Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Hamarosan mozikban A kék mélység

2006.09.12. 17:01 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Hétfőn a nagyérdemű búvárfelszerelés nélkül ugorhatott a kék mélységbe: megtörtént a természetfilm hivatalos bemutatója. A kék mélység egy olyan – többévnyi filmezés során létrejött – újszerű mozifilm, amely az óceánok, tengerek szépségébe kalauzolja a nézőket, elviszi őket bolygónk utolsó érintetlen területeire.
Az alkotás bemutatója előtt Dr. Matskási István szakbiológus, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója mondott pár szót arról, miért fontosak a földi élet bölcsői, amelyek ugyan bolygónk területének kétharmadát alkotják, ennek ellenére igen keveset tudunk róluk. Keserű mosollyal tudtuk meg például, hogy a felmérések szerint négyszer-ötször annyi autómárkát ismernek az emberek, mint állati fajokat… „Köszönet a filmforgalmazónak, aki ebben a nyereségorientált világban képes egy ilyen alkotást a mozivászonra vinni, és bízom benne, hogy az utókor nemcsak felvételekről láthatja majd ezeket a ritka fajokat.” – mondta Matskási Úr.
Andy Byatt rendezőnek és a BBC csapatának az volt a célja, hogy ráébressze az embereket a felismerésre, mennyire színes és sebezhető az óceán, és mennyire fontos, hogy törődjünk vele. „Nem prédikálunk, hanem rámutatunk, hogy csak egy részét fedeztük fel az óceánnak, tehát sokkal többet tudunk a hold felszínéről, mint a tengerek mélyéről” – nyilatkozta a rendező.
Herold István, a Submarine Búvármagazin főszerkesztője számára pedig az nyújtotta a legnagyobb élményt, hogy a filmnek köszönhetően eljuthatott olyan területekre is, amelyekre gyakorlott búvárként sincsen lehetősége. „Engem leginkább a mélytengeri felvételek nyűgöztek le. Hihetetlen, hogy a fénytelen világban is éldegélnek élőlények. A Mariana-árok egyszerûen hátborzongató volt számomra. Mennyire sajnálatos, hogy a tudósok szerint a tengerek élővilágának csupán 5 százalékát ismerjük, miközben az űrkutatásban "fényévekkel" előrébb állunk.”
A Kék mélységben kulcsszerepet játszik a zene, amelyet kifejezetten a film számára komponált George Fenton, az eddig ötször Oscar-díjra jelölt zeneszerző. Elképzeléseit pedig a Berlini Filharmonikusok valósították meg. Az alkotás szeptember 14-étől tekinthető meg a hazai mozikban. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.