Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

25 éves a Logitech

2006.10.02. 22:03 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Daniel Borel, Pierluigi Zappacosta és Giacomo Marini 25 éve, 1981. október 2-án alapította meg a svájci Apples falu egyik istállójában a Logitech céget, mely mára az egyik legnagyobb periféria-gyártóvá nőtte ki magát. Igaz, az alapítók eredeti szándéka szoftverfejlesztés volt, erre utal a név első fele, a "logi" ugyanis a francia "logiciel" (szoftver) szó rövidítéseként került oda. A grafikus felületű szoftver fejlesztése során azonban rájöttek, hogy a vezérléséhez valami újszerű eszközre is szükségük lenne. Figyelmüket felkeltette Jean-Daniel Nicoud kísérleti egere, ez irányította a mai fő terület felé a céget. Azóta 700 millió Logitech egér került forgalomba világszerte.
Az évek során az egerek mellett számos egyéb területre is betört a Logitech, így például 1992-ben az elsők között dobta piacra a nagyközönség számára digitális kameráját (FotoMan néven), illetve a hangszóróból és mikrofonból álló AudioMan hangrögzítőt. 1995-ben jelent meg a netes videóanyag-küldéshez használható VideoMan és az első játékvezérlő, a WingMan.
A Logitech a 2006-os pénzügyi évet ismét rekord nyereséggel zárta, így immár nyolcadik évben döntötte meg az előző év rekordját. 1,8 milliárd dolláros forgalom és 143 millió leszállított eszköz jellemzi a legutóbbi évüket. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.