Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A sárkány katonája

2006.09.22. 11:09 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Christopher Paolini még csak 23 éves, de már világhírű és milliomos. Az volt a szerencséje, hogy a szülei sosem járatták iskolába, levelezőn végezte a gimnáziumot, és 15 éves korában letette az érettségit. Mivel az egyetemhez még túl fiatalnak találták, otthon maradt, unatkozott, és írt egy regényt egy sárkányról meg lovagokról és gonosz birodalmakról. Az Eragon magánkiadásban jelent meg először, ám nagyon hamar világsiker lett: jött is a megfilmesítés (Eragon, hazai bemutató: december 14.). És ezzel a már az egész világon népszerű ifjú író régi vágya teljesült. A megfilmesítés jogát ugyanis azzal a feltétellel adta el, hogy el is játszhat egy kis szerepet az Eragonban. Nem sárkányölő hős vagy gonosz király akart lenni, csak egy közkatona: az, amelyiknek a Farthen Dur-i csatában a fejét veszik.
A producerek természetesen megígérték, hogy statisztálhat a saját történetében, és Paolini nagyon komolyan készült is a feladatra: saját maga tervezte és készítette el a jelmezét – csak azért, hogy sokszáz katona között masírozhasson egy hatalmas, kaotikus ütközet közepén.
Végül mégsem fog látszani a filmben: regénye második kötete, az Eldest megjelenése miatt ugyanis nem tudott eljönni a magyarországi forgatásra. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.