25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

Spielberg rémes romjai

Írta: Dino

A szereplőválogatás egy amerikai színész életének leggyakoribb és legstresszesebb epizódja: a legkisebb szerepért is nagyon komolyan meg kell küzdeni, és a rendezők nem bánnak kesztyűs kézzel a filmes munkára jelentkezőkkel. Gil Kenan, a Rém rom (Monster House, hazai bemutató: augusztus 17.) direktora azonban minden kollégájánál igényesebb. Ő még a filmben szereplő elhagyott, rémes titkokat rejtő házat is szigorú casting során választotta ki.
- Azt akartam, hogy tényleg a ház legyen az egyik főszereplő – nyilatkozta az elsőfilmes rendező, akit Steven Spielberg kért fel a munkára. – Úgyhogy számtalan házat megnéztem. Elvégre a sztárunkról volt szó. Azt akartam, hogy a mi házunknak igazi arca és karaktere legyen. Rengeteget fotót áttanulmányoztunk, rengeteget utaztunk a film látványtervezőjével: New Yorktól San Franciscóig több száz házat lefotóztam a kis digitális kamerámmal, aztán otthon éjszakákon át lapozgattam a képek között, Végül persze egyik se nyert: sok, az életben talált részletből állítottuk össze a mi változatunkat, először fejben, aztán a rajzasztalon. De nem hallottam olyat, hogy azok a házak, amiket megnéztünk, aztán nem használtunk, összeomlottak volna a bánattól.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!