Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Szabadság, szerelem a Fehér Házban

2006.09.26. 18:42 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Különleges megtiszteltetésben részesült még a bemutatója előtt a Szabadság, szerelem. Goda Krisztina rendező és Andrew G. Vajna producer alkotása, magyar filmek között elsőként, meghívást kapott a Fehér Házba. Az október 29-én megrendezendő vetítésen az Egyesült Államok elnöke, George Bush is a magyar mozi nézői között lesz.
Az 1956-os forradalmat megidéző alkotás azonban már az elnöki hivatalban történő bemutatkozás előtt megkezdi nemzetközi szereplését: október 11-én az egyik legrangosabb filmes elismerés, a Golden Globe-díj odaítélésére jogosult, Hollywoodba akkreditált újságírók tekinthetik meg. A filmet meghívták New Yorkba a Lincoln Center októberi filmfesztiváljára, Los Angelesbe, Bostonba, Chicagóba, Londonba, Párizsba, Moszkvába és Tel Avivba is.
Az ünnepélyes vetítések azonban csak a kezdetét jelzik a Szabadság, szerelem nemzetközi sikerének. Az elmúlt hetekben a világ legnagyobb forgalmazócégeinek képviselői jöttek Budapestre, hogy még a vágószobában megnézzék a nem végleges változatot: komolyan érdeklődik a Fox, a Sony Classics, a Regency, a Focus és a Paramount Classics valamint rajtuk kívül a Weinstein Company, az a cég, amely számos független film világsikeréhez járult már hozzá. E cégek készen állnak a nemzetközi forgalmazásra, a konkrét tárgyalások a jövő héten kezdődnek.
A Szabadság, szerelem 2006. október 23-án, rendhagyó módon hétfőn kerül a magyar mozikba – az alkotók és a forgalmazó a szokásostól eltérő premier időponttal is az ötven évvel ezelőtti események előtt kíván tisztelegni. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.