Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megvan a FIFA Interaktív Világkupa hazai kvalifikációjának nyertese

2006.11.27. 11:49 | szerző: Dino | kategória: Játék

A szigetszentmiklósi Petróczi Donát nyerte a FIFA Interaktív Világkupa hazai döntőjét, és ezáltal jogot szerzett arra, hogy részt vegyen a 2006. december 9-én Amszterdamban, Hollandiában megrendezésre kerülő FIFA Interactive World Cup (FIWC) világbajnoki döntőn.
Összesen 240 FIFA rajongó vett részt a budapesti FIWC selejtezőn, amelyet november 25-26-án tartottak a Pólus Centerben. A résztvevők nagy számát tekintve a hazai forduló magasan kiemelkedik a nemzetközi eseménysorozat eddigi fordulói közül. A versenyzők között szinte minden korosztály képviseltette magát, hiszen a legfiatalabb játékos 8, a legidősebb pedig 50 éves volt. A szombati versenynapon összesen 424 meccset játszottak a résztvevők, ezek eredményei alapján a 64 legügyesebb játékos jutott a vasárnapi döntőbe. A kupa 3 dobogós versenyzője indulhat az Amszterdam-i világbajnoki döntőn.
A hétvége során számos híresség is meglátogatta a rendezvényt. Szombaton Harsányi Levente és az FIWC műsorvezetője, Bella Levente nyitották meg az eseményeket egy izgalmas nyitómeccs keretében. Vasárnap a helyszínre érkezett Hajdú B. István sportkommentátor is, aki hazai neves focistáink, Ilyés Dániel (REAC), Vermes Krisztián (UTE), Tisza Tibor (UTE) és Kőhalmi András (UTE) Xbox 360-on játszott meccsének történéseit kommentálta a résztvevők számára.
Petróczi Donát a két másik dobogóssal, Szénégető Dáviddal és Juhász Ádámmal együtt fődíjként egy-egy Xbox 360 konzolt vihetett haza, emellett mindhárman térítésmentesen elutazhatnak Amszterdamba, ahol csatlakozhatnak a világ minden tájáról érkező többi döntőshöz: itt az interaktív labdarúgók krémjét képviselő 128 játékos fog megküzdeni egymással a FIFA Interactive World Player 2006 címért és a 20 000 dolláros pénzdíjért. Az új lebonyolításban megrendezett döntőben az idei év győztese összemérheti tudását a legutóbbi két év FIFA Interactive World Cup tornáinak döntőseivel is. A döntőben győzedelmeskedő játékos részt vehet a december 18-án Zürichben tartandó FIFA World Player gálán, ahol lehetősége lesz találkozni a világ legjobb férfi és női labdarúgóival.
Petróczi Donát elmondta: „Nagyon örülök, hogy megnyertem a FIFA Interaktív Világkupa kvalifikációs versenyét. Idén már harmadik alkalommal jutottam be a legjobb négy közé, és fantasztikus érzés, hogy végre sikerült a dobogó legfelső fokán végeznem. Alig tudom elhinni, hogy én fogom hazámat képviselni Amszterdamban a FIFA Interactive World Cup világbajnoki döntőjében. Bízom benne, hogy én hozhatom majd haza a fődíjat.”
A FIFA Interactive World Cup, amely a világ FIFA által jóváhagyott egyetlen nemzetközi videojáték-tornája, az EA vadonatúj, Xbox 360 és Xbox Live rendszereken elérhető EA SPORTS FIFA 07 játékával zajlik a virtuális focipályákon. Tavaly az angol Chris Bullard nyerte a verseny, aki az Xbox Live-on keresztül nevezett a versenyre. A 2006-os fordulón a magyar tehetség, Mokos Gábor is jelentős sikereket könyvelhetett el, hiszen az európai döntőn második helyezést ért el.
A FIFA Interactive World Cup versennyel kapcsolatban további információ a www.fifa.com vagy a www.electronicarts.hu/fiwc címeken található. ■

előző
következő
Megvan a FIFA Interaktív Világkupa hazai kvalifikációjának nyertese
Megvan a FIFA Interaktív Világkupa hazai kvalifikációjának nyerteseMegvan a FIFA Interaktív Világkupa hazai kvalifikációjának nyertese

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.