Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Magyar kommentátorok a FIFA 07-ben

2006.08.14. 11:17 | szerző: Dino | kategória: Játék

A FIFA sorozat legújabb verziója, a FIFA 07 idén először lokalizált változatban kerül a piacra az Electronic Arts jóvoltából. A PC és PS2 verzió magyar hangjai a televízióból már jól ismert két műsorvezető, Hajdú B. István és Faragó Richard lesznek. A magyar nyelvű kommentárokkal ellátott FIFA 07 még kifinomultabb játékmóddal, továbbfejlesztett menedzser móddal, interaktív liga online játékmóddal és új hanghatásokkal gazdagodott.
A szinkronmunka alapját egy központilag kiadott ún. „szövegkönyv” adta, amely a játékban előforduló szituációk leírásából, illetve néhány előre megírt kommentárból állt. A két kommentátor az esetek 50-60%-ában rögtönzött szófordulatokkal interpretálta a virtuális pályán zajló eseményeket, saját stílusukhoz igazítva a felmondandó szöveget, és ezzel igazi, „lokalizált” magyar változatot készítve a FIFA 07 hazai tábora számára. Számos saját elemet és vicces beszólást építettek be a magyar szinkronba, amelynek köszönhetően a magyar változat sokkal „hazaibb” lett, még maradandóbb játékélményt biztosítva ezáltal a FIFA sorozat kedvelői számára. Mindezek révén olyan, magas színvonalú és élethű magyarítás készült a játékból, amely nagymértékben emlékeztet arra, amit a televíziós közvetítések alkalmával is megszokhatott a néző.
„A legnehezebb feladatot az jelentette a kommentátorok számára, hogy kerüljék a konkrét csapat- és játékosneveket annak érdekében, hogy az adott kommentár minél több helyzethez megfeleljen a játékban. Bár ez eleinte mindenki számára szokatlan volt, a két, óriási gyakorlattal rendelkező sportriporter könnyedén megoldotta a problémát. A kölcsönhatás Hajdú B. István és Faragó Richard között nagyon jól működött, régi barátok lévén nagyon természetesen tudtak viselkedni a felvételek közben. Egyet elárulhatok: érdemes lesz vadászni a poénokra!” – mondta Kováts Tamás, az Electronic Arts CRM koordinátora és a FIFA 07 lokalizációs munkáiért felelős munkatársa.
A szinkronmunka végére a kommentátorok szövegkönyve a rögtönzésekkel együtt mintegy 120.000 szóból állt, amelyhez 11.000 hangminta és több mint 10 órányi hanganyag társult, mindez kb. 10 munkanap alatt került rögzítésre. A játék emellett kb. 125.000 magyar szóból álló feliratot is tartalmaz, amelyek nagy része a menedzser módhoz tartozó helyzetekben látható. A feliratok változatosságára jellemző, hogy a FIFA 07-ben végigvezényelhető 15 éves futballkarrier során is csak kis valószínűséggel látható majd az összes változat. A lokalizációs munkák befejeztével a játék nyelvi tesztje az EA tesztlaborjában, Németországban zajlott és mintegy 5 hetet vett igénybe.
A FIFA 07 a FIFA sorozat korábbi verzióihoz képest számos újdonsággal gazdagodott. A játékmenet terén finomodott a kapusok intelligenciája, valamint a lövések kidolgozottsága. Emellett néhány látványos, akrobatikus lövőmozdulat is feltűnik, sőt, sokkal többféle rúgás kikombinálható egy szabadrúgásból is. A menedzser mód összetettebb lesz és ettől az edzői munka is komplexebbé vált. Lehetséges továbbá a menedzser mód elmentett játékállásának PSP-re történő exportálása, így akár utazás közben is játszhatunk kedvenc csapatunkkal.
A leglátványosabb újdonságot az Interaktív Liga online játékmód jelenti, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok interneten keresztül vívjanak egymással bajnoki mérkőzéseket. Az Interaktív Liga online játékmódban a játékosok az elért eredmények online összesítésével felállított bajnoki tabellán követhetik nyomon aktuális helyezésüket.
A FIFA 07 hanghatásait tekintve is fejlődött: a nézőközönség reakciói, létszáma és hangulata a csapatok szereplésétől függően változik, sőt a fokozott hangulatú szurkolás vagy az elégedetlen füttykoncert akár a kommentátorok beszélgetésének tárgyát is képezhetik!
A FIFA 07 2006. szeptember 29-én jelenik meg Magyarországon, a lokalizált változat PlayStation2 (PS2) rendszeren és PC-s változatban lesz elérhető. ■

Forrás: Electronic Arts

FIFA 07
A legutóbbi FIFA 07 cikkek, hírek

hozzászólások (3)

Samu G
Samu G 2006.08.15. 11:34
jeeee...
"Számos saját elemet és vicces beszólást építettek be a magyar szinkronba, amelynek köszönhetően a magyar változat sokkal „hazaibb” lett"
élmény lesz hallgatni : tipikus svéd kapus : beáll a kapuba,s véd.
szbszig
szbszig 2006.08.15. 12:13
Azért a viccekkel csínján kell bánni, mert ha már 476.-szor hallod játék közben ugyanazt a poént, akkor megfordul a fejedben, hogy kivágod a dvd-t az ablakon.:-D
Samu G
Samu G 2006.08.15. 13:37
én nem csak a viccekkel vagyok így a fifákban
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.