Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Büszkeség és balítélet DVD Keira Knightley-val

2006.07.17. 20:55 | szerző: Dino | kategória: DVD

Udvarolni tudni kell. Ha az először illetve újra próbálkozóknak eddig mégsem sikerült kellő ismeretekre, rutinra szert tenni ebben a tárgyban, azok most a Büszkeség és balítélet DVD segítségével alaposan kiművelhetik magukat és pótolhatják hiányzó tudásuk. A július 18-án megjelenő kiadvány számtalan extrája közül mindenkinek csak ajánlani lehet a randizás szabályairól szóló kisfilmet. Mélyreható, szívhez szóló tanácsokat fejtenek ki a benne megszólalók az illedelmes, kedves és természetesen sikeres széptevési módszerekről. A példák 18. századiak, ám ma is frissnek hatnak, hasznosak és aranyosak. A szerelmek és félreértések eme klasszikus meséje a XVIII. századvégi Angliában bontakozik ki. Az öt Bennet nővér élete a férjkeresés jegyében zajlik: anyjuk megszállottan próbálja biztosítani számukra a megnyugtató jövőt valami pénzes - és lehetőleg rangos - férfiú mellett.
A jó eszű és éles nyelvű Elizabeth azonban többet akar, mint testvérei és máris kezdődik a nemek ádáz csatája...
Közelebbről is megismerhetjük a főszereplő famíliát, a „Bennet család” című extrában. A színészek elemzik benne karaktereiket és szolgálnak pár jó tanáccsal a hozzájuk hasonlító nézőknek. A népszerű írónő legendás sorsa kerül reflektorfénybe a „Jane Austen élete és kora” kisfilmben. Megtudhatjuk, hogyan szőtte bele a vele történt eseményeket regényhősei kalandjaiba. A korabeli képekkel illusztrált extrában megismerkedhetünk az életével, írói technikájával és nagy szerelmével is. „A XIX. század ruhái, ékszerei és bútorai” extrában egy fantasztikus képgalériát lapozhatunk végig. Gyönyörködhetünk a hajtűk, brossok, nyakláncok, komódok, asztalok, kárpitok és díszes kelengyék forgatagában. A gyűjtemény egyébként a londoni V&A galériában élőben is láthatóak. Alaposan kiművelhetjük magunkat az „Interaktív családfa” átböngészésével. Lehull a lepel a Bennet család ágas – bogas rokoni kapcsolatairól, csak győzze az ember felfogni a tekervényes családi viszonyokat. A lemez vége egy igazi különlegességet tartogat. Az amerikai piacon egy bővített befejezéssel került a mozikba a film. Ez az alternatív befejezés is helyet kapott a DVD-n, amely édes pillanatokat tartogat a Keira Knightley rajongóknak. A „Forgatási napló” nem hagyományos werkfilm. A Bennet lányokat játszó színésznők bohókás, szertelen és nevetéstől hangos útikalauza a kulisszák mögé. Öt palotában nézhetünk körül az interaktív kastélybemutató extra bekapcsolásával. A fészertől a harangtoronyig mindenhová beleshetünk, és lakberendezési ötleteket nyerhetünk. A rendező audiókommentárjából pedig minden apró, az előző filmekből esetleg kimaradt forgatási eseményről értesülhetünk. A film egyébként 5.1-es magyar szinkronnal és választható magyar felirattal is végignézhető.
Jane Austen romantikus, szellemes és szatirikus regényének 65 év után ez az első mozis adaptációja. Kétségkívül az egyik leghatásosabb. A tüneményes Keira Knightley, az örök Casanova Donald Sutherland és a James Bond állandó kerékkötője Judy Dench gondoskodik róla, hogy két óra színtiszta szórakozásban és elmés tanulásban legyen részünk. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.