Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Magyarországon is indul a Windows Live

2006.11.01. 10:04 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Microsoft sajtótájékoztató keretében mutatta be nemrég Windows Live technológiájának magyar verzióját. Az immár 47 országban elérhető szolgáltatással a szoftveróriás egyik nem titkolt célja, hogy megfelelően nagy szeletet haraphasson ki a hazai online reklámtortából. Ezt a meglévő kb. 1,34 millió magyar MSN Messenger és 325 ezer MSN Hotmail felhasználóra alapozva szándékozza elérni, új szolgáltatások bevezetésével. Ezek egy része ingyenes, egy része pedig hirdetésekből támogatott szolgáltatás lesz.
A Windows Live egyik fő jellemzője, hogy a felhasználót helyezi a központba: az msn.com weboldallal a live.hu szemben nem egy minél szélesebb kör számára hasznos kezdőoldalt kapunk, hanem egy keresőből és egy teljesen testre szabható felületből álló site-ot. A regisztrált felhasználók pedig tetszőlegesen alakíthatják ki ezt a nyitóoldalt: RSS feedek híreit vagy különböző kis programokat – ún. gadgeteket – helyezhetnek el rajta. Ilyen gadget lehet például egy időjárás-előrejelzés modul vagy egy térkép.
A Microsoft az alábbi termékek magyarítását teszi elérhetővé az elkövetkező hónapok során: Live Search, Live.hu, Live Messenger, Live Safety Scanner, ideas.live.com. Ezekkel együttesen szeretnének a felhasználóknak egy olyan környezetet biztosítani, melyben hatékonyan tudják megszerezni a számukra szükséges információkat az internetről, kapcsolatot tartani barátokkal és ismerősökkel, megosztani személyes adatokat, fotókat, és mindezt úgy, hogy eközben teljes biztonságban érzik magukat és adataikat. Egyes szolgáltatások oldalán pedig a személyes érdeklődési körnek megfelelő hirdetések jelennek meg a felhasználóknak. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.