Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Szabadság, szerelem - első nap: abszolút rekord

2006.10.24. 20:56 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Abszolút rekorddal indult útjára a Szabadság, szerelem: egy nap alatt 29.525 néző váltott jegyet Goda Krisztina és Andy Vajna alkotására. Magyar filmet még soha nem néztek meg ilyen sokan a vetítése első napján. (Az eddigi rekordtartó, az Üvegtigris 2. volt 20.000 nézővel, előtte a Magyar vándoré, azelőtt A miniszter félrelépé volt a trófea.)
A Szabadság, szerelem című filmet október 23-án a forradalom ötvenedik évfordulóján, rendhagyó módon hétfőn, kezdték játszani a magyar mozik. A látogatottsági adatok szerint ez nem zavarta meg a nézőket. A várakozás hatalmas volt, az évfordulós premier napján a budapesti események sem riasztották el a nézőket: tömegek zarándokoltak a mozikba, ahol a film vetítésének a végén nagyon sok helyen hosszú tapssal köszöntötték a filmet.
A teljes - nemzetközi - mozis mezőnyben is a Szabadság, szerelem büszkélkedhet az idei legjobb bemutató-eredménnyel. Andy Vajna producer és Goda Krisztina rendező filmje ebben a kategóriában is a dobogó első helyére került, a második helyre utasítva ezzel az eddigi legsikeresebbet, A Karib-tenger kalózai 2. részét.
A Fenyő Iván, Dobó Kata, Csányi Sándor, Gesztesi Károly főszereplésével készült film sajtóvisszhangja azt jelezte: a kritikusok nagy szeretettel fogadják az 1956-os történetet, most bebizonyosodott, a nézők is egyetértenek velük. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.