Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Igazságot Marie Antoinette-nek

2006.10.06. 16:21 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A francia történészek nem szeretik sem Sofia Coppolat, sem Kirsten Dunstot. Sőt, amióta a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatták a Marie Antoinette – A tinikirályné (Marie Antoinette, hazai bemutató: 2007. január) című filmjüket, jó néhány cikket írtak ellenük. A szakemberek szerint, a rendezőnő és a főszereplőnő nem voltak hűségesek a tényekhez a francia forradalom során lefejezett királyné ábrázolásakor.
– Borzasztó! – nyilatkozta Michele Lorin történész. – Én csak az előzetest láttam, de már az is felháborít: egy erotikusan túlfűtött, tortazabáló kamaszlányt csináltak a királynéból. A film főszereplője azonban nem hajlandó a bűnbánatra.
– Mi nem a tényekkel foglalkoztunk, hanem csak érzésekkel – felelte Dunst a vádakra. – Aki mozgó történelemkönyvet szeretne látni, az ne nézze meg a filmünket. Szerintünk ilyen volt Marie Antoinette: olyan, amilyen most is lehet egy 18 éves lány. Amilyen én voltam… úgy hat évvel ezelőtt. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.