Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

DVD-n A nyughatatlan

2006.07.01. 10:07 | szerző: Dino | kategória: DVD

Helló, Johnny Cash vagyok. Szállóigévé vált mondat, amely azonnal lázba hozta a rajongókat, évtizedeken át. A legendás előadó a lázadást, a nyughatatlanságot jelképezte és a megfékezhetetlen új generáció hangja lett. Színre lépésével átformálta a rock and rollt és vele az egész világot. A mindig feketében fellépő zenész több mint 50 millió lemezt adott el és számos Grammy-díjjal tüntették ki hosszú pályafutása során. A 71 évesen, 2003-ban elhunyt Casht egyaránt beválasztották a rock and roll, a countryzene és a dalszerzők hírességeinek csarnokába. Szerelemmel, csalódással, sikerrel és a kábítószer-függősége miatt majdnem bukással végződő életéről James Mangold, a Copland rendezője készített sodró lendületű filmet, Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon főszereplésével. Az alkotás az idei év egyik legsikeresebb produkciója lett. Közel 200 millió dolláros bevételt ért el világszerte és Oscar – díjat is nyert. A Nyughatatlan számtalan különleges kisfilmmel kiegészített, 2 lemezes DVD változata 2006. június 27-étől érhető el itthon.
A több mint két órás filmet tökéletes 5.1-es magyar szinkronnal, az extrákat pedig magyar felirattal lehet megnézni. Az első lemezen a rendező/társíró audiokommentárját mindenképpen érdemes meghallgatni, mert sok fontos háttér információt oszt meg velünk Cash karrierjéről, életfelfogásáról. A zenész feleségével, June Carterral együtt sokat segített Mangoldnak, hogy történetükből érdekes forgatókönyv születhessen. Még haláluk előtt elolvasták a végleges forgatókönyvet és tetszett nekik. Érdemes elidőzni a „Kimaradt jelenetek” extránál is. Az egyikben például Cash és halott testvére találkozásának lehetünk tanúi.
A második lemezen, a „Johnny Cash wurlitzer” kisfilmben 8 kibővített, zenés betétet tekinthetünk meg. A színészek előadásában hallgathatjuk végig a zenész legnépszerűbb slágereit. A felejthetetlen, 1968-as Folsom fegyházban tartott koncertről szól a „Cash és a nagy visszatérés” extra. A börtönben készült felvétel, amely mérföldkőnek számított az előadó pályafutásában, az egyik legtöbb példányban eladott lemez lett a rock and roll történetében. A „Tűzgyűrű – Johnny és June szenvedélye” című kisfilm a legendás páros románcáról mesél el részleteket, illetve titkaikról lebbenti fel a fátylat. A sírig tartó szerelem mindennapjaiba nyerünk alapos betekintést, az alkotók segítségével.
Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon kiválasztása magától értetődő volt a producereknek. A „Cash-é válni/Carterré válni” kisfilmben nyomon követhetjük a két színész felkészülését szerepeik eljátszására. Mellettük kutatók, zenészek és kortársak mesélnek June Carterről és Johnny Cashről. Az „Így készült A nyughatatlan” informatív és szórakoztató rövidfilm a forgatásról illetve a bemutatóról. Végül megismerkedhetünk a zenész spirituális oldalával is a „Cash és a hite” extrában. A művész miután győzedelmeskedett - a vallás segítségével – drogfüggősége felett hívő baptista lett, aki megtért keresztényként építette fel újra az életét.
A nyughatatlan izgalmas, érdekes zenei utazás és életrajzi történet igaz érzelmekre vágyó nézőknek. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

további hírek

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.

Várható megjelenések - 2016. december

Bár lecsengett az őszi főszezon, az utolsó hónapra is jutott néhány ígéretes premier.

Ingyenes Neverwinter Nightsszal indult el a GoG téli akciója

48 órán át szerezhető be ingyen az RPG Diamond Edition verziója.

JátszóDome: Killing Floor 2

Zoo_Lee a zombigyilkolós co-op játékba vetette bele magát.