem, Veszprém "BigBrother" csapat: Pupp Péter, Hernádi Péter - "Mobil kliens video megfigyelő rendszerhez" című pályázat
3. hely Széchenyi István Egyetem "BGs" csapat: Bella Gábor, Berki Gábor - "Menetrendek" című pályázat

előző
következő
Átadták az Országos Nokia programozási verseny díjait
Átadták az Országos Nokia programozási verseny díjaitÁtadták az Országos Nokia programozási verseny díjaitÁtadták az Országos Nokia programozási verseny díjaitÁtadták az Országos Nokia programozási verseny díjait

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.