25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

A Szabadság, Szerelem Globen Globe-vetítése

Írta: Dino

Óriási sikerrel kezdte meg nemzetközi karrierjét a Szabadság, szerelem. Hosszantartó tapssal köszöntötték a Golden Globe-díj odaítélésére jogosult újságírók az alkotást szerdán este Los Angelesben.
A legnagyobb nemzetközi újságíró szövetség, a HFPA (Hollywood Foreign Press Association) tagjainak a filmet Andy Vajna, producer és az író, Joe Eszterhas jelenlétében mutatták be. A vetítésen a grémium tagjai szoktlanul nagy számban képviseltették magukat. Az egyetlen magyar tag, Návai Anikó elmondása szerint óriási várakozás után a teltházas bemutató végén, rendkívül szokatlan módon, szinte mindenki könnyes szemmel hagyta el a vetítőtermet.
Joe Eszterhas, aki most először látta vásznon a megvalósult forgatókönyvet, feleségét és 12 éves fiát is magával vitte a vetítésre.
„A nagy érdeklődés meglepett, a fogadtatás pedig igazán megtisztelt – mondta Andy Vajna, a Szabadság, szerelem producere. – A vetítés után sok gratulációt kaptam, ami itt igazán nem magától értetődő. Talán a legjobban mégis annak örültem, amikor Eszterhas kisfia gratulált. Ez jelentheti azt, hogy elértük a célunkat, amellett, hogy felhívtuk a figyelmet erre a különleges magyar történetre, sikerült ezt úgy elmondanunk, hogy a fiatalok is értsék és átérezzék.”
A Golden Globe-díj jelöltek névsorát a külföldi kritikusok szövetsége 92 tagjának szavazati alapján december 14-én, hajnali ötkor jelentik be. A 2007-es győztes film címét pedig január 15-én tudhatjuk meg.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!