Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Lövésed sincs - A Bőrnyakúak mától DVD-n menetelnek

2006.08.08. 18:21 | szerző: Dino | kategória: DVD

Rambo ujja már nem remeg a ravaszon, Michael Vronsky mostanában az égi favellákban játszik orosz ruletett és Bob Barnes szakasza sem közveszélyes többé. Felváltották helyüket mások. Új idők, új konfliktusok, új hősök jöttek. A világ első tévés háborúja 1990 nyarától borzolta, avagy boldogította a humánus földlakókat. Rengeteg amerikai fiatalember ekkor tapasztalta meg mi is az a valami, amiről Vietnámot megjárt öregeik elborzadva meséltek. Anthony Swofford egyike volt azoknak a huszonéves srácoknak, akik önkéntesként megjárták Szaúd-Arábiát és Kuvaitot az Öböl háborúban. Hazatérése után élményeit bőséges cinizmussal, iróniával írta meg és 2003-ban óriási sikerrel ki is adta. A Bőrnyakúak kilenc hétig a The New York Times bestseller-listáján szerepelt. Hollywood természetesen lecsapott a könyvre és avatott kezekbe adta az egyedülálló alapanyag megfilmesítését. Sam Mendes pedig nem vallott szégyent: érzékletesen mutatta be milyenek is a háború unalmas hétköznapjai. A sikeres mozi szereplés után, a film augusztus 8-tól DVD-n látható.
A lemezen, a legérdekesebb extrák ezúttal az audiokommentárok, amelyekben az eredeti mű szerzője, a forgatókönyvíró és a rendező mesél a történet és a produkció születéséről. Különösen Swofford visszaemlékezései az izgalmasak, aki meghökkentő stílusban és nyíltsággal anekdotázik iraki megpróbáltatásairól. „Swoff fantáziái” kisfilm a furcsa képzelgések tárháza. Beleláthatunk egy kegyetlen nyomás alatt álló katona már – már beteges vízióiba. Érdekes összeállítás és tanulságos kirándulás, a színészek tolmácsolásában. Teljes hosszában látható az extrák között, a filmben is látható híradó interjúk teljes változata. Pszichó játék részesei lehetünk, ahogy a tengerészgyalogosok előbb felöltik a hivatalos formát és a bevett fordulatokat zsolozsmázzák a kamerába, dicsőítik seregüket. Aztán pillanatok alatt bepöccenek és elmondják zsigereikből felszakadó véleményüket minden ótvar háborúról. A „Kimaradt jelenetek” extrában a szívatásoktól a sivatagi menetelésig mindent láthatunk, hogy még inkább elmenjen a kedvünk az önkéntes katonaélettől. Végezetül a King Kong monstre előzetesével evickélhetünk ki végleg a lehorgasztó háborús - szindrómából, hogy helyre billenjen a Bőrnyakúak miatt felzaklatott lelki harmóniánk. A film 5.1-es átütő erejű szinkronnal, az extrák pedig színvonalas magyar felirattal nézhetők, élvezhetők.
Feszült, idegtépő mozi Jake Gyllenhall, az Oscar – díjas Jamie Foxx főszereplésével és a vérprofi magyar mesterlövészt alakító Fenyő Iván játékával, aki októbertől a Szabadság, szerelem című alkotásban is megmutatja majd mennyire jól bűvöli a gépfegyvert. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.