Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Elektronikus beszállókártya a Lufthansánál

2006.12.08. 14:33 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Újabb szolgáltatással bővült a Lufthansa kínálata. Az utasok már nemcsak a repülőjáratot választhatják ki és vásárolhatnak jegyet egy otthoni vagy munkahelyi számítógép segítségével, hanem mostantól a poggyász- és jegykezelés is gyorsabbá válhat, amennyiben beszállókártyájukat előre kinyomtatják.
Ennek feltételei: a már megváltott elektronikus jegy, internet-elérés, valamint egy normál, kereskedelemi forgalomban kapható nyomtató. A többi elektronikus szolgáltatáshoz hasonlóan a beszállókártyák elkészítése is gyerekjáték: a www.lufthansa.com oldalon az utasfelvételt követően, egy automatikusan megnyíló új ablakban megjelenik az online beszállókártya, amely aztán egy kattintással kinyomtatható. A kinyomtatott beszállókártyán valamennyi, a repüléshez szükséges információ megtalálható, úgy mint az utas neve, a repülőjárat száma, valamint egy kétdimenziós vonalkód, amelynek célja az azonosításon túl, a vámmentes zónába történő belépés jogosultságának ellenőrizhetősége.
Azok az utasok, akik online beszállókártyával rendelkeznek, és csak kézi poggyásszal utaznak, közvetlenül tovább mehetnek a biztonsági ellenőrzéshez, megspórolva a jegykezelésnél lévő sorban állást. A nagyobb poggyásszal utazóknak pedig a legtöbb Lufthansa állomáson külön csomagfeladó pult áll rendelkezésükre.
Az elektronikus utasfelvétel és beszállókártya-nyomtatás valamennyi aznap induló, továbbá este hat órától minden másnap felszálló járatra lehetséges. Az elektronikus beszállókártyák kezdetben a Frankfurt, München, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Berlin, Köln és Hannover között közlekedő járatokon elérhetőek, ám jövő évtől a szolgáltatás további nemzetközi járatok bevonásával bővül. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.