Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Szőke kóla Hyppolit díja

2006.09.20. 18:38 | szerző: Dino | kategória: Mozi

2002 óta rendezik meg minden ősszel a Vidor Fesztivált Nyíregyházán, ahol az ország legrangosabb színházai mutatják be legjobban sikerült vígjátékaikat. Emellett egy hétre átalakul a város mindennapi élete is, hiszen a sok száz kísérőprogram (zsonglőrködés, utcazenélés, bábszínház, pantomim) a főteret szabadtéri színházzá, mozivá vagy éppen koncertteremmé változtatja. Természetesen ilyenkor minden attrakció a vidámság jegyében zajlik.
Idén a kilenc színházi díj mellett helyet foglaló egyetlen filmes díjat, a Hyppolitot Barnóczky Ákos Szőke kóla c. vígjátéka nyerte. A huszonöt főből álló zsűri, amely dönthet e jutalom odaítélése felett, a közönség soraiból, önkéntes jelentkezés után kerül ki. „Számunkra azért külön öröm ez a díj – nyilatkozta Barnóczky Ákos, a Szőke kóla rendezője –, mert ha egy „közönségzsűri” ítéli a legjobb magyar vígjátéknak alkotásunkat, az mindenképpen arról tanúskodik, hogy az embereknek tetsző filmet készítettünk. Tehát megvalósult eredeti célunk.”
A tavaly decemberi alkotás még megtekinthető néhány hazai moziban, illetve DVD hordozón, sok-sok extrával már megvásárolható a boltokban. ■

Forrás: SPI

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.