Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Illatos Parfüm premier

2007.01.11. 13:40 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Patrick Süskind A Parfüm – Egy gyilkos története című sikerregényéből készült filmet kedden este mutatták be Budapesten, illatos körülmények között és nagy érdeklődés mellett.
Minden idők legdrágább (50 millió euró) német produkcióját, A Parfümöt tegnapi premieren mutatta be a forgalmazó a nagyközönségnek. A filmet A lé meg a Lola alkotója, Tom Tykwer rendezte, akinek ezúttal olyan sikeres pályafutású színészeket sikerült maga mellé állítania, mint Dustin Hoffman vagy Alan Rickman. A bemutató előtt a nagyérdemű végigsétálhatott a helyszínen kialakított illatutcán, ahol tesztelhette szaglási memóriáját, horoszkópja alapján megtudhatta, milyen készítmények illenek leginkább személyiségéhez, vagy saját kezével alkothatott magának parfümöt.
Az izgalmas tesztelések után a moziteremben „Magyarország orra”, Zólyomi Zsolt, külföldön is elismert parfümőr köszöntötte a közönséget, és megpróbálta elképzeltetni velük, milyen is lehet, ha valaki kivételes szaglással rendelkezik. „Az ilyen különleges képességgel megáldott emberek a hétköznapokban felvett viselkedési formák mögé látnak, őket nem tévesztik meg a magunkra vett, kötelezőnek vélt szerepek. Nekik az illat az első benyomásuk az adott emberről.” A Parfüm c. film főszereplője, Grenouille (Ben Whishaw) is eme igen ritka szagérzék birtokában van, miközben önmaga nem rendelkezik saját illattal. Miközben kitanulja a parfümkészítés fortélyait, a szépség és ártatlanság illatesszenciájának megalkotására vágyik, olyannyira, hogy céljának érdekében ölni is képes.
Örömmel jelentjük, hogy az a történet, amelyre Scorsese azt mondta, megfilmesíthetetlen, már látható a hazai mozikban is! ■

előző
következő
Illatos Parfüm premier
Illatos Parfüm premierIllatos Parfüm premierIllatos Parfüm premierIllatos Parfüm premier

Forrás: SPI

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.