Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

DVD-n a Lost – Eltűntek teljes első évada

2006.09.05. 22:40 | szerző: Dino | kategória: DVD

Élnél egy rejtélyes, trópusi szigeten, ahol minden fa mögött - jó filmes klisékre emlékeztető - dermesztő és meglepő borzalom várna rád? Gondolom nem. Ha mégis, akkor előbb nézd meg a Lost – Eltűntek mindegyik epizódját, hogy döntésedben végképp elbizonytalanodj. Szeptember 5-én, 5 lemezen díszcsomagban, az első évad összes része megjelenik végre DVD-n. 25 kötélidegeket is felmorzsoló folytatás, több mint 17 óra non-stop izgalom vár most minden rajongóra vagy a szériát most először felfedező nézőre.
A tavalyi évben abszolút sikerként robbant világszerte a misztikus Lost - Eltűntek, amely a rekordnézettség mellett komoly szakmai visszhangot is kapott: 6 Emmy-díjjal jutalmazták érte az alkotókat. Továbbá mind az Emmy, mind pedig a Golden Globe elismerések odaítélői az év legjobb sorozatának választották.
A történet alfája és omegája egy repülőszerencsétlenség, 48 túlélőjének az életben maradásért vívott harca. Az első 40 napjukat követhetjük végig. A bibliai szám, egyben utalás is és ez nem véletlen. A megmaradtak közül tizennégy főszereplő életének a korábbi eseményeit is megismerjük. Az idő múlásával lassan kiderül, hogy miért épp ők a kiválasztottak, akik a pokoli Édenbe jutottak. Minden rész kínál egy újabb megfejtésre váró tikot, megismerünk egy addig ismeretlen zöngét a múlt árnyai közül vagy éppen a túlélésért folytatott küzdelem, egyik következő fejezetével leszünk gazdagabbak. A szigeten töltött éjszakák, nem éppen olyanok, mint cabiriaiak voltak hajdanán. Az erdő mélyéről félelmetes hangok hallatszanak, egy titokzatos lény dühöng állandóan a dzsungelben. Ráadásul rajtuk kívül mások is vannak a kicsiny szárazföldön. S egyáltalán nem biztos, hogy békések a szándékaik...
A sorozat kiötlői között találjuk J.J. Abramst, aki mielőtt a jól fizetős tévés munkák rabja lett, az Armageddon vagy a Kéjutazás forgatókönyveit formálta véglegesre. Nevéhez fűződik még a képernyőre kitalált akciódomina – sorozat, az Alias, amely végleg sztárstátuszba katapultálta a mostanában, inkább csak Ben Affleck feleségeként ismert Jennifer Garnert. A Lost másfél órás nyitórésze volt a legköltségesebb pilot a televíziózás történetében: közel 11 millió dollárba került. Csupán a díszletként használt repülőgép megvétele és szállítása egymillió zöldhasút emésztett fel. A filmet a Hawaii-hoz tartozó Oahu szigetén forgatták. A felvételek közben felmerült, hogy esetleg egy másik, olcsóbb helyszínen folytatják a munkát takarékossági okokból, ám végül ettől eltekintettek. A munkálatok közben alakult a történet menete. A forgatókönyvet több szerző készítette, akik sorsolással döntötték el, hogy ki, melyik epizódot írja. Előfordult, hogy az alkotók sem tudták, mi fog történni néhány résszel később. Például az orvos Jack a második részben meghalt volna, egy hirtelen ötlettől vezérelve mégis megkegyelmeztek neki. A színészválogatás sem volt egyszerű menet. Kate karakterét eredetileg a koreai Yoon-jin Kimnek szánták, a producerek azonban meggondolták magukat. Erőteljesebb alkatot kerestek a helyére, neki pedig – miután nem akarták kihagyni - külön írtattak egy szerepet. Vincentet, a kankutyát pedig egy szuka alakította, aki kamerákon kívül a Madison névre hallgatott.
A sorozat nyitó évada rendkívül sikeres volt az Egyesült Államokban. Már első epizódot rekordszámban, 18,7 millióan nézték végig és ezzel ez a műsor az ABC legnézettebb szériájának számít 1985 óta. Magyarországon hétről – hétre, közel 1,5 – 2 millió embert szegeztek a készülékek elé a fordulatos és drámaian kihegyezett epizódok. Most minden rajongó nyugodtan dőlhet hátra. Az 5 lemezes DVD-n csonkítatlanul, egyhuzamban és reklámok nélkül nézheti meg a Lost – Eltűntek összes epizódját, kifogástalan Dolby Stereoban szóló magyar szinkronnal. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.