Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Casanova újra csábít - DVD-n a szoknyabolond hős kalandjai

2006.07.14. 11:48 | szerző: Dino | kategória: DVD

Szeretőinek száma végtelen, volt katona, kém, muzsikus, író, diplomata és szerencsejátékos. Élete 73 éve bővelkedett kalandokban. A történelem és a közbeszéd azonban a mai napig a földkerekség legismertebb nőcsábászaként ismeri. Gian Giacomo Geronimo Casanova legendája cseppet sem halványult az elmúlt pár száz évben. Sőt a mozinak köszönhetően csak nőtt ismertsége. Élete hálás témának bizonyult. Történetét sokszor, sokféleképpen filmre vitték. Az Oscar – díjra jelölt rendező Lasse Hallström új vígjátéka ezúttal emberi közelségből próbálja bemutatni a hódítót, aki mindent megpróbál, hogy jobb emberré váljon. A július 11-én megjelenő Casanova DVD-n a kifogástalan sztereó szinkronnal nézhető film mellett számos magyar feliratos extra is fokozza a romantikus hangulatot.
Az „Egy kaland megteremtése” című kisfilmből például kiderül, hogy 35 év után a Casanova volt az első játékfilm, amelyet Velencében forgattak. Végig kísérhetjük azt is, hogy az ódon város lenyűgöző atmoszféráját az alkotók, hogyan egészítették ki a színpompás digitális gályákkal és virtuális ember tömeggel.
A nyári utazások tervezésekor is jó hasznát vehetjük a „Velence képei” extrának, amely komplett turisztikai úti filmnek is beillik. Nem árt tudni utazás előtt, hogy a szerelmesek által is közkedvelt célpont: a Sóhajok hídja a középkorban egyáltalán nem volt romantikusnak helynek nevezhető. Ha sóhajtoztak is a rajta átkelők, az biztos, hogy nem örömükben tették. Káprázatos ruhákat és mutatós kiegészítőket nézhetünk végig a „Stílusos öltözékek” kisfilmben. Az éles szeműek akár jó ötleteket is elleshetnek belőle a jövendő báli szezonra. A filmben röviden, az extrák között viszont teljes hosszában végig izgulhatjuk Casanova és Francesca menekülését az inkvizítorok elől és kettejük parázs párbeszédét is tovább élvezhetjük. Az elmaradhatatlan audiokommentárt ezúttal a rendezőtől hallhatjuk, aki többek között a velencei forgatás különlegességeiről mesél lelkesen.
Casanova történetének legújabb adaptációja pont olyan, mint a címszereplő: humoros, sármos és változatos. A film egyben gyakorlati példázat is a szerelem labirintusában. Urak tanácsokat kaphatnak a hódításhoz, a hölgyek pedig útbaigazítást a vágyakozó közeledés hárításához, avagy befogadásához. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.